Kunstbende interview: The Hague Idiots

the hague idiotssOp zondag 16 maart vond de eerste Kunstbende Zuid-Holland voorronde van 2014 plaats in Theater Zuidplein (Rotterdam). De tweede voorronde was op zondag 6 april in Paard van Troje (Den Haag). Morgen, zaterdag 3 mei, is de landelijke finale in de Amsterdamse Melkweg. We spreken deze week met een aantal deelnemers uit de categorieën DJ en Muziek. Vandaag een band die niet naar de landelijke finale gaat, maar tijdens de Haagse voorronde de tweede prijs in de wacht sleepte in de categorie Muziek; The Hague Idiots.

Wat voor muziek maken jullie?
Dylan: “We maken superfreakingawesomehappypunkrock, dat spreekt wel voor zich denk ik.”
Anthony: “Superfreakingawesome happy punkrock!”
Jens: “SuperFreakinAwesomeHappyPunkRock.”

Wie zijn jullie helden?
Dylan: “Mijn helden zijn Billy Joe Armstrong van Green Day en Bono van U2. Niet echt dezelfde muziekstijl, maar toch. Ik vind Billy gewoon een onwijs coole gast! En Bono vind ik gewoon geweldig, zijn stem vind ik supermooi.”
Anthony: “De frontman van Green Day: Billie Joe Armstrong. Hij is echt mijn held; zijn nummers, zijn stem, zijn power. Alles klopt aan hem!”
Jens: “Travis Barker, geweldige drummer en Dave Grohl; beste muzikant en gave bands (gehad).”
Kasper: “Mijn helden zijn de bandleden van The Red Hot Chili Peppers, omdat daar naar mijn mening de allercoolste bassist van de wereld in zit en ze maken gewoon vette muziek.”

Hoe was jullie Kunstbende ervaring?
Dylan: “Mijn Kunstbende ervaring was heel leuk! Ik vond allebei de optredens echt onwijs gaaf en vooral die in ’t Paard. Dat was een droom die uitkwam!”
Anthony: “Het was super gaaf. We deden eigenlijk alleen mee om in de Grote Zaal van ’t Paard spelen. We hebben buiten dat heel veel gave acts gezien.”
Jens: “Erg gaaf, mooie catwalk, vette backstage en aardige deelnemers!”
Kasper: “Het was heel vet om eraan mee te doen. Ik vond het heel cool om in ’t Paard te staan.”

Willen jullie doorgaan met muziek?
Dylan: “Ja, ik wil graag doorgaan met muziek en met The Hague Idiots! Ik vind het superleuk en we zijn na twee jaar al zo ver gekomen dat ik graag wil zien hoe ver we kunnen komen in nog een paar jaar.”
Anthony: “Muziek is het gaafste op de wereld. Het is een goede manier om jezelf uit te drukken.”
Jens: “Ja, het gaat echt heel goed en ik vind het vet om in een band te spelen.”

Wat willen jullie bereiken met jullie muziek?
Dylan: “Ikzelf zou graag een keer op tournee willen. Dat lijkt me zo vet!”
Anthony: “In het voorprogramma van Green Day staan! Als je daar staat weet je dat je het hebt gemaakt.”
Jens: “Ik wil op de grootste podia staan en er misschien m’n brood mee verdienen.”
Kasper: “Ik hoef niet per sé iets ermee te bereiken. Ik wil eigenlijk alleen maar veel plezier eraan beleven en gewoon veel spelen.”

Wat vinden jullie het tofste podium/festival in Rotterdam?
Dylan: “Ik kom uit Den Haag en kom eigenlijk nooit in Rotterdam, dus dat zou ik echt niet weten. Misschien dat we via de Popunie een keer in Rotterdam kunnen spelen!”
Anthony: “Ahoy!”
Jens: “Ahoy!”
Kasper: “Ahoy Rotterdam is echt supervet. Het is een super grote zaal en er hebben heel veel coole mensen gespeeld.”

Treedt je binnenkort nog ergens op?
Dylan: “We spelen op 9 mei op DaltonBandFest. 24 mei spelen we in het Paardcafé.”
Anthony: “Je kan de agenda checken op www.thehagueidiots.nl/agenda.”
Kasper: “We treden ook nog op tijdens PopHotSpot (Den Haag) en in het F.A.S.T. Surfdorp (Scheveningen).”

www.thehagueidiots.nl
www.facebook.com/thehagueidiots
www.twitter.com/thehagueidiots
www.instagram.com/thehagueidiots

Foto: Megin Zondervan

Cursus Singer/Songwriter met Mark Lotterman in Capsloc

marklotterman-2In juni start een cursus Singer/Songwriter in CAPSLOC in Capelle aan den IJssel. De cursus wordt door niemand minder gegeven dan de Rotterdamse Mark Lotterman. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en er is plaats voor maximaal tien deelnemers. De workshop kost 25 euro per keer. Betalen in termijnen is mogelijk. Dus kun je een paar akkoorden spelen en heb je een gitaar? Schrijf je dan in voor deze cursus. Naast de vier lessen om een eigen liedje te schrijven en te zingen, krijgen deelnemers een avond op het podium van CAPSLOC met publiek en mag iedere deelnemer zijn eigen nummer zingen tijdens sPEAK, het literaire café van CAPSLOC.

Voor wie hem niet kent: Mark Lotterman is een jonge man met een oude ziel. Dat is de beste omschrijving van deze singer/songwriter. Year Without Summer, zijn vierde album alweer, is nu een tijdje uit. Een bijzondere plaat, al was het maar dat Lotterman terugkeert naar de ware essentie van zijn artistiek talent. Helemaal in zijn eentje, gewapend met slechts een akoestische gitaar en zijn verhalende teksten. Met zijn rauwe composities en intense voordracht past hij als verhalenverteller naadloos in het rijtje van Tom Waits, Leonard Cohen en Nick Cave.

Wie hem wel al kent weet dat Mark eind vorig jaar te zien was in De Wereld Draait Door, waar hij zijn nummer Glad To Say I Love You ten gehore bracht. Nu is hij zojuist terug van zijn tour in Canada waar hij van 28 maart tot 13 april verbleef om twaalf shows te spelen in zeventien dagen en bij deze shows het voorprogramma te verzorgen voor Wax Mannequin.

En binnenkort dus voor sING in CAPSLOC. Om mee te kunnen doen, moet je alleen een paar akkoorden op je gitaar kunnen spelen, meer vragen ze niet van je, Mark gaat je de rest leren. Er is geen minimum of maximum leeftijd aan de cursus verbonden. Om ervoor te zorgen dat je voldoende aandacht krijgt kunnen er helaas maar maximaal tien deelnemers meedoen, dus zorg dat je er snel bij bent, want vol is vol.

Voor meer informatie bezoek je de website van CAPSLOC.