Kunstbende interview: DJ Revise

reviseOp zondag 16 maart vond de eerste Kunstbende Zuid-Holland voorronde van 2014 plaats in Theater Zuidplein (Rotterdam). De tweede voorronde was op zondag 6 april in Paard van Troje (Den Haag). Aanstaande zaterdag 3 mei is de landelijke finale in Melkweg Amsterdam. We spreken deze week met een aantal deelnemers uit de categorieën DJ en Muziek. Vandaag: DJ Revise, die tijdens de Rotterdamse voorronde de eerste prijs in de wacht sleepte in de categorie DJ.

Wat voor muziek maak je?
Zelf maak ik nog geen muziek, eigenlijk omdat ik nog niet zo lang de geschikte apparatuur er voor heb. Na hard sparen heb ik een laptop kunnen kopen. Ik ben direct met een producer cursus gestart om het produceer programma goed te leren kennen. Ik weet wel dat ik voornamelijk electro house ga maken, omdat dit de stijl is waarin ik draai en de sound ervan heel gaaf vind.

Wie zijn je helden?
Dannic en Hardwell!

Hardwell kent iedereen natuurlijk. Ik vind hem niet alleen een held omdat hij de nummer één is, maar ook omdat hij zijn droom achterna gaat en bij de liefde voor de muziek blijft. Dat hoor je in zijn sets en producties. Hij is gelukkig achter de draaitafels en dat herken ik in mijzelf terug.

Dannic heeft geheel mijn sound; een beetje groovy, maar ook hard. Zelf is Dannic ook begonnen als dj en later is hij gaan produceren. Iets wat ik stiekem in mijzelf terugvindt Als ik op een dag met deze twee helden ergens mag draaien, is mijn missie geslaagd!

Hoe was je Kunstbende ervaring?
Heel tof! Eerst de try-out, die al enorm goed geregeld was en daarna de voorronde, waarvan ik niet verwachtte dat ik eerste zou worden! De dag erop kreeg ik meteen een paar mails met allerlei cursussen en workshops die ik had gewonnen. Alles was gewoon goed geregeld en helder op papier, mijn complimenten!

Wil je doorgaan met muziek?
Het is mijn droom om hierin verder te gaan en een grote naam in de dancescene te worden. Dit omdat dit het is wat ik écht leuk vind. Niet leven zoals de meeste mensen dat doen, vind ik bijzonder. Leven voor de muziek en het aan mensen overbrengen, dat is mijn passie. Muziek kan mensen echt hun leven laten veranderen. Of het nou is door een harde beat of een songtekst, het brengt mensen op gedachte zonder zelf te hoeven spreken. En dat maakt het voor mij zo bijzonder.

Wat wil je bereiken met je muziek?
Het grote publiek. Dat mensen echt tegen elkaar zeggen: “Wow, Revise draait dan ook.” Ik bedoel het ook totaal niet egoïstisch, maar het idee dat mensen je kennen door je passie en het echt cool vinden wat je doet lijkt mij zo’n super gevoel!

Wat vind je het tofste podium/festival in Rotterdam?
Het zijn er zoveel! Van grote clubs tot kleine bars. Ik heb ze nog lang niet allemaal bezocht. Zelf ben ik begonnen in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen, waar ze mij altijd met open armen ontvangen. Maar voor het echte clubgevoel kies ik toch voor de Hollywood Music Hall. Het licht en geluid is daar zo mooi, het is een echte show en dat elke week. Ik ben er dan ook trots op dat ik in de komende weken op drie belangrijke feesten in de HMH mag draaien.

website
Facebook
Soundcloud

Foto: Megin Zondervan

 

Operadagen Rotterdam zoekt enthousiaste vrijwilligers

operadagenVoor de Operadagen is de organisatie hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Barmedewerkers, publieksbegeleiders, manusje van alles, kaartverkopers, maar ook figuranten.

De wereld is in beweging en Operadagen Rotterdam beweegt mee. Niet alleen door het nieuwste van het nieuwste te presenteren op het gebied van opera en muziektheater, maar ook door actuele onderwerpen aan te snijden. Sinds vorig jaar zijn ze op ontdekkingstocht aan de hand van het thema (r)evolutie. Vrijheid, gelijkheid, broederschap; de bekende strijdkreet uit de Franse Revolutie staat ook in de éénentwintigste eeuw nog fier overeind. Dit jaar vormt broederschap de rode draad van het festival.

Om een idee te krijgen van het programma: er is dit jaar een locatie voorstelling in de Onderzeebootloods en op het dak van de Bijenkorf, een voetbalopera genaamd Hi Ha Hondenlul en een voorstelling die elke avond op een andere locatie plaatsvindt door heel Rotterdam. Het volledige programma staat inmiddels op de website.

De negende editie van Operadagen Rotterdam vindt plaats van zaterdag 17 mei t/m zondag 25 mei 2014.

Wie zoeken ze?
Enthousiaste mensen die graag onderdeel willen zijn van een bijzonder festival!
Functies:
– barmedewerkers
– publieksbegeleiders
– manusje van alles
– kaartverkopers
– figuranten!

Wanneer?
Van 16 t/m 25 mei, het zijn voornamelijk diensten van ± 4 uur, in de namiddag/avond maar er is af en toe ook een dienst overdag. Als je publieksbegeleiding of kaartverkoop doet is de kans groot dat je de voorstelling zelf ook kunt zien. De organisatie zal bij het indelen dan ook rekening proberen te houden je niet altijd op dezelfde plek in te delen.

Wat krijg je ervoor?
–       t-shirt
–       consumpties
–       de mogelijkheid om voorstellingen te kijken (indien niet uitverkocht)
–       eeuwige dank
–       de mogelijkheid om in een tof team aan een bijzonder project te werken

Ben jij dit?
Stuur dan een mailtje naar Dagmar en Angeliek met je naam, adres, tel nr., welke dagen/dagdelen je beschikbaar bent en of je een voorkeur hebt voor een functie. Mail naar: vrijwilligers@operadagenrotterdam.nl.

Voor meer informatie bezoek je de website van Operadagen Rotterdam.