Kunstbende interview: Rafael Mendez

rafaelmendezOp zondag 16 maart vond de eerste Kunstbende Zuid-Holland voorronde van 2014 plaats in Theater Zuidplein (Rotterdam). De tweede voorronde was op zondag 6 april in Paard van Troje (Den Haag). Vandaag, zaterdag 3 mei, is de landelijke finale in de Amsterdamse Melkweg. We spreken deze week met een aantal deelnemers uit de categorieën DJ en Muziek. Vandaag de finalist van de categorie DJ die iedereen een poepie gaat laten ruiken in de finale: Rafael Mendez!

Wat voor muziek maak je?
Ik maak hiphop house en latin house, maar voornamelijk latin/progressive house.

Wie zijn je helden?
Mijn helden zijn Afrojack en DJ Chuckie. Ik heb de levensloop van Afrojack gevolgd en ik vond het erg tof hoe hij de edm scene heeft veranderd. Hij brak door in Amerika en ik vind zijn sound echt gaaf, al vind ik het jammer dat het nu meer commercieel is. Voor mij is Chuckie de beste dj, omdat hij alles kan draaien. Hij is voor mij een échte dj.

Hoe was je Kunstbende ervaring?
Ik vond het erg leerzaam. Ik zit nu in de landelijke finale en ben blij dat ik zo ver ben gekomen. Mijn complimenten voor de organisatie. Alles is goed geregeld en ik heb veel geleerd van de workshops die we kregen.

Wil je doorgaan met muziek?
Ik zal altijd muziek blijven maken. Of het nou dj’en, piano spelen of produceren is. Muziek zit in me.

Wat wil je bereiken met je muziek?
Ik wil mensen kunnen raken met mijn muziek. Ik wil een sound neerzetten die er nog niet is. Daar zal ik hard voor werken.

Ga je nog iets extra’s doen om de juryleden van de Kunstbende te overtuigen?
Kom 3 mei naar de finale, dan kunt u het zelf meemaken.

Wat vind je het tofste podium/festival in Rotterdam?
Dat is moeilijk, Rotterdam heeft veel clubs en podia. Als ik moet kiezen vind ik WE ARE VIE in Club Vie het leukste, omdat er voornamelijk hiphop en R&B gedraaid wordt.

https://soundcloud.com/djrafael-mendez
https://www.facebook.com/djrafaelmendez

Foto: Megin Zondervan

Kunstbende interview: The Hague Idiots

the hague idiotssOp zondag 16 maart vond de eerste Kunstbende Zuid-Holland voorronde van 2014 plaats in Theater Zuidplein (Rotterdam). De tweede voorronde was op zondag 6 april in Paard van Troje (Den Haag). Morgen, zaterdag 3 mei, is de landelijke finale in de Amsterdamse Melkweg. We spreken deze week met een aantal deelnemers uit de categorieën DJ en Muziek. Vandaag een band die niet naar de landelijke finale gaat, maar tijdens de Haagse voorronde de tweede prijs in de wacht sleepte in de categorie Muziek; The Hague Idiots.

Wat voor muziek maken jullie?
Dylan: “We maken superfreakingawesomehappypunkrock, dat spreekt wel voor zich denk ik.”
Anthony: “Superfreakingawesome happy punkrock!”
Jens: “SuperFreakinAwesomeHappyPunkRock.”

Wie zijn jullie helden?
Dylan: “Mijn helden zijn Billy Joe Armstrong van Green Day en Bono van U2. Niet echt dezelfde muziekstijl, maar toch. Ik vind Billy gewoon een onwijs coole gast! En Bono vind ik gewoon geweldig, zijn stem vind ik supermooi.”
Anthony: “De frontman van Green Day: Billie Joe Armstrong. Hij is echt mijn held; zijn nummers, zijn stem, zijn power. Alles klopt aan hem!”
Jens: “Travis Barker, geweldige drummer en Dave Grohl; beste muzikant en gave bands (gehad).”
Kasper: “Mijn helden zijn de bandleden van The Red Hot Chili Peppers, omdat daar naar mijn mening de allercoolste bassist van de wereld in zit en ze maken gewoon vette muziek.”

Hoe was jullie Kunstbende ervaring?
Dylan: “Mijn Kunstbende ervaring was heel leuk! Ik vond allebei de optredens echt onwijs gaaf en vooral die in ’t Paard. Dat was een droom die uitkwam!”
Anthony: “Het was super gaaf. We deden eigenlijk alleen mee om in de Grote Zaal van ’t Paard spelen. We hebben buiten dat heel veel gave acts gezien.”
Jens: “Erg gaaf, mooie catwalk, vette backstage en aardige deelnemers!”
Kasper: “Het was heel vet om eraan mee te doen. Ik vond het heel cool om in ’t Paard te staan.”

Willen jullie doorgaan met muziek?
Dylan: “Ja, ik wil graag doorgaan met muziek en met The Hague Idiots! Ik vind het superleuk en we zijn na twee jaar al zo ver gekomen dat ik graag wil zien hoe ver we kunnen komen in nog een paar jaar.”
Anthony: “Muziek is het gaafste op de wereld. Het is een goede manier om jezelf uit te drukken.”
Jens: “Ja, het gaat echt heel goed en ik vind het vet om in een band te spelen.”

Wat willen jullie bereiken met jullie muziek?
Dylan: “Ikzelf zou graag een keer op tournee willen. Dat lijkt me zo vet!”
Anthony: “In het voorprogramma van Green Day staan! Als je daar staat weet je dat je het hebt gemaakt.”
Jens: “Ik wil op de grootste podia staan en er misschien m’n brood mee verdienen.”
Kasper: “Ik hoef niet per sé iets ermee te bereiken. Ik wil eigenlijk alleen maar veel plezier eraan beleven en gewoon veel spelen.”

Wat vinden jullie het tofste podium/festival in Rotterdam?
Dylan: “Ik kom uit Den Haag en kom eigenlijk nooit in Rotterdam, dus dat zou ik echt niet weten. Misschien dat we via de Popunie een keer in Rotterdam kunnen spelen!”
Anthony: “Ahoy!”
Jens: “Ahoy!”
Kasper: “Ahoy Rotterdam is echt supervet. Het is een super grote zaal en er hebben heel veel coole mensen gespeeld.”

Treedt je binnenkort nog ergens op?
Dylan: “We spelen op 9 mei op DaltonBandFest. 24 mei spelen we in het Paardcafé.”
Anthony: “Je kan de agenda checken op www.thehagueidiots.nl/agenda.”
Kasper: “We treden ook nog op tijdens PopHotSpot (Den Haag) en in het F.A.S.T. Surfdorp (Scheveningen).”

www.thehagueidiots.nl
www.facebook.com/thehagueidiots
www.twitter.com/thehagueidiots
www.instagram.com/thehagueidiots

Foto: Megin Zondervan