Popunie clipoverzicht van april 2014

logo_CLIPOVERZICHT_webDe afgelopen maand zijn er veel nieuwe clips verschenen van acts/bands. We hebben een groot gedeelte op een rijtje gezet. Bekijk hier het Popunie clipoverzicht van april!

 

 

Wolf In Loveland – The Devil Has No Name

The Hearted – Jack Knife
Meer info

Savoy Room – Get Up!

Jebroer ft. Mr. Polska, Skinto en Ronnie Flex – Hoesten As Bejaarden

De Wet – Beg For More (live)

Kid de Blits – Val In Je Huis

Adilson Evora – Sum’else
Meer info

Feliciana – Real Deal

I.K.E.A – Juiste Plek
Meer info

Electric Seaweed – Stay A While

JR de Regelneger – Oostelijke Windrichting (Hoor Het Oosten)

Gul Night Out – Jongens van het Buurtbeheer

Conceptz – 2 Tafels, 1 Mic
Meer info

MarryMarv en Maximus – John F Kennedy
Meer info

Ronnie Flex – Pocahontas

ronnie-flex-pocahontas

 

Provider Hi en platenlabel Top Notch lanceren een wereldprimeur: de videoclip van de toekomst. Het gaat om de eerste interactieve videoclip voor mobiel, gemaakt rondom het nummer Pocahontas van Ronnie Flex. De interactieve clip van Ronnie Flex is exclusief te bekijken op een mobiel via een speciale app van Hi. Deze is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Ne Pas De Machine

nepasSongs About Love
cd-ep / download-ep
indiepop / alternative

Valentijsdag is alweer achter de rug; sommige mensen zitten nog altijd prinsheerlijk op hun roze wolkje en anderen zijn wederom op brute wijze van hun roze wolk afgeholpen. Het is geven en nemen. Daarom besloot de ietwat illustere formatie Ne Pas De Machine speciaal voor de weekhartigen onder ons een klein ep’tje uit te brengen op de zogenaamde Dag van de Liefde.

Ne Pas De Machine, een groep bestaande uit Michiel van Veen, Martijn ‘oaky’ Eikenhout, Bartels Boot en Maarten London dook voor deze gelegenheid de studio in en nam vier kleine, soms lieve, liedjes op met elk hetzelfde thema; liefde en gebroken harten. Hoe kon het ook anders?

Bijgestaan door Bertha Boot op de saxofoon (tijdens het openingsnummer Grey is the Lonely Rainbow) sjokt Ne Pas De Machine door de vier liedjes, alsof zij het leed van de wereld op hun schouders dragen. De band maakt gebruik van een interessante soundkeuze; minimaal en rauw, maar ook voorzien van warme synthesizerklanken en 80’s-esque effecten op de vocalen.

Bij het nummer Love, Love, Love, Love kiest de groep voor de indie-sound. Akoestische gitaren, expressieve drums, jammerende blazers en haast vrolijke koortjes geven dit nummer een karakteristieke doch herkenbare sound. Catchy, wel!

Vervolgens is het tijd voor het derde nummer, Mittens. Had ik meer wenkbrauwen gehad, dan had ik ze allemaal tegelijk opgetrokken, maar twee bleek genoeg. Wat begint als een liedje met een catchy beat en een ietwat voorspelbaar schema mondt al gauw uit in een grappig liedje met een hilarische tekst, welke je eigenlijk pas echt goed hoort als je er op let.

De ep wordt afgesloten met het melancholische Mr. Sad Horns. Een klein liedje, een eenzame gitaar, een galmende hoorn op de achtergrond en slechts 90 seconden lang. Ne Pas De Machine heeft haar doel volbracht; de ultieme Valentijnssfeer zit er bij mij in elk geval weer goed in.

Download Songs About Love op Bandcamp.

Thomas Florusse