Kevtendencies – D I V I N E W I N D

 • D I V I N E W I N D

 • Kevtendencies
  • Genre: hiphop
  • Release-type: album, digitaal
  • Label: Hardheaderz

Kevtendencies is een frisse wind in een zee van rappers. Met zijn unieke stijl en zijn mix van Nederlands en Engels, weet hij zich zeker te onderscheiden. Een album met acht tracks en geen features belooft dan ook heel wat.

De intro c a l m i n g b r e e z e bepaalt al de mood van de hele plaat en de titel is ook zeker fitting: een rustgevende 1 minuut 46 met wat klinkt als fragmenten uit een vechtfilm. Dit linkt ook met de cover, zowel titel als art. Artiesten met een oog voor detail kan ik altijd waarderen.

Wat dit album zo uniek maakt, is het contrast tussen de lyrics en beats: Kevtendencies rapt over vrij donkere thema’s, maar doet dit over hele kalmerende beats. Een goed voorbeeld is r i t u a l, waar hij het onder andere heeft over levens die worden ‘gesacrificed’, maar hij doet dit over een chille beat – waardoor dat duistere nu toch heel poëtisch klinkt.

Na de eerste luistersessie had ik het idee dat ik naar een lang nummer aan het luisteren was. Dit laat zien dat het album een mooi samenhangend project is, en geen verzameling van losse tracks. Menig rappers gaan hier de mist in, omdat het album eentonig kan klinken. Bij D I V I N E W I N D is dit niet het geval, alle tracks lopen mooi in elkaar over en af en toe word je aangenaam verrast en weet Kevtendencies makkelijk van flow te switchen, zoals op de track r e l e a s e, mijn persoonlijke favoriet.

Dit alles maakt D I V I N E W I N D een tof, uniek project. Een sterk contrast met zijn debuutalbum God(S) & Gold waar hij zich op uiteenlopende beats laat horen. Dit laat zijn veelzijdigheid zien en ik ben er dan ook zeker van dat dit alles slechts een voorproefje is van alle skills die Kevtendencies bezit.

Check Kevtendencies op Facebook of Instagram.

Lone Wolf – Lone Wolf

 • Lone Wolf

 • Lone Wolf
  • Genre: Punkrock
  • Release-type: lp, cd,
  • Label: Stardumb Records

Punk is dead of punk will never die? Lone Wolf beslist het laatste. Het logo en de albumcover van Lone Wolf maakt een zeer goede eerste indruk. De zwarte wolf is gewond geraakt in het heetst van de strijd (te zien aan het verband aan zijn achterste poot) maar, de hypnotiserende blik in zijn ogen laat zien dat er niet met hem te sollen valt. De twaalf tracks op het 32 minuten durende album van Lone Wolf bevestigen dat.

De band uit Rotterdam is gloednieuw, maar heeft al een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Lone Wolf speelde met onder andere Descendents, CJ Ramone, Jeff Rosenstock, The Queers en Get Dead. Ook vlogen ze in oktober van vorig jaar naar Florida om daar diverse shows te spelen. Het viertal muzikanten achter Lone Wolf werden gevormd in niet de minste bands, namelijk; Accelerators, The Apers, The Windowsill en The Bat Bites. In huidige bezetting mixen ze punk rock invloeden met elementen uit indie en fuzzy garage rock.

Het self-titled album staat vol met hitpotentie. Songs als Get Along, Side Of That Road en Way Out duren amper tweeënhalve minuut per stuk, maar blijven wel veel langer in het hoofd rondgalmen. Strakke chords en vrolijke zanglijntjes van frontvrouw Merel en bassist Ox versterken elkaar en nodigen uit tot meezingen. Falling Apart voert daarbij het tempo zodanig op dat het lijkt alsof het album zal ontsporen. Bottom Of The Hill, Say Goodbye en Tonight borduren stevig door op het tempo, maar laten af en toe wat ruimte voor adempauze. Gelukkig maar.

Het nadeel van twaalf aanstekelijke tracks op een album is dat ze samen al gauw één grote waas worden. Na het beluisteren van een plaat die amper een half uurtje duurt is het vrijwel onmogelijk om een favoriet nummer aan te wijzen. Een er uit springende single is natuurlijk geen must, maar vergroot wel de kans om opgepikt te worden door bijvoorbeeld radiostations, blogs en magazines. En meer catchy tunes van Lone Wolf op de radio, dat is wat we willen!