Lone Wolf – Lone Wolf

  • Lone Wolf

  • Lone Wolf

Punk is dead of punk will never die? Lone Wolf beslist het laatste. Het logo en de albumcover van Lone Wolf maakt een zeer goede eerste indruk. De zwarte wolf is gewond geraakt in het heetst van de strijd (te zien aan het verband aan zijn achterste poot) maar, de hypnotiserende blik in zijn ogen laat zien dat er niet met hem te sollen valt. De twaalf tracks op het 32 minuten durende album van Lone Wolf bevestigen dat.

De band uit Rotterdam is gloednieuw, maar heeft al een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Lone Wolf speelde met onder andere Descendents, CJ Ramone, Jeff Rosenstock, The Queers en Get Dead. Ook vlogen ze in oktober van vorig jaar naar Florida om daar diverse shows te spelen. Het viertal muzikanten achter Lone Wolf werden gevormd in niet de minste bands, namelijk; Accelerators, The Apers, The Windowsill en The Bat Bites. In huidige bezetting mixen ze punk rock invloeden met elementen uit indie en fuzzy garage rock.

Het self-titled album staat vol met hitpotentie. Songs als Get Along, Side Of That Road en Way Out duren amper tweeënhalve minuut per stuk, maar blijven wel veel langer in het hoofd rondgalmen. Strakke chords en vrolijke zanglijntjes van frontvrouw Merel en bassist Ox versterken elkaar en nodigen uit tot meezingen. Falling Apart voert daarbij het tempo zodanig op dat het lijkt alsof het album zal ontsporen. Bottom Of The Hill, Say Goodbye en Tonight borduren stevig door op het tempo, maar laten af en toe wat ruimte voor adempauze. Gelukkig maar.

Het nadeel van twaalf aanstekelijke tracks op een album is dat ze samen al gauw één grote waas worden. Na het beluisteren van een plaat die amper een half uurtje duurt is het vrijwel onmogelijk om een favoriet nummer aan te wijzen. Een er uit springende single is natuurlijk geen must, maar vergroot wel de kans om opgepikt te worden door bijvoorbeeld radiostations, blogs en magazines. En meer catchy tunes van Lone Wolf op de radio, dat is wat we willen!

Meer Lone Wolf? Check hun Facebook-pagina of Instagram.

Zo zorg je dat mensen supersnel een bloedhekel aan je krijgen…

Kennen jullie dat? Mensen (die je niet kent) die je een vriendschapsverzoek sturen op Facebook. En zodra je bevestigt ontvang je een verzoek om hun pagina te liken. Het geeft je het gevoel dat het ze enkel om die like te doen is. Dat ze totaal niet geïnteresseerd zijn in jou als persoon.

Inmiddels ben ik zo allergisch voor deze aanpak, dat ik ze meteen weer verwijder als vriend. Dat klinkt misschien nogal rigoureus. Maar blijkbaar hebben we niet dezelfde ideeën over het gebruik van Facebook. Dus dan heeft bevriend blijven voor mij niet zoveel zin.

Begrijp me goed: ik vind het leuk om contacten op te doen. En als ik je werk tof vind, like ik graag je pagina. Maar Facebook is een sociaal medium. En ik gebruik het ook zo. Ik leer je graag kennen. Lees over wie jij bent en wat je bezig houdt. Maar ik wil wel graag als mens benaderd worden, en niet alleen als mogelijke klant.

Een andere keiharde don’t: iemand een vriendschapsverzoek sturen en vervolgens helemaal niet reageren op een (normaal en sociaal) privé-berichtje. Het overkwam me pas nog. Een dame met een artiestenpromotie-bureau stuurde me een vriendschapsverzoek. Ik zag dat ze betrokken was bij een netwerkborrel voor artiesten, en wilde daar wel meer over weten.

Toen ik haar via een privé-bericht wat vragen hierover stelde, kreeg ik geen enkele reactie. Dat vind ik dan vreemd. Je zoekt zelf contact met me, en vervolgens reageer je niet. Ik begrijp dat niet.

Volgens mij is er een hele simpele “spelregel” om je gedrag op Facebook (en andere sociale media) te toetsen. En dat is deze: Doe (of schrijf) geen dingen, die je bij een face-to-face ontmoeting niet of anders zou doen. Want Facebook is net zo goed echt als een face-to-face ontmoeting. Met echte mensen, die echte gevoelens hebben. Dat jij hun reacties en emoties niet kunt zien, betekent niet dat ze er niet zijn.