Investeer in Talent: Jessy Yasmeen

Volgens Jessy Yasmeen is het tijd om haar carrière naar het volgende level te tillen. De 22-jarige singer/songwriter uit Rotterdam stond de afgelopen jaren op meer dan 70 podia, waaronder Rotterdamse Kost, Het Paardcafé en De Kroepoekfabriek. Zij boden haar een podium om eigen werk te laten horen. In 2016 stond Jessy in de halve finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Nu is het tijd voor de volgende stap en daarbij roept ze de hulp van het publiek in door middel van een crowdfundingcampagne op VoorDeKunst. Ze omschrijft haar plannen als volgt:

Debuutalbum
Als volgende stap wil ik dolgraag mijn debuutalbum uitbrengen en hiervoor groots uitpakken met een bijzondere bezetting (banjo, lapsteel, dobro, drums, orgel, contrabas en cello) Dit in samenwerking met (sessie-)muzikanten, arrangeur Roel Pothoven (o.a. Anna Rune, Vic Willems), producent Martijn Groeneveld (o.a. Dotan, Blaudzun, John Coffey) in de Mailmen Studio te Utrecht. Hun bereidheid om met mij aan de slag te gaan is voor mij een grote eer!

Op het album zullen invloeden uit de folk, country en americana genres te horen zijn. Inhoudelijk komen de volgende thema’s aan bod: de zoektocht naar jezelf, innerlijke strijd en geluk.

Alone
Na flink sparen is mijn eerste single Alone opgenomen. De single geeft een goed beeld van het aankomende album.

Crowdfunding
Een deel van het budget heb ik al bij elkaar en voor het overige deel doe ik een beroep op jullie. Het crowdfundingbedrag zal ik gebruiken om de studiotijd, productie, arrangeren en componeren, mixen, masteren en het fysieke album te bekostigen.

11085749_10206510285823818_1198540956_o-700x450

Blijf op de hoogte en volg Jessy Yasmeen via Facebook of haar website. Voor meer informatie over de crowdfundingactie kijk je op de website van VoorDeKunst.

Roots & Routes Summerscool is back!

Muzikanten, dansers, mediamakers en spoken word artiesten van 15-25 jaar opgelet. Roots & Routes organiseert van 9 t/m 23 juli weer de Roots & Routes Summerscool in Grounds Rotterdam. Dé creatieve leerschool voor talentvolle jongeren.

De Roots & Routes Summerscool bestaat uit twee weken lang workshops en masterclasses voor jong talent door professionals en bekende artiesten. Onder begeleiding van professionals wordt toe gewerkt naar een eindvoorstelling in Schouwburg Rotterdam.

De deelnemers maken een interdisciplinaire performance onder de artistieke leiding van niemand minder dan Lloyd Marengo (oa. Loud, Father Father). Hij werkt voor de productie samen met muzikaal leider Alvin Lewis (o.a. Ladies of Soul, Zuco 103 en Giovanca). Het thema dit jaar is Heroes. De achterliggende gedachte is dat helden een positieve insteek hebben en tegelijkertijd universeel en persoonlijk zijn.

Roots & Routes Summerscool is van zondag 9 t/m zondag 23 juli in Grounds Rotterdam (WMDC). Het is een intensief workshoptraject dat uitgaat van de concepten ‘learning by doing’ en ‘peer education’. De selectiedagen zijn zaterdag 10 en zondag 11 juni in Grounds Rotterdam.

Ben of ken jij iemand tussen de 15 en 25 jaar die serieus bezig is met muziek, dans of media? Meld je dan nu aan voor de audities op zaterdag 10 en zondag 11 juni. Aanmelden kan via de website van Roots & Routes. Hou ook de Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Extra informatie
Selectiedagen
:
Datum: zaterdag 10 en zondag 11 juni
Locatie: WMDC, Pieter de Hoochweg 125 Rotterdam

Summerscool:
Datum: zondag 9 t/m zondag 23 juli
Locatie: WMDC , Pieter de Hoochweg 125 Rotterdam