Investeer in Talent: Leonardo Prieto Ensemble

Vorig jaar presenteerde Leonardo Prieto Dorantes met het project Leonardo Prieto Ensemble zijn debuutalbum Sembrando in De Doelen. Sembrando, dat op op mooie feedback mocht rekenen van zowel pers als het publiek, gaat van klassiek tot moderne jazz met Mexicaanse en Cubaanse invloeden. Leonardo heeft nu een aanbieding gekregen om het album óók in Mexico te presenteren en hier een tour omheen te plannen. Om dit echter mogelijk te maken kunnen ze jouw hulp goed gebruiken!
 

Mocht je er nog niet bekend mee zijn, het Leonardo Prieto Ensemble bestaat uit zeven muzikanten met vijf verschillende nationaliteiten; Pablo Rodríguez, Johannes Fend, Loek van den Berg, Fuensanta, Philip Kukulies, Daan Arets en Leonardo Prieto. Sembrando in Mexico presenteren is natuurlijk een prachtige kans, maar helaas kunnen de geplande locaties de reiskosten niet bekostigen. Hierom is er besloten om deze crowdfunding te starten.

Met jouw steun kunnen de concerten doorgaan, kunnen er workshops in Mexico gegeven worden en kan er een uitwisseling ontstaan tussen Mexicaanse en Europese artiesten. Dit zal allemaal gedeeld worden via streaming en er wordt ook een documentaire gecreëerd die aan het einde van de tour te zien zal zijn.

Er zijn verschillende tegenprestaties beschikbaar, te zien via de speciale VoorDeKunst-pagina van Leonardo Prieto. Help jij mee?

Voor meer informatie over Leonardo Prieto en zijn projecten kijk je op z’n website, Facebook of Instagram.

Meer zoals dit

Live-verslag: GPR 2022 finale van Bands in Theater Zuidplein

Het weekend van 17 en 18 september was dit jaar een weekend vol muziek. De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (GPR) presenteerde twee dagen achter elkaar de meest veelbelovende acts in Rotterdam binnen de categorieën Bands en Singer/Songwriter.

Op zaterdag 17 september was de GPR-categorie Bands aan de beurt. In Theater Zuidplein stonden in de avond een vijftal bands te trappelen om hun kunsten te laten horen en zien in de hoop die felbegeerde Grote Prijs binnen te slepen. Die prijs is namelijk niet niks: €1000 euro, een optreden op het Bevrijdingsfestival 2023, diverse coachings en een abonnement op Meet The Pro sessies voor de winnaar van de juryprijs. Hiernaast €250 en een abonnement op Meet The Pro voor de winnaar van de publieksprijs. De jury gaat hiervoor vooral letten op stage presence, de kwaliteit van de muziek, het optreden en ook vooral het plezier in het spelen, aldus de jury zelf.
 

Al voor aanvang is het gezellig druk in de zaal. Voor de gelegenheid heeft Theater Zuidplein de zitplekken ingeklapt en zijn er vanavond enkel staanplaatsen. Het podium is op vloerniveau. Hierdoor is het soms wat lastiger om de artiest te zien wanneer je helemaal achteraan staat, maar het zorgt wel voor een gezellige intieme sfeer. Voor de allerkleinsten wordt voor het podium ruimte gemaakt zodat ze daar op de grond kunnen zitten.

Chasing Hills heeft de eer om de avond af te trappen. Spannend zal het ongetwijfeld zijn, maar dat is aan de heren niet te merken. Vanaf het moment dat ze opkomen stralen ze al een super chille vibe uit. Het viertal zorgt voor een sterke start met een set vol toegankelijke (indie) rock en mag terecht op een warm applaus rekenen. De energie en het niveau ligt dankzij Chasing Hills meteen hoog. Als dit een voorbode is voor de rest van wat er nog meer gaat komen dan staat het publiek een mooie avond te wachten.

Na een kort interview met de artiesten, door host Ivan Words, is er een korte ombouwtijd die de gasten kunnen gebruiken om bij de bar een drankje te halen en even gezellig te babbelen over wat ze zojuist ervaren hebben.

Ondanks dat ze goed speelt is JOLENE vanavond een beetje een vreemde eend in de bijt. Ze staat er wel met een band, maar haar muzikale sound lijkt toch meer bij singer/songwriter te passen. Net als het optreden is ook het publiek wat meer ingetogen., maar niet minder enthousiast. Ook komt JOLENE met een primeur. Ze speelt haar nieuwe single You Are My Worst Goodbye hier voor het eerst live.

Ruwhel is geen onbekende binnen de Rotterdamse muziekscene. Rapper, songwriter, organisator… Ruwhel is het allemaal. Vanavond staat hij hier met zijn Bigi Blues Band. Waar Ruwhel in het verleden vooral solo of met andere rappers op de bühne stond, heeft hij nu een aantal sterke spelers bij elkaar geroepen om als band verder te gaan. Ruwhel zijn nieuwe recept blijkt vanavond aan te slaan bij het GPR publiek. De voetjes gaan overal van de vloer tijdens het aanstekelijk enthousiaste optreden. Ruwhel en de Bigi Blues Band leveren in 20 minuten een bom energie om aan het einde nog even wat gas terug te nemen voor een eerbetoon aan de onlangs overleden producer Siki Martina.

Op dit moment is er, zeker in de States, een ware poppunk revival gaande. In Rotterdam stond dit genre de afgelopen paar jaar niet heel veel op de voorgrond. Poppunk-trio Daimy Lotus, rond zangeres Daimy Lotus Lucassen, zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. Met een energieke en upbeat sound en lyrics die, zoals het hoort, gaan over gebroken liefde en ook zwaardere onderwerpen als het leven als buitenbeentje en depressie denken we even terug aan de vroege dagen van Paramore.

Ook hier krijgen we een primeur, want we krijgen de nieuwe single Emotionally Fucked te horen die pas een week later uit zal komen. Daimy Lotus geniet duidelijk van het optreden en laat zien en horen dat wij hier in Rotterdam die rare kronkel in de carrière van Machine Gun Kelly niet nodig hebben. Voor een kick ass portie poppunk hebben wij Daimy Lotus!

We hebben inmiddels een grote variatie aan belangrijke muzikale genres uit Rotterdam voorbij zien komen. Toch mist er nog iets. In de donkere krochten van Baroeg in Rotterdam-Zuid wordt toch regelmatig bewezen dat ook de echte zwaardere rock en metal in Rotterdam nog springlevend is. Dan moet er toch ook, zeker binnen het genre bands, wel iemand zijn om de zware metalen van Rotterdam te vertegenwoordigen… En daar is dan Karvel.

Hoewel de band zeker de zwaarste sound van de avond heeft, weet Karvel met hun mix van stoner, alternative rock en metal hun muziek wel toegankelijk te houden voor het grotere publiek. Een vergelijking met bijvoorbeeld Queens Of The Stone Age is dan ook snel gemaakt. Het optreden oogt misschien wel wat statisch, maar kwalitatief is het wel duidelijk waarom Karvel vanavond in de GPR-finale staat. In 20 minuten weten de heren als afsluiter van de avond toch even keihard te rocken en aan het publiek te horen wordt dat goed gewaardeerd.

Met een applaus bijna zo luid als de klanken uit hun gitaren komen we met Karvel aan het einde van een zeer gevarieerde avond vol leuke optredens en goede muziek. Nu de optredens zijn geweest breekt de spanning pas echt aan. De jury gaat in beraad. Wie gaat er naar huis met die felbegeerde jury- en/of publieksprijs bij de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam?

Het zal niemand ontgaan zijn. Chasing Hills wist de meeste stemmen te verzamelen door middel van kaartverkoop en won daarmee de publieksprijs. De juryprijs ging dit keer naar Ruwhel en zijn Bigi Blues Band.

Het was een prachtige avond gevuld met de muzikale diversiteit die Rotterdam te bieden heeft. Jong en oud genoten van de enthousiaste optredens en er kan worden teruggekeken op een zeer geslaagde 2022 editie van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands.

Meer foto’s zijn te zien via de Facebook pagina van de GPR!
Copyright foto’s: Bordoo Creations