Music Support: Global Music Nights houdt wereldmuziek in Rotterdam warm

Van 21 augustus tot 10 september zullen op diverse locaties in Rotterdam concerten plaatsvinden die de multiculturele identiteit van de stad weerspiegelen. Global Music Nights viert dat livemuziek weer kan met een gevarieerd programma van zeven zomerse concerten van verschillende Rotterdamse ensembles!


Global Music Nights

Global Music Nights bestaat uit een reeks concerten met de beste wereldmuziek van Rotterdamse bodem. Ook thuis kan je van dit evenement genieten, want sommige concerten zullen te volgen zijn via een livestream. Welke dit zullen zijn is te vinden op de  Instagram van Global Music Nights.

De concerten:

27 augustus — “Tigual Trio”
Invloeden uit Argentijnse tango, gipsy jazz, klassieke muziek en flamenco vinden een weg naar het unieke geluid van Tigual Trio. De drie leden ontmoetten elkaar op de wereldmuziekafdeling van Codarts en brachten hun persoonlijke invloeden samen tot een stijl die met recht wereldmuziek genoemd kan worden. Dat bruist en swingt en voelt als een avontuurlijke wereldreis langs prachtige (muzikale) plekken en culturen, gespeeld door een bijzondere bezetting van viool, akoestische gitaar en contrabas. Tickets en info via de website.

29 augustus — “Leonardo Prieto Ensemble”
‘Leonardo Prieto Ensemble’, is het project van de componist en multi-instrumentalist Leonardo Prieto, gestart in Nederland in 2018 als resultaat van zijn masterstudie aan het Rotterdams Conservatorium, Codarts. De muziek is geïnspireerd door de klassieke, jazz en Mexicaanse invloeden die tegelijkertijd de kernelementen zijn van Leonardo als muzikant. Het ensemble wordt gevormd door muzikanten van hoog niveau uit Nederland, Oostenrijk, Spanje, Duitsland en Mexico die ook het albumdebuut ‘Sembrando’ hebben opgenomen dat in 2021 zal verschijnen. Tickets en info via de website.

4 september — “HYBRID/C”
HYBRID/C is een muzikaal en cultureel fusieproject met als gemeenschappelijke deler de Afro-Cubaanse muziek en jazz. Jazz dient als startpunt van deze reis naar de wortels van de Cubaanse muziek en de Afro-Cubaanse cultuur vanuit een modern muzikaal perspectief. Carlos Cippelletti, geboren in Spanje als zoon van een Cubaanse vader en een Franse moeder, weerspiegelt in zijn composities zijn verschillende identiteiten. Jazz, Cubaanse folklore, neo-soul en klassieke muziek worden gecombineerd om een geheel eigen geluid te creëren. Tickets en info via de website.

5 september — “Cuento Flamenco”
Cuento Flamenco is een ontmoeting tussen de drie fundamentele elementen van flamenco: zang, dans en gitaar, in zijn traditionele vorm. De drie kunstenaars creëren een intieme en geconcentreerde sfeer waarin ze een constante “dialoog” tussen hen opbouwen. De ritmische en expressieve dans gecombineerd met de dromerige en ineens woeste gitaar, en de unieke kracht van flamencozang, vertellen verhalen die woorden niet kunnen. Tickets en info via de website.

9 september — “Hamraaz”
Gemeenschappelijke passies brachten Lucie Lelaurain en Khorshid Dadbeh ertoe om dieper in de charme van modale muziek te duiken. Het doel is om hun taal te onthullen door deze instrumenten als één geheel te combineren. Ze vermengen het geluid van duduk en tanbour om een hypnotiserende auditieve soundscape te creëren. Tickets en info via de website.

10 september— “Modji”
Modji (Togolees voor ‘reis’) neemt je mee op wereldreis. De muziek is een groovende mix waarin ze hun Kaapverdiaanse, Chileense, Nederlandse en Cubaanse roots combineren. De band gaat van West Afrikaanse tradities naar Afrofunk en van sensuele Latin naar hun Westerse roots. Tickets en info via de website.

Volg Global Music Nights op Instagram en Facebook.


Global Music Nights wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Music Supoort Rotterdam

Music Support Zuid-Holland: Fietsfestival Pret Peloton

Join the ride! Op zaterdag 11 september 2021 organiseren Dus Wat Gaan Wij Doen en Kongsi dé social ride van deze zomer: Pret Peloton. Vanaf Keilecafé (Rotterdam) fiets jij samen met meer dan 150 deelnemers richting Hoek van Holland strand. Onderweg zijn er stops met muziek, kunst en natuur.
Pret Peleton
Fietsen is super gezond voor jou en voor onze planeet. Toch stappen we voor deze afstanden niet vaak op de fiets. Na je tocht met het Pret Peloton weet je wel beter. Een groot feest en nog leerzaam en sportief ook. De route heeft meerdere stops met een flinke dosis muziek, kunst, natuur & een hoop gezelligheid.

Van een masterclass wildplukken tot een soundscape in het bos. En van fietsen door het Hollandse polderlandschap tot lekker loungen aan het strand. Bij eindpunt Pele Surf Shack komt iedereen samen voor een drankje en een bite, onder het genot van verschillende live performances. Het fietsfestival wordt afgesloten met een banger van een optreden op het strand door psychedelic funkband YĪN YĪN.

Line-Up
– Psychedelische funkband YĪN YĪN (psychedelische funk, presented by BIRD)
Heaz (presented by BIRD)

De volledige line-up wordt nog aangekondigd!

Route
De route begint bij het Keilecafé Rotterdam (Keilewerf) en het eindpunt Pele Surf Shack (Hoek van Holland strand). De duur van de fietstocht, inclusief programma, is ongeveer 4 uur en er is tot 21.00 uur programma bij strandtent Pele. Vanaf Pele kun je ervoor kiezen om op eigen gelegenheid met de fiets terug te gaan of (met de fiets) de metro te pakken.

Niet of juist wél het fietstempo van Marianne Vos of Tom Dumoulin? Geen probleem, de fietstocht is voor zowel de gezelligheidsfietser als de wielerfan. De programmaonderdelen worden meerdere keren op een dag aangeboden. Zo hoef je helemaal niets te missen! Jij bepaalt zelf wanneer je start:

● Bomba Bomba Wave: 08.30 uur (>30 km/u)

● Wave 1: 12:00

● Wave 2: 13:00

● Wave 3: 14:00

Tip: Wil je sportieve uitdaging en heb je een racefiets? Volg dan de Bomba Bomba Wave Tip: Wil je extra rustig doen? Start dan in wave 1 of 2.

Fietsverhuur
Band lek of geen chille fiets in je bezit? Huur dan een Donkey Republic fiets met 50% korting via onze discount code DONKEYPRET (werkt alleen op 11 september). Je kunt je Donkey dan bij Hoek van Holland Strand achterlaten en met de metro terug.

COVID-PROOF
Je kiest zelf je startmoment, met genoeg afstand tot andere fietsers en in de buitenlucht. Pret Peloton kan daarom zonder testen op een veilige manier doorgaan!

Koop je ticket direct online óf koop je ticket bij BOMBA BOMBA Cycling Boutique (Hoogstraat 46) en ontvang een gratis Giraffe koffie.