Investeer In Talent: Doorgerookt

De Rotterdamse band Doorgerookt verloor in de zomer van vorig jaar in een alles verwoestende brand de eigen studio gevestigd aan de Keilewerf en daarmee ook al hun instrumenten en andere spullen. Hulp bij het bouwen van hun nieuwe studio is nu nodig en daarvoor doet de band een beroep op het publiek. Over deze crowdfunding vertelt de band het volgende:
Crowdfunding
“Ons muzikale werk is zo goed als volledig gestagneerd na de brand waardoor de nood erg hoog is om onze nieuwe studio af te maken. Met een eerdere crowdfunding hebben we een klein deel van onze spullen terug kunnen kopen, maar het bouwen van een box in box constructie in onze nieuwe ruimte hebben we daarmee niet kunnen financieren.

Het grootste deel van de kosten hebben we uit eigen zak kunnen betalen, maar voor het laatste deel van de bouw, het betalen van onze aannemer en de aanschaf van essentiële apparatuur hebben wij de financiële middelen zelf niet meer in huis.”

Om de studio geheel te kunnen realiseren hebben ze jouw steun nodig en is er een speciale crowdfundingcampagne gestart.

Volg Doorgerookt op Instagram om op de hoogte te blijven!

‘Mister Westerpop’ René Steijger geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

Exact 35 jaar na de eerste editie van Westerpop, heeft Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt Westerpop-promotor, programmeur, presentator en aanjager René Steijger namens Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Steijger werd zondagmiddag 30 juni geridderd tijdens het feestje naar aanleiding van de onthulling van de speciale tegel waarmee Westerpop werd toegevoegd aan de Delftse Walk of Fame.

Van buurtfeest tot festival
De eerste editie van Westerpop vond plaats op 30 juni 1989 en was toen nog een kleinschalig buurtfeest voor de jongeren van het Delftse Westerkwartier. Toen al was René Steijger één van de drijvende krachten achter het festival. Inmiddels is het een tweedaags evenement dat landelijk op de kaart staat en dat naast nationale en internationale namen ook een belangrijke focus houdt op lokaal talent. Waardoor Westerpop onlosmakelijk geworteld is in het Delftse muziek- en cultuurklimaat.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt prees bij buurthuis De Wending in het Westerkwartier de tomeloze inzet van Steijger voor de popmuziek in Delft, maar ook zijn pragmatische manier van werken. “Steijger denkt in oplossingen in plaats van problemen te creëren”, aldus de burgemeester, die tevens benadrukte dat er in al die jaren Westerpop, 30 edities inmiddels, nog nooit één woord van wanklank is gevallen. “Muziek verbindt en brengt mensen bij elkaar. René Steijger doet dat natuurlijk niet alleen, maar is daar wel de grote drive achter!”

Mister Westerpop
In haar speech stelde de burgemeester dat Steijger de bijnaam ‘mister Westerpop’ liever niet hoort en dan direct de aandacht naar de bijna 250 vrijwilligers verlegt die het festival met hem organiseren. “Goh”, stamelde de kersverse Ridder in de Orde van Oranje-Nassau na het opspelden van het lintje. “Sir Paul McCartney… Sir Elton John… daar mag nu dus uhh… nee, dat wordt ‘m niet!” Waarna hij lachend exact deed wat de burgemeester al voorspelde. “Als ik dit lintje in 240 kleine stukjes zou mogen knippen, zou ik elke vrijwilliger hier een heel klein stukje van geven! Applaus voor jullie zelf!”

Delftse Walk of Fame
De benoeming van René Steijger tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau was de apotheose van de dag waarop op feestelijke wijze voor het Delftse Stationsplein de speciale tegel werd onthuld waarmee Westerpop werd toegevoegd aan de Delftse Walk of Fame. Dit initiatief van Aad Sosef en Geert de Vries is een muzikale route langs de Delftse muziekgeschiedenis met meer dan 30 Delftse muzikanten, bands en organisaties in het kader van de Delft Music Tour. René Steijger onthulde namens Stichting Westerpop, waarvan hij voorzitter is samen met de burgemeester de tegel, voor het stadskantoor in Delft.