Interview: Wowi

“Nu is het gewoon domineren”

Wowi is de grote belofte uit de regio. Na het winnen van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie hiphop is hij klaar om de rest van Nederland te veroveren.

Rovan Simmons is al sinds kleins af aan omringd door muziek, maar sinds drie jaar is hij het serieus gaan nemen. Ik ging met hem in gesprek over zijn liefde voor muziek en zijn plannen na het winnen van de prijs.

Waarom sinds drie jaar pas serieus met muziek bezig?

“Ik kom uit een groot gezin, dus de focus was voornamelijk op het ondersteunen in het huishouden en school. Ik studeer Creative Business, dus dat vereiste ook mijn tijd en energie. Drie jaar geleden werd ik ontdekt door een producer in de supermarkt. Hij vroeg mij of ik kon zingen, omdat mijn stem vrij diep is. Ik had eerst mijn bedenkingen, want ik werd zomaar benaderd. Uiteindelijk toch contact gehouden via Facebook en de rest is geschiedenis.”

Dus je werkt niet met een vaste producer?

“Nee, ik werk met vrij veel producers. Ik doe dit ook omdat verschillende producers met verschillende stijlen mij motiveren om ook verschillende stijlen van mezelf te laten zien. Ik ben daarnaast ook niet alleen rapper, ik ben ook zanger. Of eerder zanger voordat ik rapper ben.”

Als ik jou zou vragen om je stijl te omschrijven, zou je mij een concreet antwoord kunnen geven?

“Jawel hoor, vooral Caribisch nu. Ik probeer in al mijn muziek wat van mijn Caribische roots terug te laten komen – in mijn raps, in mijn zang. In alles. “

 

Alright, waarom heb je nu pas besloten om je talenten ten gehore te brengen bij de Grote Prijs van Rotterdam?

“Ik heb mij twee jaar geleden al opgegeven voor De Grote Prijs van Nederland. Ik ben toen uiteindelijk, helaas, niet geselecteerd voor de volgende ronde. Ik heb daarna allesbehalve opgegeven. Ik heb dit als een kans gezien om mezelf te ontwikkelen. Dit jaar dacht ik ‘ik probeer het weer’. Dit keer niet bij de Grote Prijs van Nederland, maar bij de Grote Prijs van Rotterdam. En nu zijn we hier.”

Kan je mij een beetje vertellen over hoe je het Grote Prijs van Rotterdam traject hebt ervaren?

“Ik had eerlijk gezegd niet eens verwacht dat ik geselecteerd zou worden, ik was aangenaam verrast. Daarna was het wel gelijk op focus. Ik heb mijn huiswerk gedaan: concurrentie checken, de organisatie etc. Daarnaast ook heel veel oefenen en voorbereiden natuurlijk. Shoutout naar Popunie ook voor de begeleiding, Noortje, Tom, Willem een Chantal waren echt behulpzaam en namen de tijd om mij dingen uit te leggen en te ondersteunen.”

It paid off, je hebt uiteindelijk gewoon gewonnen! Hoe zijn de reacties sinds het winnen?

“Ja, man! Alleen maar positief en het publiek ging echt los. Zelfs de producers waar ik in het verleden mee heb gewerkt, kwamen allemaal naar BIRD om mij te supporten. Was echt alleen maar love, man! Sinds het winnen krijg ik vooral vragen over wat ik met het geld ga doen. Hahaha… Ik ben van plan om dit geld te investeren in mijn muziek.”

 

Nice en wat zijn nu je toekomstplannen?

“De Grote Prijs van Rotterdam heeft mij vooral veel exposure gebracht. Ik ga dit nu gebruiken om aan de Nederlandse top te komen. Domineren gewoon! Als dat gelukt is, is de rest van de wereld aan de beurt. Ik ben 17 jaar geleden uit Curaçao naar Nederland gekomen. Naast het feit dat ik een trotste Curaçaoënaar ben, zie ik mezelf ook als een wereldburger. Daarom is de wereld domineren met mijn muziek vanzelfsprekend.”

Houd Wowi’s Instagram en YouTube in de gaten om op de hoogte te blijven van zijn nieuwste releases!

Popweek Special: Colt Nights

Van 1 tot 10 november staat Rotterdam in het teken van de jaarlijkse Popweek. Een week lang staan diverse podia, cafe’s en clubs vol geprogrammeerd met hoogwaardige acts uit binnen en buitenland. Colt Nights is op vrijdag 8 november ‘de Popweek Special’ en dus een avond die je zeker niet mag missen!

Colt Nights is een initiatief van de Colt Music Group dat in het teken staat van een nieuwe lichting hiphop-minded live acts waarbij muziek en fashion samenkomen. De line-up bestaat een aantal ruwe diamanten uit Rotterdam en omstreken.

De line-up bestaat uit:

Zeno

WOWI (winnaar categorie Hiphop, Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019)

Drip James

Neans Schaatser

Damian Gray

Sammie Sedano