In quarantaine met: Wowi

Met deze ‘In quarantaine met‘ reeks van interviews nemen we een kijkje in het leven van Rotterdamse artiesten in de huidige social distancing maatschappij. Waar houden ze zich in dit coronatijdperk mee bezig? Hoe blijven ze gefocust op muziek? Waar is er juist nu aandacht voor en hebben zij tips? Over dit en meer spreken we, op afstand natuurlijk, met verschillende acts en bands.

De eerste die we in deze reeks spreken is Wowi!

Waar ben je tijdens deze quarantaine allemaal mee bezig?
“Tijdens de quarantaine ben ik vooral bezig met nieuwe muziek maken. Het schrijven van nieuwe nummers en nummers die nog afgemaakt moeten worden voor projecten. Bezig zijn met nieuwe concepten voor de brand Wowi en voornamelijk thuis klussen.”

Hoe hou je in deze tijd de focus op muziek?
“Door mezelf te blijven motiveren om niet op te geven en door deze crisistijd goed te benutten voor mijn muziek. Daarnaast praat ik veel met vrienden en natuurlijk mijn team. Tot nu toe lukt het best wel aardig.”

Zijn er dingen die altijd bleven liggen, waar je juist nu de ruimte en aandacht voor hebt om die op te pakken?
“Ja, zeker! Zoals ik net eigenlijk al aangaf, nummers afmaken die afgemaakt moeten worden. Nieuwe concepten bedenken om meer betrokken te raken met mijn supporters. Kijken naar manieren om mijn fanbase te vergroten en telkens weer een stap in de goede richting te zetten.”


Wat zijn je plannen voor straks, als de coronacrisis voorbij is en we weer de livemuziek scene kunnen opstarten?
“Ik hoop heel snel een show te mogen doen. Het is jammer dat we niet op Bevrijdingsfestival konden staan. Ook hadden we een toffe show staan in de Melkweg en een aantal festivals. Ik mis de vibe en energie die het performen met zich meebrengt.

Ik mis ook het repeteren en het lachen met mijn bro’s.

Deze coronacrisis zet je wel aan het denken. Ben dankbaar voor alles wat ik tot nu toe heb bereikt, maar momenteel wil ik nog harder werken om te kunnen knallen na de crisis. Ben bijvoorbeeld bezig met mijn team om iets heel tofs op te zetten, maar ik verklap nog niet wat. Ik zou zeggen hou mijn socials in de gaten!”

Wat heb jij nodig om creatief te kunnen zijn? Waar haal je inspiratie vandaan?
“Creatievelingen kunnen hun inspiratie overal en nergens halen. Ik haal mijn inspiratie uit dagelijkse dingen die ik meemaak. Meestal valt mij iets ongebruikelijk of juist iets wat heel normaal is op, en meteen popt er een idee in mijn hoofd. Vervolgens vertaal ik dit idee in de vorm van een concept en werk ik het samen met mijn team uit.”

Het is straks een restart voor de hele industrie natuurlijk. Wat zou je anders of beter willen doen of zien dan hiervoor?
“Ik hoop dat men gaat realiseren hoe belangrijk die muziek-entertainment industrie is en hoe onmisbaar wij (artiesten etc.) zijn in de maatschappij. Men heeft behoefte aan ontspanning in welke vorm dan ook. Dus stiekem hoop ik dat de overheid meer zal gaan doen voor artiesten zoals wij. Meer kansen creëren om deze branche te stimuleren in groei. Met deze kansen kunnen artiesten zoals wij ook meer initiatief nemen om grote, leuke, leerzame projecten op te zetten.”


Vorig jaar won je de Grote Prijs van Rotterdam en De Belofte. Hoe heb je dat ervaren?
“De GPR en RMA waren twee van de meest memorabele hoogtepunten in mijn muziekcarrière. En nog om te beseffen dat dit pas het begin is. We zijn nog maar 2,5 tot 3 jaar bezig. Vanuit elke hoek ben ik ondersteund en kreeg ik support door de beste mensen. Ik had deze twee gebeurtenissen voor geen goud willen missen. Ik ben blij dat ik alles heb kunnen laten filmen zodat ik altijd terug kan kijken.”


Wat zou je als tip meegeven aan andere muzikanten?
“Mijn tips voor andere muzikanten zijn: geloof in je zelf, je moet keihard werken om uit te blinken, niet opgeven want jouw tijd komt nog.”

Hoe kunnen mensen je volgen en supporten?
“Men kan mij volgen op al mijn socials. Dus op Instagram (@Wowibl), Spotify (Wowi), op mijn YouTube kanalen (WOWI & AVAM) en op Facebook (Wowi).

Op Spotify kan je wat kleins doneren op mijn page om ons in deze moeilijke crisistijd te supporten.”

Wowi is te volgen via FacebookInstagram, Youtube en Spotify.
Klik hier voor meer artikelen met Wowi!

22 mei komt Wowi met een nieuwe single. Pre-saven kan via deze link!

Meet The Pro at Home | Tip 4: Martijn Crama

Nu we in deze tijden niet bij elkaar kunnen komen voor een Meet The Pro sessie, lanceren we Meet The Pro at Home. In de loop der jaren hebben we met Meet The Pro een onwijs breed netwerk aan muzikale pro’s opgebouwd. Zodat jij vanuit huis kan blijven investeren en werken aan je muzikale carrière, geven zij in deze  wekelijkse serie tips voor de muzikant in quarantaine!

Onze vierde tipgever is onze welbekende host Martijn Crama!

Martijn is artiestenmanager. De artiesten die hij vertegenwoordigt (of vertegenwoordigde) zijn IX, Bells of Youth, Stefany June, Krach, Florian Wolff en Tapetoy. Naast zijn werk als manager, doceert hij één dag in de week op het ArtEZ conservatorium op de Popacademie en MediaMusic afdeling. Naast dit werk kan je hem tegenkomen in panels – of leidt hij deze – commissies, jury’s en op plekken waar hij kennis kan delen. In het kader van kennisdelen houdt Martijn een blog bij met allerlei ins en outs over de Nederlandse muziekindustrie.