Interview: Sammie Sedano

Mitchel Samson, ook wel bekend als Sammie Sedano, is artiest , programmeur, creatieve entrepreneur en oprichter van diverse initiatieven zoals Cult North, Colt Music Group en Club Talks. Daarnaast is hij betrokken bij locaties als MONO en De Koepels. Via NPO DOC bracht hij onlangs de podcast Strijder uit en als muzikant is hij 2024 goed begonnen met het releasen van drie nieuwe tracks. En er staat meer op de planning. Wij gingen in gesprek met Sammie Sedano over dit allemaal en meer! Het video interview check je hieronder.
 

Sammie Sedano – Niet Alleen (Prod. M3 & Bora)
 

Voor meer over Sammie Sedano volg je hem op Instagram, Tiktok en Spotify.

Crowdfunding: World Sessions 2024

World Sessions is gelanceerd met als doel de Nederlandse wereldmuziekscéne een krachtige impuls te geven. Dit wordt gedaan door het organiseren van concerten, waarbij telkens één gerenommeerde en één opkomende muzikant worden samengebracht. Zij krijgen de uitdaging om een uniek concert voor te bereiden en na afloop een jamsessie te leiden in New Grounds Rotterdam. De sessies zijn gratis zodat iedereen eraan kan deelnemen en van de concerten kan genieten, maar om een eerlijke vergoeding voor muzikanten mogelijk te maken is er een crowdfundingscampagne gestart. Steun jij World Sessions met een bijdrage?
 

Waarom World Sessions?
Rotterdam bloeit op het gebied van jazz en pop, met talloze kansen voor opkomende talenten. Echter blijft de wereldmuziek hierin achter. Daar zou de organisatie verandering in willen brengen. Door de samensmelting van een jonge artiest met een gevestigde naam ontstaat er een brug tussen generaties en biedt dit studenten de unieke kans om samen te spelen met hun rolmodellen.

Op deze manier wil World Sessions een hoogwaardige wereldmuziek sessie in Rotterdam tot stand brengen, die van cruciaal belang is voor de muzikanten. Een jamsessie is immers dé ideale setting waarin ze kunnen netwerken, hun vaardigheden kunnen laten zien en waar nieuwe ideeën en samenwerkingen ontstaan.

De crowdfundingscampagne
World Sessions vindt het belangrijk dat de muzikanten een eerlijke vergoeding krijgen. Om dit mogelijk te maken hoopt de organisatie op steun vanuit het publiek door middel van een financiële bijdrage. In ruil zijn er een aantal leuke tegenprestaties beschikbaar zoals een drumles van artistiek leider Daan Arets, exclusief beeldmateriaal, een V.I.P. plekje, jouw eigen world music beat en meer.

Het muzikale programma van World Sessions
Het eerste deel van het programma is al bekend en bestaat uit de volgende combinaties:

28 februari – Vernon Chatlein X Hugrún Elfa (Afro-Caribbean)
20 maart – Daan Arets X Eva Serrano (Latin-jazz)
17 april – Irakére Tribute Super jam (Afro-Cubaans)
15 mei – Leonardo Prieto X Laia Escartin (Mexicaans/contemporary)
5 juni – Jeroen Vierdag X Francisco Rodriguez (latin-jazz)

Het tweede deel wordt bekend gemaakt in mei en omvat genres als flamenco, Turks en afro-beat.

Kijk voor alle info en om de campagne te steunen op de speciale World Sessions VoorDeKunst-pagina.