Music Support: Sammie Sedano wint Uit-je-dak-muziekprijs!

Grote diversiteit aan muzikanten al meer dan 30.000 keer bekeken

De winnaars van de Uit-je-dak-muziekprijs zijn bekend! Muzikanten konden deelnemen door een eigen dakvideo in te sturen en daarmee geldprijzen en optredens op festivals en bij bekende podia winnen. De prijs is een initiatief van de Rotterdamse Dakendagen in samenwerking met Rotterdamse muziekprofessionals. De jury van programmeurs van deelnemende podia heeft uit het brede scala aan inzendingen nu de winnaars gekozen. Ook is er een prijs voor video met de meeste views.

Winnaars
Vandaag heeft de organisatie van Rotterdamse Dakendagen de winnaars van de grote Uit-je-dak-muziekprijs bekendgemaakt. De winnaar voor Beste Dakvideo is Sammie Sedano geworden met zijn nummer Parels en wint daarmee de hoofdprijs van €1000.

Troy Dominiq met zijn nummer Road is gekozen tot winnaar van de Creatiefste Dakvideo en wint €250. De winnaar van de Best Bekeken Dakvideo, met ruim 8200 views, is Darren Gardner met Rat Race die tevens €250 wint. In totaal werden alle video’s tot nu toe maar liefst ruim 30.000 keer bekeken.

Naast de winnaars van de geldprijzen hebben Baroeg, BIRD, Eendracht Festival, Festival Downtown, Grounds, Metropolis en de Rotterdamse Dakendagen aan verschillende bands een speelplek toegezegd (als het weer mogelijk is).

De prijsuitreiking voor de Beste Dakvideo vindt plaats tijdens de Livestream dakconcerten, uit het Dakendingen programma, waar winnaar Sammie Sedano in het voorprogramma zal spelen. De prijs wordt uitgereikt door wethouder van cultuur Saïd Kasmi. De datum wordt binnenkort bekend gemaakt.


Uit-je-dak-muziekprijs

De Rotterdamse Dakendagen organiseerde deze muziekprijs als onderdeel van haar alternatieve (online) programmering Rotterdamse Dakendingen om muzikanten, tijdens deze coronacrisis, een steuntje in de rug te geven en tegelijk creatief dakgebruik te stimuleren. Het dak als podium, in de mooiste context die er is: de stad. De organisatie ontving een breed scala aan dakvideo’s, van rock tot klassiek en van kleine lieflijke dakjes tot grootse industriële locaties. Alle video’s kunnen nog op de website van de Dakendagen bekeken worden.

De prijs wordt georganiseerd door de Rotterdamse Dakendagen en De Nieuwe Lichting (Immanuel Spoor & Guido van Dieren) in samenwerking met Albeda, Annabel, Baroeg, BIRD, Blijdorp Festival, Codarts, De Doelen, Eendracht Festival, Festival Downtown, Grounds, Islemunda, LantarenVenster, Metropolis, Motel Mozaique, Operator, Rotown, Theater Zuidplein, Triphouse en Yardbird.

De Uit-je-dak-muziekprijs wordt mede mogelijk gemaakt door:
Popunie, Rotterdam Festivals, Fonds 21, VSBFonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.

Popunie Live | Kijk op 5 juli naar Metropolis Festival TV

Op 5 juli, de dag dat het Metropolis Festival voor de 32e keer zou plaatsvinden, slaat de organisatie van het festival de handen ineen met OPEN Rotterdam voor Metropolis Festival TV! In samenwerking met Popunie Live zijn er twee acts voor Metropolis Festival TV geselecteerd.

Metropolis Festival heeft twee hele toffe sessies opgenomen met Rotterdamse artiesten die anders het Zuiderpark onveilig hadden gemaakt: Froukje en Het Gezelschap (met o.a. graag geziene Metropolis-gast Jordy Dijkshoorn van De Likt).

Kijk zondag 5 juli tussen 14:00 en 16:00, en 20:00 en 22:00 uur naar Open Rotterdam  voor de sessies van Froukje en Het Gezelschap!

 


FESTIVAL TV
OPEN Rotterdam, Rotterdam Festivals en de festivalorganisaties slaan de handen ineen en brengen samen de festivalagenda tot leven door speciale uitzendingen op OPEN Rotterdam FESTIVAL TV. Op de geplande festivaldagen zijn er speciale FESTIVAL TV-blokken (tussen 14 tot 16 uur en tussen 20 tot 22 uur) op OPEN Rotterdam TV (Ziggo 36, KPN 1349) en via een livestream.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I LiveMetropolisBaroeg Open Air en Oerol, maar dus ook op Grasnapolsky!

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.