Sammie Sedano – De Nachtapotheker

  • De Nachtapotheker

  • Sammie Sedano
    • Genre: Nederlandstalige hiphop
    • Release-type: Digitaal
    • Label: Sony Music

Sammie Sedano is een geboren en getogen Rotterdammer. Gedreven door de liefde voor de stad terwijl hij opgroeide, begaf hij zich vaak buiten op straat, wat duidelijk genoeg inspiratie opleverde om tracks te schrijven.

In 2013 begon Sammie samen met producer Jack Diamond aan het project Trill Pack. Dit resulteerde in een triologie bestaande uit drie ep’s met allen vier tracks.

Op 4 november 2016 is zijn debuut-ep genaamd De Nachtapotheker uitgebracht via Sony Music NL. Deze acht tracks tellende ep is volledig geproduceerd door WAV. Yard. De ep vertelt het verhaal van het Rotterdamse nachtleven.

Sammie neemt je mee in een wereld vol strijd, drugs, vrouwen en het leven op straat. Met de trap beats geproduceerd door WAV.Yard word je meegenomen in een chille vibe met de tracks Soda en Als Ik Ga, maar met de track Geen Favors en Soms komt hij wat harder door je speakers.

De luisteraar wordt meegenomen op een visuele rondleiding door het Rotterdamse nachtleven. De beats, de lyrics, de vibe en flow zorgen voor een ware belevenis van de wereld van Sammie Sedano.

Voor De Nachtapotheker is hij samen met documentaire fotograaf Stacii Samidin (winnaar Kracht van Rotterdam 2016) een fotoserie begonnen. Zij zijn een aantal nachten de stad ingegaan om het Rotterdamse nachtleven te fotograferen. Hier is een mini documentaire van gemaakt.

De Nachtapotheker heeft een donkere, duistere vibe, wat past bij het idee van het nachtleven. Sammie Sedano’s flow en teksten en de beats van WAV. Yard nemen je als luisteraar even mee in een wereld van Rotterdamse nachttaferelen.

Sammie Sedano kun je volgen op Facebook.

Meer zoals dit

Maak kans op kaarten voor Musicfair 2017

Masterclasses van Chef’s Special, Navarone, Davy Nathan (Bruno Mars) en Patrick Leonard (Pink Floyd)? Clinics volgen van Pete Ray Biggin (Amy Winehouse), Gerry Leonard (David Bowie), Robert Biesewig en Oscar Kraal? Instrument recording masterclasses bijwonen van de top van de producer/engineering wereld? Keymusic geeft gratis weekendkaarten weg voor Musicfair 2017 in de Jaarbeurs Utrecht.

Wil jij kans maken op één van de 30 x 2 Weekenders om je twee dagen lang te laten inspireren? Vul je aanmelding dan in vóór maandag 27 februari 2017 via deze link, en reserveer 4 en 5 maart alvast in je agenda.

“Het idee achter het event is eigenlijk uit frustratie ontstaan binnen mijn muzikanten-vriendenkring die uit traditionele muzikanten, maar ook uit producers en DJ’s bestaat. We vonden het gek dat er geen event was dat zich puur richtte op muziek makers in het algemeen. We wilden een laagdrempelig en betaalbaar event voor iedereen die met muziek bezig is. En waar de muziekindustrie aanwezig is om amateur en semi-profs te helpen met hun muzikale vraagstukken,” aldus organisator Norman Soares.

12710957_969806753117372_858867807856477617_o

Een greep uit het Musicfair 2017 programma voor muzikanten:
Chef’s Special Hoe schrijf je een hit? En hoe doe je dat met ‘outside’ producers? Chef’s Special’s gitarist en producer geven je een kijkje in de keuken.

Patrick Leonard (USA) De man achter hits van legendarische namen zoals Michael Jackson, Madonna en Frank Zappa. Hij zal op beide dagen een seminar verzorgen waarbij we de diepte in gaan met deze bijzondere producer.

Davy Nathan (USA) Hij werkt samen met de allergrootsten, zoals Bruno Mars en Christina Aguilera. De geboren Israëliër zal tijdens Musicfair op beide dagen seminars verzorgen waarin het zal gaan over zijn schrijf- en studiowerk met deze supersterren en hoe hij het gemaakt heeft in de VS.

Gerry Leonard (USA) Zijn unieke manier van spelen leverde hem jarenlang een vaste plek op bij niemand minder dan David Bowie. Daar werkte hij als music director, gitarist, songwriter en rechterhand. Naast het laten zien en horen hoe hij zijn sounds creëert, zullen we dieper ingaan op zijn tijd bij Bowie.

Allan Eshuijs Wat hebben Cascade, Lost Frequencies, Dannii Minogue, Macy Gray en Fedde LeGrand gemeen? Vocalist, vocal producer en songwriter Allan Eshuijs. Op beide dagen zal hij live met zijn team demonstreren hoe jij de juiste topline voor jouw track schrijft, inzingt en mixet.

Pablo Penton De übergroover van onder andere Alain Clark, Intwine, Jurk, Fresku en Ali B. Een clinic van een bijzondere bassist die het allemaal op eigen houtje voor elkaar bokste.

Navarone De Nijmeegse bazen van Navarone treden in detail over hoe ze hun album ‘Oscillation’ gemaakt hebben.

The Kik Een mega-succes van eigen bodem. De mannen in pak zullen het gaan hebben over analoog opnemen anno 2017.

Oscar Kraal Een van Nederlands meest gevraagde drummers. Oscar Kraal heeft gedrumd op de grootste evenementen voor de grootste artiesten, waaronder met Anouk in het Gelredome. Een drumclinic die je dus echt niet mag missen!

Kijk voor meer informatie op de website van Musicfair 2017 en like de Facebook pagina.