Inschrijving Kunstbende 2019 geopend

Popunie organiseert dit jaar weer de voorrondes van Kunstbende Zuid-Holland! Jonge kunstenaars van 13 t/m 18 jaar uit de provincie Zuid-Holland kunnen zich nu inschrijven in de acht categorieën: muziek, dans, fashion, expo, dj, film, theater en taal.

Kunstbende roept iedereen van 13 t/m 18 jaar op om met zijn of haar creatieve talent uit de bezemkast te komen en het podium te beklimmen! Via selectie- en voorrondes in elke provincie kunnen jongeren bij Kunstbende hun eerste podiumervaring opdoen en worden ze beoordeeld door een professionele jury. Daarnaast biedt Kunstbende dit jaar extra veel workshops in het hele land aan, zodat jongeren zich nog meer kunnen ontwikkelen. Aanmelden voor de wedstrijd en workshops gaat via kunstbende.nl.

Van bezemkast naar Lowlands.

Vanaf september bestiert Kunstbende weer het hele land om jong creatief talent uit te dagen uit de ‘bezemkast’ te komen en het podium te beklimmen. Meedoen kan in acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Eenmaal aangemeld, volgt het talent een avontuurlijk traject: via workshops en de voorronde naar hopelijk een masterclassweekend en de finale. Daarna stromen de nummers 1 door naar de What’s Happening-area van Kunstbende en Rabobank op Lowlands. Als kers op de taart krijgen de nummers 1 een individueel talentontwikkelingstraject dat leidt naar een podiumplek op een landelijk bekend festival of museum, van Mysteryland tot Stedelijk Museum Amsterdam.

Aanmelden via kunstbende.nl

In elke provincie vindt een voorronde plaats in maart of april 2019. De finale is op zaterdag 29 juni 2019 tijdens het Kunstbende Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam. Iedereen van 13 t/m 18 jaar kan zich nu inschrijven via kunstbende.nl. De workshops zijn bijna altijd gratis en te vinden op kunstbende.nl/agenda.

 

Schrijf je nu in via kunstbende.nl
Volg Kunstbende Zuid-Holland op Facebook of Instagram

Stem nu op jouw favoriete GPR finalist voor de publieksprijs!

De finalisten zijn al een tijd terug bekend gemaakt en vanaf nu kun je stemmen op jouw favoriet in een van de vier categorieën. De publieksfavoriet wordt bepaald aan de hand van de online stemmen.

Benieuwd wie de finalisten zijn?

Bekijk alle finalisten en breng je stem hier uit vanaf 3 september 16.00 tot maandag 17 september 12.00 uur.

De vier categorieën

De publieksprijzen worden uitgereikt in de categorieën Bands, Electronics, Hiphop en Singer/Songwriter. De publieksfavoriet wint een geldbedrag (met dank aan Sena Performers) van € 250,- en coaching.

JR & T’hacquisition won in 2017 de publieksprijs en de 1e prijs bij de GPR finale Hiphop.
Copyright foto: Bart Notermans.