Schrijf je in voor Kunstbende 2021

Ook dit jaar wordt Kunstbende Zuid-Holland weer georganiseerd door de Popunie! Ben jij tussen de 13 en 18 jaar oud, ben je creatief, en word je helemaal gelukkig van Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater? Of wil je groeien als Influencer? Schrijf je dan in voor één van deze negen categorieën van Kunstbende.

Kunstbende
Kunstbende is een platform voor jongeren tussen de 13-18 om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. We zijn een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert.

Met de wedstrijd Kunstbende worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende zoals Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Nielson, Kalvijn, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Abdelkader Benali, Douwe Bob en DeWolff.

Voorrondes
Dit jaar ziet Kunstbende er door de coronamaatregelen iets anders uit dan normaal, maar het traject zit nog steeds vol leuke online workshops, persoonlijke coaching, en natuurlijk de Voorrondes. Via deze Voorrondes kunnen jongeren bij Kunstbende hun eerste podiumervaring opdoen en krijgen ze opbouwende feedback van een professionele jury. Aanmelden voor de wedstrijd en workshops gaat via kunstbende.nl.

Het traject is simpel: eerst doe je mee met een workshop (maar dat hoeft niet) en daarna ga je naar de Voorronde bij jou in de buurt. Win je de Voorronde, dan ga je naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival.

Workshops
Doe je voor het eerst mee en wil je weten wat je te wachten staat? Of heb je al vaker meegedaan en wil je extra inspiratie opdoen voor je act? Doe dan mee aan de gratis workshops die in het gehele land worden gegeven. Houd de agenda in de gaten voor nieuwe workshops!

Masterclasses
Alle finalisten worden uitgenodigd voor een finalistenweekend. Hier kun je jouw act nog meer aanscherpen voor de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival.

Kunstbende Young Creators Festival
Win je de voorronde, dan ga je door naar Kunstbende Young Creators Festival. Een topjury gaat je beoordelen. Als je wint, word je overladen met stimuleringsprijzen, zoals coaching, studiotijd en een groots optreden. En je treedt op op verschillende grote festivals door het land!

RU OPEN Talent Contest van start

De derde editie van de RU OPEN Talent Contest, een samenwerking tussen OPEN Rotterdam en Rotterdam Unlimited, is op 1 maart van start gegaan. Aspirant artiesten kunnen tot 30 april een filmpje uploaden van hun act, om mee te dingen naar een optreden op Rotterdam Unlimited 2021 en een prijzenpakket.  


Er zijn verschillende manieren om mee te doen:
1. Meedoen aan één van de twee OPEN Mic avonden op 26 maart en 23 april in ‘t Klooster, Afrikaanderplein 1. Op beide avonden zijn talentscouts aanwezig om acts te selecteren voor deelname aan RU OPEN Talent contest.
2. Of je kan met je telefoon een filmpje maken van je act en deze insturen. Een deskundige jury zal tussen 1 mei en 15 mei de toegezonden video’s beoordelen.

Finale RU OPEN Talent contest
Zes talenten worden door de jury uitgekozen om door te gaan naar de finale op 10 juni in het nagelnieuwe Theater Zuidplein. Daar verzorgen de finalisten een optreden van 10 minuten voor de jury, die vervolgens de winnaar zal aanwijzen. Deze winnaar treedt zaterdag 31 juli live op op een van de podia van Rotterdam Unlimited 2021.

De finale van de RU OPEN TALENT Contest wordt uiteraard uitgezonden op de kanalen van OPEN Rotterdam. Daarbij zal de winnaar serieuze coaching aangeboden krijgen om net dat beetje extra mee te krijgen om een kickstart te maken van zijn of haar carrière.

Wat kan je winnen?
1. Een live optreden van 10 min. op een van de podia van Rotterdam Unlimited 2021, opgenomen en uitgezonden  door OPEN Rotterdam.
2. Coaching op gebied van artistiek ondernemerschap
3. Een geldprijs van € 500,-

In eerdere edities werden respectievelijk Lii (2019) en Jozay (2020) onbetwiste winnaars van de RU OPEN Talent Contest. Lii is een Rotterdamse rapper die zich meer dan staande wist te houden op het podium, tussen optredens van Frenna en Femi  Kuti & The Positive Force. Het optreden van Jozay heeft vanwege corona helaas nog niet plaats kunnen vinden, zijn optreden is doorgeschoven naar 2021!