Schrijf je in voor Kunstbende 2020!

Ook dit jaar organiseert Popunie weer de voorrondes van Kunstbende Zuid-Holland! Ben jij jong (13-18), origineel en vind je Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater leuk? Of wil je groeien als influencer? Schrijf je dan (alleen of met een groep) in voor Kunstbende! Wie weet eindig jij als winnaar op een van de grote podia van Nederland en de What’s Happening-area van Lowlands!

Via selectie- en voorrondes in elke provincie kunnen jongeren bij Kunstbende hun eerste podiumervaring opdoen en worden ze beoordeeld door een professionele jury. Daarnaast biedt Kunstbende dit jaar extra veel workshops in het hele land aan, zodat jongeren zich nog meer kunnen ontwikkelen. Aanmelden voor de wedstrijd en workshops gaat via kunstbende.nl.

 

Het traject is simpel: eerst doe je mee met een workshop (maar dat hoeft niet) en daarna ga je naar de voorronde bij jou in de buurt. Win je de voorronde, dan ga je naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival. Win je de finale, dan treed je op in de What’s Happening-area van Kunstbende en Rabobank en op een mainstage die binnen je eigen categorie valt, van Mysteryland tot International Film Festival Rotterdam!

Workshops
Doe je voor het eerst mee en wil je weten wat je te wachten staat? Of heb je al vaker meegedaan en wil je extra inspiratie opdoen voor je act? Doe dan mee aan de gratis workshops die in het gehele land worden gegeven. Houd de agenda in de gaten voor nieuwe workshops!

Masterclasses
Alle finalisten worden uitgenodigd voor een finalistenweekend. Hier kun je jouw act nog meer aanscherpen voor de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival.

Kunstbende Young Creators Festival

Win je de voorronde, dan ga je door naar Kunstbende Young Creators Festival. Een topjury gaat je beoordelen. Als je wint, word je overladen met stimuleringsprijzen, zoals coaching, studiotijd en een groots optreden.

What’s Happening Area op Lowlands

Kunstbende heeft samen met de Rabobank een plek op Lowlands voor de nummers 1. Geen standaard podium met optredens, maar een eigen area waar de grenzen tussen kunstdisciplines vervagen. Deze area heet What’s Happening en is ook een hele happening; naast optredens van de winnaars kun je als bezoeker in allerlei workshops duiken. Of zelfs optreden! Wie weet sta je dan opeens naast een artiest die je net in de Alpha of Charlie hebt gezien… Everybody is an artist. Let’s go!

Mainstage

Die mainstage, daar doe je het voor toch? Als je de finale wint, krijg je een optreden op een prestigieus festival. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op dit optreden, word je bijgestaan door verschillende coaches en organisaties. Zo kan er niets misgaan en sta jij zelfverzekerd op de mainstage.

Waar wacht je nog op? Geef je hier op voor Kunstbende 2020!

Geef je op of lees meer via de website van Kunstbende.

Releases December 2019