Inschrijving Grote Prijs van Dordt geopend

De bandcompetitie Band Boost is omgedoopt tot de Grote Prijs van Dordt en daarmee is er ook een nieuwe discipline toegevoegd: DJ-producer. Dat betekent dat er het volgende seizoen twee muzikantencompetities gaan plaatsvinden in de Popcentrale en het Energiehuis te Dordrecht. De inschrijving voor deze competitie is reeds geopend.

De Grote Prijs van Dordt is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. De Popcentrale als centrum van de lokale popscene biedt hierbij ondersteuning aan de artiesten d.m.v. aansluitende prijzenpakketten, samenwerkingen met belangrijke partijen in de stad en, misschien wel het belangrijkste, biedt een podium voor deze artiesten.

De laatste editie van de Band Boost werd gewonnen door metalband The Great Hurricane Escape en zij wonnen daarmee onder andere een optreden op Wantijpop, wat voor veel bands een belangrijke mijlpaal is. Ook de prijzenpakketten van de Grote Prijs van Dordt sluiten aan bij de behoeften die artiesten hebben en bevatten bijvoorbeeld te gekke optredens, promotiepakketten, fotoshoots en studiotijd. Het complete prijzenpakket wordt later bekendgemaakt.

Inschrijfcriteria bands

• De meerderheid van de band woont binnen een straal van 30 kilometer van het Energiehuis in Dordrecht.
• De band kan 20 minuten aan eigen werk spelen.
• Er wordt op het podium live gespeeld.
• De band heeft audio opnames van minimaal drie nummers beschikbaar.

Inschrijfcriteria DJ-producer

De artiest woont binnen een straal van 30 kilometer van het Energiehuis in Dordrecht.
De artiest produceert eigen tracks
Kan een live-set van 20 minuten draaien die voor de helft uit eigen producties bestaat.
Er wordt op het podium live gemixt.
De artiest heeft audio opnames van minimaal drie nummers beschikbaar.

Inschrijving

Ambitieuze muzikanten kunnen zich inschrijven voor de categorie BANDS of DJ-PRODUCER via deze link. Voor de categorie BANDS kan dat tot 2 oktober 14:00 uur en voor de categorie DJ-PRODUCER kan dat tot 1 november 14:00 uur.

Tourverslag: Venus Tropicaux goes to Hullywood

Afgelopen 2 mei mochten we eindelijk weer eens de hort op met onze fameuze Venus karavaan. Gezien onze geliefde bassiste Shalita reeds (met onze duo tourband Lewsberg) op het prachtige eiland bivakkeerde, vertrokken we met drie man sterk, waaronder onze nieuwe drummer Marrit (a.k.a. die hotte meid uit Yuko Yuko) richting Europoort. Om de overtocht even kort samen te vatten, er speelde een fantastische coverband en de cocktails waren verrukkelijk.

Hull – The New Adelphi Club
De volgende ochtend kwamen we zeer vroeg aan in het zonnige Hull en hadden we vooral veel honger, slaap (en wellicht een kater). Deze behoeftes konden we allen vervullen bij
Wheterspoons, de plek om je heerlijk onder te dompelen in de Engelse cultuur. Na een groot Engels ontbijt, kregen we om 10 uur ’s ochtends nog wat shotjes aangeboden door een local, waar wij vriendelijk doch zeker voor hebben bedankt. Hierna hadden we wat vrije uren, omdat we pas aan het eind van de middag bij de venue hoefden te zijn. Deze hebben we goed besteed door een oud dametje te redden van een glazen deur ramp in een museum en wat tweedehands winkels af te struinen.

We speelden onze eerste avond in The New Adelphi Club, samen met Lewsberg en een Canadese elektro act genaamd LAL. Toen we aankwamen bij de venue kwam Lewsberg samen met Shalita ook net uit Londen aan en konden we ons eindelijk herenigen als volwaardige band. De manager van de avond was iets later maar er woonde een medewerker van de venue in een camper op het parkeerterrein welke ons direct aardig opving.

Het podium zag er veelbelovend uit en ook de bands (The Stone Roses, Green Day & The Homesick) die er reeds hadden opgetreden waren niet mis. Wij mochten de avond openen en hoewel we nog niet zo lang in deze formatie spelen ging het optreden vrij goed. Helaas was er die avond tevens een gratis optreden van een populaire lokale band waardoor er niet zo veel dronken Engelsen toe te zingen waren. Toch hing er gedurende de avond een fijne sfeer. We mochten logeren bij de barman van de avond, welke in een mooi statig pand aan het park woonde en waar we ’s ochtends rustgevend werden gewekt door het mooie gefluit van diverse blackbirds.

Liverpool – Sound City Festival
Ons optreden dat voor vrijdag gepland stond kon onverhoopt toch niet doorgaan, waardoor we alvast naar Liverpool konden rijden. Wel moesten we weer afscheid nemen van Shalita die wel met Lewsberg nog een optreden had kunnen regelen. Het weer in Engeland was nog steeds heerlijk, zodat we ons opmaakten voor een mooie zonnige roadtrip door de Engelse countryside. Het was ongeveer drie uur rijden en met een heuvelachtig landschap dat aan ons voorbij schoot en op de achtergrond wat klassieke tonen was dit goed te doen. In Liverpool sliepen we de avond in een hostel met een tuin waar we wederom van de zon konden genieten.

Het Sound City Festival waar we zaterdag speelden vond plaats op een vervallen industrieterrein met verschillende podia. Sound City is een showcase festival dus er stonden veel verschillende acts geprogrammeerd. Ook was er een Rotterdamse delegatie vanwege WORM Pirate Bay aanwezig die zich op een eigen locatie artistiek konden uiten. De venue waar wij speelden zag er erg tof uit met achter het podium een mooie brick wall die het industriële sfeertje nog eens extra benadrukte. Het programma liep iets uit maar gelukkig had de organisatie voor iedere band een doos met bier klaarstaan, om het wachten iets te verzachten.

Tijdens ons optreden stond de zaal behoorlijk vol en de energie was goed. De reacties na afloop waren enthousiast. Dit zorgde ervoor dat we allemaal in een uitgelaten stemming kwamen waardoor we, nadat we al onze spullen op de slaaplocatie (een soort campus met allemaal individuele kamers die de organisatie van het festival voor ons had geregeld) hadden gedropt, nog even een afzakkertje in de stad zijn gaan drinken.

Oxford – The Library
De laatste show van de rit stond gepland in Oxford en dit was vanuit Liverpool weer een eindje rijden. Wederom stond de airco aan en de radio op klassiek. Ook hebben we onderweg nog even een pitstop gehouden om romantisch met Lewsberg langs de snelweg te picknicken. Eenmaal aangekomen bij The Library waar we die avond zouden spelen, werden we hartelijk ontvangen door Aiden, de booker van de avond. Er stonden behalve Lewsberg en Venus Tropicaux nog twee andere bandjes geprogrammeerd voor de avond, Blue House en Tigercats. Nadat we wat te eten hadden gekregen konden we soundchecken. De zaal bevond zich in de kelder van de bar en dat zorgde gelijk voor een goede sfeer.

Tijdens ons optreden was het vooral heel heet, maar gelukkig kon dat een groot deel van de bezoekers niet deren. Het optreden ging goed en het was jammer dat het alweer de laatste show van ons Engeland avontuur was. We mochten de avond bij Aiden en zijn vriendin en kat doorbrengen waardoor we ook nog van de andere bands die na ons speelden konden genieten. Vooral bij Tigercats konden we ondanks de hitte niet stil blijven staan. Na afloop van de avond ging Lewsberg al een stuk richting Dover, omdat zij wat eerder zouden vertrekken.

We namen innig afscheid van onze beste vrienden voor het leven en vertrokken met Aiden naar huis. De kat des huizes was erg gecharmeerd van ons bezoek en heeft heel de nacht bij Marrit en Shelley op de slaapbank gelegen en zo nu en dan op Marrit haar hoofd. Ook Joris heeft erg van de kat genoten toen deze hem de volgende ochtend vroeg wakker maakte. We pakten onze spullen en reden zo links als mogelijk met een slaperig hoofd naar de boot in Dover en terug naar ons geliefde Rotterdam.