Iedere maandagavond jamsessies in Podium Grounds

jamsessieeeElke maandagavond is er een jamsessie in het Grounds Café. Iedereen die mee wil jammen kan zich op de avond zelf, samen met instrument, aanmelden. Iedere week is er een andere sessieleider.

Er zijn vier sessieleiders: Jorn Ten Hoopen, Stef Delbaere, Zebra Zulu en Gerardo Rosales.

Door middel van deze jamsessies krijgen (beginnende) muzikanten de kans om te leren samenspelen met anderen en wat podiumervaring op te doen. Terwijl voor de al meer ervaren muzikanten het een uitgelezen mogelijkheid is om eens met andere muzikanten samen te spelen en de creativiteit de vrije loop te laten.

1e maandag: Jorn Ten Hoopen (Down The Rabbit Hole Session)
2e maandag: Stef Delbaere (A Groove Session)
3e maandag: Zebra Zulu (Zebra Zulu Session)
4e maandag: Gerardo Rosales (The Afro Latin Salsa Jam session)

Extra info
Datum: iedere maandag
Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis
Facebook event

Succesvolle crowdfunding voor Emellan

Het singer/songwriter duo Emellan stuurde vandaag het volgende bericht de wereld in: “Financiering succesvol!” De Emellan-crowdfundactie is geslaagd; binnen 40 dagen € 4.000. Alle donateurs bedankt! En niet te vergeten al die mensen die onze actie hebben gedeeld, hebben aanbevolen en wat niet al. Zonder deze support kunnen we niet. Er komt definitief een nieuw Emellan-album en theaterconcert. In sound en verschijning: gewoon zoals Emellan nu is.”

emellan 2Tijdens deze 40 dagen hebben ze hard gewerkt aan hun nieuwe liedjes en de voorbereidingen van de eerste optredens. En af en toe namen we een zeer korte pauze met een schaaltje yoghurt en een straal zon. Voor Emellan belooft 2016 een fantastisch mooi jaar te worden dus houdt ze goed in de gaten voor het laatste nieuws. En alle donateurs; die krijgen binnenkort uitgebreid bericht.

Crowdfunding geslaagd
Emellan vroeg om de financiële hulp van fans en muziekliefhebbers om het nog eens te kunnen doen: een nieuw album maken met aansluitend een theaterconcert. De nieuwe liedjes waren al geschreven; puur en akoestisch, meertalig en soms meerstemmig. Op een aantal liedjes spelen bevriende gastmuzikanten mee op piano, hobo, dwarsfluit, trompet en mondharmonica. De opnames vinden plaats in Zap Studio, in het ‘kunstenaarshart van Rotterdam-Zuid’; Oud-Charlois.

Wil je meer weten over wat project inhield? Bekijk het project dan op de website van VoorDeKunst.

Voor meer info over Emellan, bekijk je hun website of Facebookpagina.