Stichting WMDC / Podium GROUNDS zoekt publiciteitsmedewerker

grounds logoPer 1 december 2013 is Stichting WMDC / Podium GROUNDS op zoek naar een Medewerker Publiciteit (0,6 fte).

Functie-inhoud
Als medewerker publiciteit ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het publiciteitsbeleid van het WMDC en podium GROUNDS. Je voert zelfstandig het beleid uit: het schrijven, redigeren, plannen, produceren en verspreiden van alle publiciteitsuitingen. Je onderhoudt contacten met pers en bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het marketingplan.

Kerntaken
– Ontwikkelt en stelt PR en publiciteitsplannen op en voert deze uit
– Draagt zorg voor de ontwikkeling, samenstelling, vormgeving en verspreiding van pers- en publiciteitsmateriaal
– Onderhoudt contacten met de pers en andere publiciteitsmedia
– Volgt de ontwikkelingen in het vakgebied, met name op het gebied van sociale media
– Onderhoudt het relatiebestand
– Onderhoudt de website van het WMDC en GROUNDS
– Bewaakt deadlines en deelbudgetten
– Stuurt stagiaire aan

Competentieprofiel
Voor een goede uitoefening van de functie is nodig: een grote mate van specialistische kennis en communicatieve en schriftelijke vaardigheden, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in samenwerking met het team.

De benodigde competenties uiten zich onder andere in:
–          Relevante opleiding op HBO niveau en aanvullende scholing
–          Enkele jaren ervaring in een functie op het gebied van communicatie, marketing of PR
–          Verantwoordelijke en zelfstandige houding, probleemoplossend vermogen
–          Communicatieve en schriftelijke vaardigheden
–          Kunnen functioneren onder tijdsdruk
–          Klant- en teamgerichte werkwijze

Stichting WMDC / Podium GROUNDS bied je een uitdagende en verantwoordelijke baan in een kleine en dynamische organisatie, waarin alle ruimte is voor eigen inbreng. Salariëring is volgens CAO podiumkunsten en afhankelijk van je ervaring. Sollicitaties inclusief CV kunnen worden gestuurd naar Oscar van der Pluijm info@grounds.nu. Voor meer informatie kun je contact opnemen op 010-2444515.

Interview: The New Earth Group

tneg portret 01

De afgelopen twee jaar heeft The New Earth Group hard gewerkt aan een nieuw album genaamd Blordinox Veda, opgenomen aan de oostkust van Thailand. Op 19 oktober presenteren zij het album in de Gouvernestraat in Rotterdam. Wij spraken met saxofonist Choca.

Kun je iets vertellen over het ontstaan van de band?
Elf jaar geleden heb ik een sax gekocht, Vincent kocht een trompet. Van niet kunnen spelen naar heel graag willen kunnen spelen en een band die De Vogels heet, zijn we aanbeland op het punt waar het telkens interessanter wordt. Sinds 2007 zijn we aan het experimenteren met structuur in ongestructureerdheid met natuurlijk wisselingen in een wisselende bezetting over de jaren heen en een eindeloze inzet voor het muzikale allesoverstijgende energieveld.

Kun je iets vertellen over het nieuwe album?
Nee, eigenlijk niet. We maken muziek om niet iets anders te hoeven vertellen dan dat.  Dit album is tot nu toe de beste (al zijn we bezig met de volgende, die daarna weer al dat andere gaat overstijgen), maar deze hebben jullie nog niet gehoord, dus de beste shit die we nu hebben. Velen van m’n vrienden die ‘m gehoord hebben, hebben er geen woorden voor, of zijn all out gegaan bij deze plaat. Beter kom je kijken/luisteren/ervaren/opstijgen/enz. op 19 oktober of je koopt die vinylplak!

Artwork van zelfverklaard ‘Homey Universalis’ Rufus Ketting, die eerder ook de vormgeving voor de debuutplaat en Eurafricarabia voor zijn rekening nam, maakt het album compleet.

In welke studio is de cd opgenomen?
De keuze is simpel; met een zeer unieke manier van componeren en arrangeren, eindeloze nachten en dagen vol experiment, is een studio niet te betalen daarom hebben we er twee zelf gebouwd en 24/7 tot onze beschikking! Sinds kort ook volledig analoog. De ene in homebase Rotterdam en de ander ergens op een tropisch eiland aan de andere kant van de new earth! U ziet, niks geen moeite gespaard als ’t om liefde voor muziek gaat!

Wat kunnen we van de releaseparty verwachten?
Een bij voorbaat onvergetelbare show die als een film in je kop gaat zitten en je geheid brengt tot het kopen van een plaat, zodat je ‘m thuis nog een keer niet kan begrijpen en ‘m nog een keer omdraait terwijl je ‘m net drie keer hebt gefluisterd. Het wordt een unieke show. Rotterdams progrock dub jazz core cuban funk afro beat orchestral punk spacetrip’ fenomeen op zijn best!

We hebben als extra showelement, bovenop de danseressen ook een deal gemaakt met Blijgaarde Dierdorp. Zij komen een schouwspel van vogelsballet en wilde dieren brengen (aan de ketting dat wel), beter zorg je dat je oude kleren aanhebt die avond maar nu verklap ik al teveel… be there!

Wie zijn jullie grote voorbeelden?
We volgen niet één ‘voorbeeld’ of wat dan ook maar Mahavishnu Orchestra, Frank Zappa, Fela Kuti, The Mars Volta, King Crimson, John Coltrane, Sonic Youth, Benoit Martini Band, Lee Perry, Bad Brains, Beck, John Zorn, Chintela, The Beatles, Cop Shoot Cop, Daktaris, Firewater, Demon Fuzz, The Doors, Earthless, Mulatu Astatqé, High Tone, Ilayaraja, Jamie Saft, Jimi Hendrix, Maceo Parker, Soft Machine, Nucleus, Profondo Rosso, Refused, Return to Forever, Tinariwen, Tortoise, Zanussi Five mogen best genoemd worden.

Wat is in Rotterdam jullie favoriete plek om te spelen?
Het gaat er niet om waar je speelt, het gaat erom met wie en wat je speelt. De keuze voor deze release is de Gouvernestraat (voorheen Lantaren/Venster) omdat we daar zes jaar geleden onze eerste release hebben gedaan en dan de aarde weer rond is.

Wat vind je van de Rotterdamse muziekscene/uitgaansklimaat t.o.v. andere steden?
Fantastisch, jammer dat er allemaal dingen zijn die jammer zijn die, als je erover nadenkt, wat je natuurlijk wel of juist nooit moet doen, die eigenlijk helemaal niet zo jammer zijn. Dan telt waar je wel of niet mee bezig bent en je energie aan besteedt.

Heeft de Popunie een rol gespeeld in jullie muzikale carrière?
Dat is nog nader te bepalen. Jullie helpen ons 19 oktober voor het eerst, dus ja! Maar nog niet!

Waar zijn jullie binnenkort live te bewonderen?
19 oktober, maar dat is bijna uitverkocht, omdat iedereen weet dat je daar later over mee wilt praten en dat dat dan niet kan als je er niet bij bent geweest!

TNEG_mailflyer

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van The New Earth Group.

De cd-presentatie op 19 oktober wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.