Grote Prijs van Schiedam terug van weggeweest

gps2015Op vrijdag 6 maart organiseert Podiumcafé De Graauwe Hengst haar eerste editie van de Grote Prijs van Schiedam (GPS). In drie voorrondes kunnen bandjes de strijd met elkaar aangaan in de Graauwe Hengst aan de Lange haven 28 in Schiedam voor een plaats in de finale op vrijdag 27 maart. Vanaf 6 januari t/m 6 februari kunnen amateurbands uit de provincie Zuid-Holland zich inschrijven.

Leuke prijzen te winnen
Bands kunnen zich inschrijven door een email te sturen naar groteprijsschiedam@gmail.com. Iedere deelnemende band zal een interview en item krijgen op PopUp-TV. Naast andere leuke prijzen worden er geldprijzen uitgeloofd. Er is ook 20 uur studiotijd, beschikbaar gesteld door Geluidsstudio het Pand, voor de winnaar.

Meedoen
De voorwaarden voor inschrijving zijn: de band speelt een eigen repertoire van minimaal 30 minuten en komt uit de provincie Zuid-Holland. Naast een korte biografie en een link naar een geluidsfragment, worden de bands geacht een inschrijfgeld te betalen van €15,-  per band.

Terug van weg geweest
Na het wegvallen van de Stichting Opmaat, verdween ook de popprijs na 20 edities uit Schiedam. Omdat er nog zoveel vraag is naar dit evenement hebben een aantal vrijwilligers het op zich genomen om een nieuwe popprijs te organiseren. Ronald de Groot en Ad van der Made hebben de koppen bij elkaar gestoken met een geheel nieuwe bandwedstrijd als resultaat.

Extra informatie:
Inschrijven: Vanaf 6 januari t/m 6 februari
Datum voorronden: vrijdag 6, 13 en 20 maart
Locatie: De Graauwe Hengst, Lange Haven 28 Schiedam

David Groeneweg promoot soloplaat op Gouwestad Radio

davidgroeneweg-kleinVrijdag 9 januari is singer/songwriter David Groeneweg te gast in het Gouwestad Radio muziekprogramma Going Underground.

Rotterdammer David Groeneweg brengt onder de naam David & The Circumstances op donderdag 29 januari zijn soloplaat This Part Of Me uit. Hierop laat hij de gierende Indierock gitaren voor wat ze zijn en speelt ingetogen, minimalistische nummers op gitaar en piano. Tijdens de uitzending komt David meer over zijn muziek vertellen en laat hij ook een aantal nummers live horen.

Going Underground is iedere vrijdagavond van 19 – 20 uur live te beluisteren op Gouwestad Radio, 97.7 FM (kabel), 106.2 FM (ether) en via de website als livestream. Herhalingen zijn op dinsdag en woensdag van 19 – 20 uur, waarna de uitzending nog vier weken online terug te luisteren valt via Uitzending Gemist.