Music Support: Grote Prijs Schiedam editie 2016 van start

gps-werving001Na een daverend succes van de eerste editie, met verrassende winnaars als The Hague Idiots (inmiddels omgedoopt tot Forever Saturday), Roumers en Nicolas Joan, start op zaterdag 19 maart a.s. de tweede editie van de Grote Prijs Schiedam. In drie voorrondes kunnen amateurbands de strijd met elkaar aangaan in de Graauwe Hengst in Schiedam voor een plaats in de finale op zaterdag 9 april.

Meedoen?
Geïnteresseerde amateurbands uit de provincie Zuid-Holland kunnen zich t/m 14 februari inschrijven. Uit alle voorrondes zal er een winnaar bekend gemaakt worden. Deze voorronde-winnaars gaan de strijd aan met elkaar en met de winnaar van de ‘Wild Card’ tijdens de finale op 9 april.

De winnaars van vorig jaar hebben goed gebruik gemaakt van de prijzenpot met o.a. geld bedragen beschikbaar gesteld door de Popunie, foto-shoots, optredens Maas-boulevard en Kroepoekfabriek en studio opnames. Ook dit jaar zijn er weer leuke geldprijzen te winnen en krijgt iedere deelnemende band bovendien een interview en item bij Popup-TV en wordt er studiotijd beschikbaar gesteld voor de winnaars.

Inschrijven!
Geïnteresseerde bands kunnen zich inschrijven door een korte bio en een link naar een geluidsfragment te sturen naar groteprijsschiedam@gmail.com. De voorwaarden voor inschrijving zijn:

  • De band speelt een eigen repertoire (geen covers)
  • De band kan minimaal 30 minuten spelen
  • De band is gevestigd in de provincie Zuid-Holland.
  • Inschrijfgeld is €15,- per band.

Over Stichting Schiedamse Jazz – werkgroep GPS
Onder de vlag van de Stichting Schiedamse Jazz zal de werkgroep GPS (Grote Prijs Schiedam) ook dit jaar het evenement Grote Prijs Schiedam organiseren. De stichting en de werkgroep hebben zich ten doel gesteld om de lokale amateurmuziekgezelschappen te ondersteunen en stimuleren. Dit tracht zij te doen door middel van het organiseren van een amateur band battle.

Extra informatie
Data:
– inschrijven t/m: 14 februari
– 1e voorronde: zaterdag 19 maart
– finale: zaterdag 9 april
Locatie: De Graauwe Hengst, Lange haven 28 Schiedam
Kosten deelname: €15,-

Voor meer informatie kunt je terecht bij de werkgroep GPS (Ronald de Groot en Ad van der Made) via: groteprijsschiedam@gmail.com.

Live-verslag: Fools For Soul

12650636_1068472709839736_151553780_nFools for Soul – de naam zegt het al, een soul/funk band uit Rotterdam – presenteerde op 28 januari hun eerste ep genaamd Right Where I Belong. De band bestaat uit zanger Marvin Kneefel, toetsenist Joshua van Veen, gitarist Tom Schotel, bassist Amé Staal en drummer Don Rooks. Het afgelopen jaar stond voor de jonge band in het teken van het schrijven van eigen nummers. Afgelopen zomer nam de band de nummers op met producer Jasper Ras. De debuut-ep werd feestelijk gepresenteerd met een show op het Veronica-schip in Amsterdam en onze reporter Mikky was erbij.

Wauw wat een te gekke locatie! Het schip, drijvende op ’t IJ in Amsterdam Noord, was prachtig ingericht door de band om een zo passend mogelijke sfeer neer te zetten. De band werd aangekondigd en begon sterk met een instrumentaal intro op de show. Je hoorde meteen de blazers als extra element in de show en dit zorgde voor een funky opening.

Na deze opening kwam de zanger het toneel op en hij bracht twee achtergrondzangeressen met zich mee. De zanger opende sterk en betrok het publiek meteen in de show door er een feestje van te maken.

De achtergrondzangeressen stonden lekker te dansen, maar waren helaas niet in staat om de koortjes zuiver te zingen. Gelukkig was daar de song Everything Is Not Enough, een song met een fijne intro groove op toetsen, bas en drum.

Daarna vervolgde Fools for Soul hun show door een cover te spelen met een gastzanger. Dit duurde naar mijn mening te lang, omdat er na het verlengen van de song nog een bedank woordje kwam van de gastzanger. Wel maakte deze performance het publiek iets losser om lekker te gaan bewegen.

Halverwege de show was daar mijn favoriete nummer van de avond, Just Friends genaamd, een ballad met een mooie tekst en intieme sfeer. Het werd stil in het goed gevulde schip, omdat het publiek aandachtig luisterde naar deze song. Ook de inzet van de band was lekker, vooral de subtiel lopende puls in de baspartij zorgde voor een sterke opbouw in de song.

De band had iets meer aandacht kunnen schenken aan de details in de songs en de performance, maar al met al was het een prima release show van hun eerste ep Right Where I Belong!