Live-verslag: Fools For Soul

12650636_1068472709839736_151553780_nFools for Soul – de naam zegt het al, een soul/funk band uit Rotterdam – presenteerde op 28 januari hun eerste ep genaamd Right Where I Belong. De band bestaat uit zanger Marvin Kneefel, toetsenist Joshua van Veen, gitarist Tom Schotel, bassist Amé Staal en drummer Don Rooks. Het afgelopen jaar stond voor de jonge band in het teken van het schrijven van eigen nummers. Afgelopen zomer nam de band de nummers op met producer Jasper Ras. De debuut-ep werd feestelijk gepresenteerd met een show op het Veronica-schip in Amsterdam en onze reporter Mikky was erbij.

Wauw wat een te gekke locatie! Het schip, drijvende op ’t IJ in Amsterdam Noord, was prachtig ingericht door de band om een zo passend mogelijke sfeer neer te zetten. De band werd aangekondigd en begon sterk met een instrumentaal intro op de show. Je hoorde meteen de blazers als extra element in de show en dit zorgde voor een funky opening.

Na deze opening kwam de zanger het toneel op en hij bracht twee achtergrondzangeressen met zich mee. De zanger opende sterk en betrok het publiek meteen in de show door er een feestje van te maken.

De achtergrondzangeressen stonden lekker te dansen, maar waren helaas niet in staat om de koortjes zuiver te zingen. Gelukkig was daar de song Everything Is Not Enough, een song met een fijne intro groove op toetsen, bas en drum.

Daarna vervolgde Fools for Soul hun show door een cover te spelen met een gastzanger. Dit duurde naar mijn mening te lang, omdat er na het verlengen van de song nog een bedank woordje kwam van de gastzanger. Wel maakte deze performance het publiek iets losser om lekker te gaan bewegen.

Halverwege de show was daar mijn favoriete nummer van de avond, Just Friends genaamd, een ballad met een mooie tekst en intieme sfeer. Het werd stil in het goed gevulde schip, omdat het publiek aandachtig luisterde naar deze song. Ook de inzet van de band was lekker, vooral de subtiel lopende puls in de baspartij zorgde voor een sterke opbouw in de song.

De band had iets meer aandacht kunnen schenken aan de details in de songs en de performance, maar al met al was het een prima release show van hun eerste ep Right Where I Belong!

Wil je meer weten over Fools For Soul? Meer info vind je op de website of Facebookpagina van de band.

Music Support: Lenya en Jessy Yasmeen in De Machinist

lenyaElke woensdagavond spelen er twee singer/songwriters in De Machinist. De Popunie support deze serie. Op woensdag 3 februari vindt de vierde editie plaats met Lenya en Jessy Yasmeen. 

Lenya
Onder de naam Lenya (een eerbetoon aan de legendarische Kurt Weil-vertolkster Lotte Lenya) verenigt de Rotterdamse singer-songwriter en multi-instrumentalist Julia Reinhold sfeervolle, semi-akoestische folk met rauwe alternatieve popsongs. Haar ep Backwood uit 2012 kreeg lovende recensies. ‘We hebben hier een gevarieerd, overtuigend werkstuk van een beloftevolle artieste,’ aldus Musiczine.net terwijl de webzine 3voor12 Zuid-Holland haar ‘grote kwaliteiten als songwriter en zangeres’ roemde. Dit voorjaar verschijnt na lang wachten het nieuwe album van Lenya.

yasmeenJessy Yasmeen

Jessy Yasmeen is een 20 jarige singer/songwriter uit Rotterdam. De inspiratie van Bob Dylan, Passenger en Angus & Julia Stone is terug te horen in haar werk en zorgt voor een verrassende mix van folk, pop en country. Maar het is vooral veel van Jessy zelf wat je te horen krijgt. Het zijn oprechte liedjes waarbij je keer op keer wordt gegrepen door een catchy hook of haar authentieke stem. Tijdens haar optreden in De Machinist krijgt zij bijstand van de Haagse singer-songwriter en gitarist Fabian.

Programma voorjaar 2016
10 feb Winterdagen / Elisabeth Daniel
17 feb ZanglesRotterdam
24 feb Southbound / Dichter
2 maart Joia Rath / Sophie Toledo
9 maart Book Of Eli / CATA
16 maart The Maybellenes / Open Podium
23 maart Stand Up ‘69 / Peter J. Faber
30 maart Tim Verhaal / Lady Shaynah
6 april ZanglesRotterdam

Informatie
Datum: woensdag 3 februari 2015
Locatie: De Machinist
Aanvang: 21 uur
Entree: gratis
Facebookevent

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDit event wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam