Derde voorronde Grote Prijs Schiedam

poster gpsOp vrijdag 20 maart organiseert Podiumcafé De Graauwe Hengst de derde voorronde van de Grote Prijs Schiedam. Op deze avond gaan opnieuw vijf bands de strijd met elkaar aan voor een plaats in de finale op 27 maart a.s.

De deelnemende bands zullen zijn:

Shaking Haze / stonerrock uit Schiedam / Vlaardingen

Magnavox Radio / indie wave rock uit Rotterdam

RMAP / pop rock uit Capelle a/d IJssel

Eddie Next Door / blues en alternatieve rock uit Rotterdam

The Hague Idiots / punk-rock uit Den Haag

De volgorde van de bands zal pas op de avond zelf door middel van loting plaatsvinden.

Extra informatie
Datum: vrijdag 20 maart
Locatie: De Graauwe Hengst, Langehaven 28, Schiedam
Aanvang: 20.30 uur
Entree: gratis

POPUNIE_MUSICSUPPORT_ZHOLLAND_FCDe Grote Prijs Schiedam wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.

The Minor Details

ep2

EP #2
12″ vinyl- / download-ep
noise pop / indierock

The Minor Details is een Rotterdams trio bestaande uit zanger/gitarist Jeroen S. Rozendaal, bassiste Christine Madern en drummer Max Maas. Deze indierock, noise en electropop band heeft na EP#1 nu een nieuwe plaat uitgebracht, genaamd EP#2. Deze titel kan je op het verkeerde been zetten, want de plaat heeft de lengte van een album en bevat maar liefst acht zeer diverse nummers. De prachtig rood gekleurde lp verscheen op mijn deurmat en ik kon niet wachten om de plaat op te zetten…

Al snel klonk daar het openingsnummer Welcome als een vrolijke begroeting door de speakers. Gevolgd door Falling star, een zeer sfeervolle song met een sterke opbouw. Met alleen een elektronische beat en een prettig stemgeluid begint de band deze song. Ze voegen steeds een laagje toe en de soms inkomende ruis zorgt voor contrast binnen de song. De vrouwenstem die af en toe aanwezig is, geeft net dat extra laagje waardoor de song gaat zweven.

Na de wat tegenvallende pop/rock song On Returning van twee minuten start Blueprint met een gave synth-riff. Af en toe is de song onrustig door plaatsing van de snare, maar dit vergeet je snel door alle gave sounds die zijn toegevoegd. Voor het nummer Deadline heeft de band de juiste titel gekozen, want ik kreeg het gevoel dat er een deadline naderde. Een vrij chaotische song, met meerdere stemmen die door elkaar lopen. Door de combinatie van de gitaarsound en de gekozen snelheid heeft deze song een lekker punk randje.

De laatste song van de plaat is Mutual Appreciation, wat een nummer! Te gekke sfeer, sterke opbouw en het nummer duurt maar liefst acht minuten. Na ongeveer drie minuten word je verrast door een gesproken gedicht. De spannende sfeer die de muziek creëert zorgt ervoor dat je aandacht bij de gesproken tekst blijft. Mutual Appreciation is mijn favoriete song en zorgt voor een zeer mooi en sterk einde van de plaat.

EP#2 blijft interessant om naar te luisteren door de diversiteit in de liedjes en de variatie van stijlen op de plaat. Laat EP#3 maar komen!