The Minor Details

ep2

EP #2
12″ vinyl- / download-ep
noise pop / indierock

The Minor Details is een Rotterdams trio bestaande uit zanger/gitarist Jeroen S. Rozendaal, bassiste Christine Madern en drummer Max Maas. Deze indierock, noise en electropop band heeft na EP#1 nu een nieuwe plaat uitgebracht, genaamd EP#2. Deze titel kan je op het verkeerde been zetten, want de plaat heeft de lengte van een album en bevat maar liefst acht zeer diverse nummers. De prachtig rood gekleurde lp verscheen op mijn deurmat en ik kon niet wachten om de plaat op te zetten…

Al snel klonk daar het openingsnummer Welcome als een vrolijke begroeting door de speakers. Gevolgd door Falling star, een zeer sfeervolle song met een sterke opbouw. Met alleen een elektronische beat en een prettig stemgeluid begint de band deze song. Ze voegen steeds een laagje toe en de soms inkomende ruis zorgt voor contrast binnen de song. De vrouwenstem die af en toe aanwezig is, geeft net dat extra laagje waardoor de song gaat zweven.

Na de wat tegenvallende pop/rock song On Returning van twee minuten start Blueprint met een gave synth-riff. Af en toe is de song onrustig door plaatsing van de snare, maar dit vergeet je snel door alle gave sounds die zijn toegevoegd. Voor het nummer Deadline heeft de band de juiste titel gekozen, want ik kreeg het gevoel dat er een deadline naderde. Een vrij chaotische song, met meerdere stemmen die door elkaar lopen. Door de combinatie van de gitaarsound en de gekozen snelheid heeft deze song een lekker punk randje.

De laatste song van de plaat is Mutual Appreciation, wat een nummer! Te gekke sfeer, sterke opbouw en het nummer duurt maar liefst acht minuten. Na ongeveer drie minuten word je verrast door een gesproken gedicht. De spannende sfeer die de muziek creëert zorgt ervoor dat je aandacht bij de gesproken tekst blijft. Mutual Appreciation is mijn favoriete song en zorgt voor een zeer mooi en sterk einde van de plaat.

EP#2 blijft interessant om naar te luisteren door de diversiteit in de liedjes en de variatie van stijlen op de plaat. Laat EP#3 maar komen!

De ep’s kun je downloaden vanaf de eigen site van de Minor Details en meer info vind je op hun Facebook-pagina.

Popunie Music Support: CATA en Eva Auad in De Machinist

Op woensdag 18 maart vindt de negende singer/songwriteravond van het jaar plaats in het café van De Machinist. Vanaf 21.00 uur zullen CATA en Eva Auad eigen repertoire ten gehore brengen.

CATACATA
CATA is een eigenzinnige, expressieve Rotterdamse singer/songwriter. Ze staat bekend om haar vocale diversiteit, confronterende performance en theatraal geïnspireerde popmuziek. Geprezen door onder andere Bart van Loo (‘Power, Pit en Poëzie!’) en Tonny Eyk (‘Wow!’), werd haar talent begin 2014 direct opgepikt en beloond met de Liesbeth List-prijs en de Publieksprijs Waterpop. Eind 2014 wist ze in haar korte bestaan als artiest door te dringen tot de finale SENA Grote Prijs Rotterdam. Met haar zijproject Noorderlicht (verbonden aan Over Mijn Lijk, BNN) heeft zij tevens geld ingezameld voor stichting Make-A-Wish Nederland.

Eva Auad1Eva Auad
Naar aanleiding van haar deelname aan het televisieprogramma The Voice in 2010, werd Eva Auad getekend door het label Basta Music. Twee jaar later debuteerde zij hierop met het album Daring, dat werd geproduceerd door onder andere JB Meijers (De Dijk, The Common Linnets). Haar tweede album dat op punt van uitkomen staat, werd geproduceerd door de Amerikaan Ken Stringfellow, bekend van onder andere R.E.M. en The Posies. Met deze laatste indie-band stond Auad ook regelmatig op het podium. Als voorbode van haar nieuwe album verscheen onlangs de single/video By The Bay.

Programma maart
25 maart – Book Of Eli en Rass Motivated

Het Rotterdamse agency Roots & Routes vult het programma aan met korte showcases van muziekleerlingen van het Albeda College.

Op 1 april wordt de invulling verzorgd door ZanglesRotterdam Onstage: een verrassende avond met nieuw Rotterdams talent, gecoacht door de professionele zangdocenten van ZanglesRotterdam.nl.

Extra informatie
Datum: woensdag 18 maart
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45
Aanvang: 21:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Deze avond wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.