The Minor Details presenteren ep in Worm

The Minor Details

The Minor Details

Op 9 januari 2015 presenteren The Minor Details hun tweede 8-track ep in WORM in Rotterdam. Hiernaast treden Neon Rainbows ook op en staat Ernst Walgenbach achter de draaitafels.

The Minor Details
The Minor Details combineren indierock, noise en electropop tot een eigenzinnig geheel met teksten over ogenschijnlijke bijzaken. Het Rotterdamse trio bestaat uit zanger en gitarist Jeroen S. Rozendaal, bassiste Christine Madern en drummer Max Maas, die in het verleden ruimschoots hun sporen hebben verdiend in bands als Mono, Room 101, Tokyo-A-GoGo!, De Vogels en The New Earth Group.

”The Minor Details spelen met verschillende aspecten uit de pop en indierock en gooien daar af en toe ineens een flinke scheut punk overheen. Het leuke daarvan is dat ze kunnen raggen zonder een agressief gevoel op te wekken. Snoeiend gitaarwerk is bij hun meer een geval van juichen dan van slopen. Hun neutrale uitstraling en hun liedjes over het leven maken van The Minor Details een intiem gezelschap voor de luisteraar.” Schreef onze recensent Crevan Toonder over hun eerste ep.

En Muzine.nl over EP#1: “Alles is losjes en toch rauw vastgelegd door Chris Van Velde in zijn LGM Studio, waardoor de diversiteit van de nummers, die zich niet zelden juist tegen een band kan keren, op EP#1 samensmelt tot een verrassend lekkere indie-rock plaat van een eigenwijs trio. Laat EP#2 maar komen. 8/10.”
The Minor Details – Black Souvenir (live)

Neon Rainbows
Ineens was Feverdream niet meer. Na vier albums waarop de band het fijnste van indierock, noiserock en mathrock samenbracht, was de koek in 2008 op. René van Lien en Arnold van de Velde waren klaar met Feverdream; maar duidelijk nog niet met elkaar. De twee kernleden van de Rotterdamse band waren namelijk al snel weer in andere bands aan het werk. Zo verschenen The New Bikini, het verrassende disco-/soul-/postpunk debuut van At No Bikini Beach, en verscheen er een plaat van het soulvolle noise kwartet Neon Rainbows.

Na een tournee door de Balkan samen met labelgenoten en vrienden van WOLVON besloten René en Arnold als duo door te gaan en terug te grijpen op de primaire energie waar Feverdream ooit mee begon. Gewapend met slechts (bariton) gitaar en drums produceren ze het oervolume van een Glenn Branca concert in je achtertuin. Met de recente toevoeging van cassette tapeloops worden de grenzen van het avontuurlijke verder opgerekt. Een Neon Rainbows concert is een fysieke ervaring die je niet snel vergeet.
Neon Rainbows – The Day special

Extra informatie
Datum: vrijdag 9 januari 2015
Locatie: Worm, Boomgaardsstraat 71
Deur open: 20:00
Entree: € 10 vvk | 12,50 aan de deur (inclusief vinyl ep + downloadcode)

Re:Freshed presents Efe Erdem

Efe_Erdem_Facebook_Banner_V4Re:Freshed Orchestra bestaat uit zeer talentvolle musici met verschillende achtergronden, variërend van pop tot jazz en klassiek. De Doelen geeft de leden van Re:Freshed Orchestra carte blanche en zodoende presenteert Re:Freshed Orchestra: Efe Erdem.

Efe Erdem
Trombonist/componist/trompettist Efe Erdem (Ankara, 1989) werd in 2000 toegelaten tot het Staatsconservatorium van de Hacettepe Universiteit in Ankara. Hij legde zich toe op trombone en speelde klassiek, jazz, blues en latin. Op zijn vijftiende speelde hij al in klassieke orkesten en in diverse bands. Hij richtte zich vooral op jazz en improvisatie. In 2012 studeerde hij af aan Codarts, na studie bij Bart van Lier en Ilja Reijngoud. Sindsdien trad hij op bij vele festivals in Europa en in Indonesië.

Na elk concert is er een meet & greet en draait de musicus van dienst de muziek die hem of haar inspireert.

Extra informatie:
Datum: vrijdag 2 januari
Locatie: De doelen, Eduard Flipse Zaal, Kruisplein 30
Entree: € 15,-

Voor meer informatie ga je naar de website van de Doelen.