Re:Freshed presents Efe Erdem

Efe_Erdem_Facebook_Banner_V4Re:Freshed Orchestra bestaat uit zeer talentvolle musici met verschillende achtergronden, variërend van pop tot jazz en klassiek. De Doelen geeft de leden van Re:Freshed Orchestra carte blanche en zodoende presenteert Re:Freshed Orchestra: Efe Erdem.

Efe Erdem
Trombonist/componist/trompettist Efe Erdem (Ankara, 1989) werd in 2000 toegelaten tot het Staatsconservatorium van de Hacettepe Universiteit in Ankara. Hij legde zich toe op trombone en speelde klassiek, jazz, blues en latin. Op zijn vijftiende speelde hij al in klassieke orkesten en in diverse bands. Hij richtte zich vooral op jazz en improvisatie. In 2012 studeerde hij af aan Codarts, na studie bij Bart van Lier en Ilja Reijngoud. Sindsdien trad hij op bij vele festivals in Europa en in Indonesië.

Na elk concert is er een meet & greet en draait de musicus van dienst de muziek die hem of haar inspireert.

Extra informatie:
Datum: vrijdag 2 januari
Locatie: De doelen, Eduard Flipse Zaal, Kruisplein 30
Entree: € 15,-

Voor meer informatie ga je naar de website van de Doelen.

 

Elf plannen voor middelgroot poppodium Rotterdam

GemeenteRdam-groenzwartElf initiatiefnemers hebben een plan ingediend voor een middelgroot poppodium in Rotterdam. De indieners krijgen in februari 2015 te horen of ze tot de beste (maximaal) drie behoren.

In juni volgt het definitieve advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) aan het college van B en W. De gemeente Rotterdam heeft initiatiefnemers opgeroepen met plannen te komen voor een middelgroot poppodium. De gedachte hierachter is dat continuïteit in de programmering van (inter)nationaal bekende bands die de kleinere podia zijn ontgroeid te bewerkstelligen en een doorgroeimogelijkheid voor talent te bieden.

De initiatiefnemers die een plan hebben ingediend zijn (in willekeurige volgorde):

 • Stichting PopUp Rotterdam – De Stad Als Podium
 • Koos Hanenberg en Ted Langenbach – Het Hybride Podium
 • 013 poppodium – Rotterdamse popzaal 010
 • R. Andriessen – Muziekfabriek Rotterdam. “meer popavontuur onder één dak” in centrum Rotterdam.
 • T.B. van Vliet en A. van der Straaten – Cell Rotterdam
 • Stichting Popkantoor – Popkantoor @Tropicana
 • Stichting Luxor Theater Rotterdam – Luxor Pop In
 • Stichting Concert- en congresgebouw De Doelen – Powered by de Doelen
 • Stichting Cultureel Centrum ’t Paard – Haalt Rotterdam het Paard van Troje binnen?
 • Club Empire B.V. – Poppodium Empire
 • Stichting OFF – S.U.R.

Alle initiatiefnemers mogen een samenvatting van hun plan presenteren op de website van de gemeente Rotterdam. Belangstellenden kunnen deze plannen hier vinden.

Wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport): Ik vind het echt een compliment aan de sector dat zoveel initiatiefnemers de uitdaging zijn aangegaan en een plan hebben ingediend. Ik ben heel nieuwsgierig naar de beoordeling van de externe commissie en zie uit naar hun advies.

Procedure
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) heeft een commissie van deskundigen uit het werkveld ingesteld. Deze commissie beoordeelt de plannen op inhoudelijke kwaliteit, financiële en organisatorische stabiliteit en haalbaarheid. Vervolgens adviseert de commissie het college van burgemeester en wethouders in twee fasen. Indieners krijgen in februari 2015 te horen of ze tot de beste drie behoren. Deze initiatiefnemers krijgen tot 1 april de gelegenheid hun plannen verder uit te werken. Onderdeel van deze fase is een openbare presentatie van de plannen. Rond 1 juni volgt het definitieve advies van de RRKC aan het college van B en W. Het College neemt naar verwachting voor het zomerreces een besluit.

Samenstelling adviescommissie
De adviescommissie van de RRKC gaat alle binnengekomen plannen beoordelen. De Raad selecteerde daarvoor deskundigen die over een specifieke expertise in het poplandschap beschikken, uiteraard van (pop)muziek houden, Rotterdam kennen en bereid zijn tijd en aandacht aan dit complexe adviestraject te besteden. Bekijk hier wie er in de commissie zitten.