Geef je op voor Meet The Pro sessie #36: De kunst van de online muziekrelease

Op woensdagavond 22 januari vindt de eerste Meet The Pro van het jaar plaats en draait het om De kunst van de online muziekrelease. Ditmaal zijn we te gast bij de jonge ondernemers van Music Production Academy.

Sinds de introductie van het cassettebandje in 1963 is de manier waarop we muziek ontdekken, ervaren en releasen ontzettend veranderd. Anno 2020 moet je als muzikant goed beslagen ten ijs komen wil jouw nieuwste release het gewenste succes (kunnen) behalen. En gelukkig kun je dit leren!

Om jouw muzikale jaar alvast top te laten beginnen gaan we in deze sessie uitgebreid in op welke factoren er allemaal een rol spelen om zo goed en professioneel mogelijke een online release te doen. Denk hierbij aan vragen als:
– Hoe haal je het maximale uit een single-, video-, ep- of albumrelease?
– Wat zijn hierbij de mogelijkheden en onmogelijkheden van Spotify?
– Kun je ook zonder label dikke streams te scoren? En hoe dan?

Panel
In het panel hebben we een aantal zeer ervaren pro’s die een schat aan kennis en ervaring hebben op het gebied van het online muziek releasen.

Tomas Luyke
Tomas is als ‘head of digital’ bij V2 Records verantwoordelijk voor de online (streaming) promotie van artiesten als Mumford & Sons, Arctic Monkeys, Passenger, Áslaug en EUT. Dit betekent voornamelijk het digitale ‘pluggen’ van artiesten en releases bij streamingdiensten als Spotify en Apple Music. Hiernaast ook digitale marketing, social media en het in kaart brengen van de data die uit al deze bronnen stroomt.

Eerder werkte Tomas bij Sony Music aan artist development en streaming met artiesten als Martin Garrix, Mr. Probz en Gavin James.

Jacco Toma
Jacco is werkzaam als artist manager bij Kaiser Management. Bij dit in Haarlem gevestigde management bureau verzorgt hij samen met Paul Heijink het management van Chef’Special en David Benjamin. Daarnaast verzorgen zij het management van producers Tom Meijer, Jasper Zuidervaart, Rutger van Woudenberg (USA) en Likeminds (USA). Voor het in-house label Sweetfish Distribution is hij label manager.

Marlies Waters
Marlies Waters is voormalig perspromotor voor V2 Records. Ze werkte hierdoor met veel bands en artiesten van labels als Beggars, Domino, Cooperative Music, Warp, Daptone en !K7. Een paar jaar later werd ze productmanager en verhuisde in 2013 naar Warner Music om labelmanager te worden voor ADA (Alternative Distribution Alliance). Eerst alleen voor Nederland, maar na een jaar voor het gehele Benelux-grondgebied.

Midden 2015 startte Marlies haar eigen bedrijf waarmee ze op freelance basis label- / projectmanagement, marketing en PR verzorgd.

Cavalho Mateman (aka Cry)
Van stages (letterlijk) afbreken in een badjas op WOO HAH! tot samen met o.a. Donnie op tour door het hele land – Cry doet het allemaal. De Rotterdammer weet met zijn natuurlijke charisma en energie elk soort publiek met zich mee te krijgen met zijn energieke shows, die ondersteund worden door live synthesizers. Of het nou in een zaal voor 250 man is of een festivalpodium voor 5000 man.

Hij heeft afgelopen jaar zijn naam gevestigd dankzij z’n Domste Van De Landt project en tunes als DababyTypeBeat en Gordel Om (door de Popunie genomineerd als ‘beste track’ bij de Rotterdam Music Awards). Hierdoor kwam de nieuwkomer goed in het zicht en dit leverde hem niet alleen meer dan 8 miljoen streams op, maar ook een distributiedeal met Avalon Music. Hierna volgde meteen zijn eerste single voor dit label; een hilarische parodie genaamd Bizzey.

De sessie zal als vanouds gehost worden door Martijn Crama (docent, manager en auteur)

Voorverkoop
Houd het Facebook-event in de gaten  & koop je alvast je ticket(s) via de ticketlink 

Datum: Woensdag 22 januari
Locatie: Music Production Academy, Hoogstraat 38a PR Rotterdam
Inloop: 19.30u Start: 20.00u
Entree: €5,- | ticketlink
Wij zorgen voor een drankje!

Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector. Er vinden meerdere Meet The Pro sessies per jaar plaats, georganiseerd door de Popunie op verschillende plekken te Rotterdam. Check ook de site om te zien welke onderwerpen er al zijn behandeld én lees alle verslagen van voorgaande sessies.

Investeer in Talent: BÄSN

Sjoerd en Tim, ook wel bekend als BÄSN, willen graag een tweede ep maken. In de tussentijd zijn hun tools (waaronder een computer en opname interface) kapot gegaan bij een ongeval. Hierdoor zitten ze helaas vast en kunnen op dit moment bijvoorbeeld niet meer live spelen. Vol goede moed willen ze nu de studio in om de ep af te maken en met jullie hulp kunnen we straks allemaal dansen!

Depression Disco
“We zijn sinds kort klaar met onze demo’s, willen verder en we willen graag onze fans laten bijdragen. Onze ep Depression Disco zal een creatie vol upbeat muziek met catchy melodieën zijn met pakkende Engelse millennial teksten over anxiety en depressie. We willen hiermee aandacht geven aan de verslechterde situatie in de GGZ binnen Nederland. Maar natuurlijk niet zonder de klassieke BÄSN humor. De ep zal invloeden van Soulwax, LCD Soundsystem, LeLe en Borokov Borokov kennen.” is wat ze er op hun VoorDeKunst-pagina over zeggen.

 

Crowdfunding
Het doel is dus voornamelijk om de ep af te maken in een studio en een release party te geven in Rotterdam in de vroege zomer. Hier zullen ze ook alle donateurs bedanken die hen hierbij hebben ondersteund. Verder kunnen de donateurs flink wat goodies en een documentaire over de creatie van de ep verwachten.

Steun ze via hun speciale VoorDeKunst-pagina!