Foto-verslag: Popunie Live op Grasnapolsky 2019

Op Vrijdag 8 februari vertrok er een ware karavaan met Rotterdams toptalent richting het hoge noorden om op Grasnapolsky het geluid van de toekomst te laten horen. Deze speciale stage werd gehost door On Track Agency in samenwerking met Popunie Live. Naomi van Heck legde deze explosie van Rotterdams talent voor ons vast.

Ward

Onze eigen Grote Prijs van Rotterdam (Singer/Songwriter) winnares WARD trapte af en betoverde het Groningse publiek met haar catchy dreampop.

beau zwart

Beau Zwart en zijn vocalist Mike Everling lieten horen hoe de Rotterdamse funk klinkt en niemand kon stil blijven staan op de grooves van dit duo.

Dwayne franklin & daddy jacob

Dwayne Franklin & Daddy Jacob; deze twee muzikale zwaargewichten hielden de neo-soulgroove keihard levend tijdens hun silky smooth optreden.

het gezelschap

Het Gezelschap; deze illustere verzameling bonte karakters kwamen om de tent te slopen en deden dit zeer vakkundig.

pakvis

Pakvis is  het geesteskind van John van Beek (een van de producers van De Likt) en Jaromir Mulders (visual artist). Ze zette een overtuigende trippy set neer waarbij uitstapjes naar verschillende electronische genres niet geschuwd werden.

concentric circles

Concentric Circles; oftewel Mo Jakob. en Yung Feurich. Zij zorgden ervoor dat het publiek bij de Hakselaar stage zich nog tot in de vroege uurtjes kon vermaken op de frisse soulvolle beats.

Bekijk alle foto’s in het Facebook-album.

Bekijk alle foto’s in het Facebook-album. Copyright foto’s Naomi van Heck.

In 2013 ontwikkelde de Popunie het concept Popunie Live met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici in de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I Live en Oerol, maar dit jaar ook op Grasnapolsky! Meer info vind je hier.

Music Support: Stukafest Rotterdam

De Stukamaand is aangebroken. De hele maand februari kan je in 13 verschillende steden, kriskras door het land, genieten van de tofste culturele performances. Op donderdag 21 februari vindt het festival plaats in de studentenkamers van Rotterdam. De volgende Rotterdamse muziekacts zijn van de partij:

Lewsberg
Deze Rotterdamse supergroep met muzikanten uit verschillende topbands in de gelederen maakt aanstekelijke, repetitieve en vooral rudimentaire rocksongs. Vorig jaar speelden ze al op Oerol, Metropolis en Motel Mozaique en dit jaar heeft de band het Noorderslag-publiek mogen overtuigen. Deze topband staat nu ‘gewoon’ in een studentenkamer in Rotterdam. Mis deze kans niet!

Fabz Pi
Fabz Pi stond in 2017 in de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Hiphop. Sindsdien heeft hij veel nummers geschreven en een album uitgebracht (check de popunie review hier). Een optreden van deze veelzijdige traprapper in een studentenkamer.. dat wordt wat!

Goslink
Harm Goslink Kuiper heeft de bescheiden taak op zich genomen de wereld te overladen met mooie dingen: liedjes en composities, zelfgebouwde instrumenten, schilderijen, lampen, tekenwerk en animatieclips. Eigenzinnige Nederlandstalige teksten, vernuftige composities en natuurlijk de authentieke Goslink-sound.

WARD
WARD won de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in 2018, in de categorie Singer/Songwriter. WARD maakt experimentele dreamy indiepop, heerlijk vrolijk en dansbaar. Haar laatste ep Girls draait om haar zelfacceptatie in de LGBTQ gemeenschap. Met liedjes geschreven in haar slaapkamer, nu te bewonderen in een cozy studentenkamer.

Meer informatie en kaartjes vind je hier.