Eerste Popunie Live act bekend voor Baroeg Open Air 2024

Op zaterdag 14 september strijkt het jaarlijkse festival Baroeg Open Air weer neer in het Rotterdamse Zuiderpark. Een deel van de line-up is inmiddels bekend, waaronder de eerste Popunie Live act: Amazing Disco Freaks! Op het tot nu toe bekend gemaakte programma staan daarnaast o.a. Primordial, Jaya The Cat, Combichrist, REFORMIST en Renegade Bandits.

Popunie Live: Amazing Disco Freaks (gabberpunk)
“Amazing Disco Freaks are here to save you, from a galaxy far away”. Vorige jaar landde Henge op de Electronic Stage maar dit jaar speelt op de Stroomstoot stage de Amazing Disco Freaks die onze planeet komt redden. Met maar liefst 200 beats per minuut en de muzikale skills van Chopin slopen de freaks iedere muur tussen 90’s dance, gabber en punk. Jong, oud, goed of slecht. Slechts met een arsenaal aan synths zullen de Amazing Disco Freaks je redden van dat waar je dan ook maar van gered wil worden.

Line-up: 
Op het programma staan verder o.a. de extreme celtic metalband Primordial, reggae/ska/punk band Jaya The Cat, grindcore band Gutalax, Juno Reactor Band (psytrance), de industrial band Combichrist met een old-school set, de electrowave van Rue Oberkampf, de metaltechno act Klakmatrak, als ook de Rotterdamse metalcore band REFORMIST en country act Renegade Bandits. Meer namen volgen snel.

Baroeg Open Air
Baroeg Open Air is een jaarlijks festival dat wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het festival kenmerkt zich door de brede, underground programmering en ontspannen sfeer. Op zaterdag 14 september 2024 vindt de alweer vijftiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Zuiderpark bij Ahoy. Het festivalterrein  gaat om 12:00 open en 12:30 start de eerste band. Om 22:15 zijn de laatste bands afgelopen.

De Early Bird tickets zijn inmiddels uitverkocht. Reguliere tickets kosten €15 en zijn verkrijgbaar via www.baroegopenair.nl.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als Grasnapolsky, The Life I Live, Baroeg Open Air en Oerol.

Net als de Popunie heeft ook BOA een voortdurende zucht en ambitie om lokale talenten te ontdekken en door te ontwikkelen. Vanuit dit licht is er al acht edities lang een innige partnership tussen BOA en Popunie Live.

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.

Baroeg Open Air vindt plaats op zaterdag 14 september in het Zuiderpark. Klik hier voor het Facebookevent en volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

De Selfmade tour stop van oud-GPR winnaars WOWI & KIIRO in BIRD

Oud Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam Hiphop winnaars Wowi en KIIRO hebben de afgelopen tijd samen hun krachten gebundeld en hun Selfmade Tour langs verschillende zalen in het land gebracht. Op zaterdag 30 maart maakt de tour een stop in BIRD en dit is jouw kans om de GPR-winnaars samen in actie te zien!

Zanger en rapper Wowi won in 2019 de GPR in de categorie Hiphop en werd later in dat jaar bekroond tot De Belofte van Rotterdam tijdens de Rotterdam Music Awards. Hij verrast met zijn veelzijdigheid en heeft sinds zijn winst al meerdere singles uitgebracht, waaronder Kurason, Duname, Confidence en het nieuwere Winnen. Tijdens de Selfmade Tour show krijgt het publiek de kans om zijn nieuwe ep Winners live te horen!

KIIRO wist in 2022 de winst te pakken in de Hiphop categorie van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Ook hij heeft sindsdien niet stilgezeten. Zo bracht hij in 2023 o.a. zijn ep Gogetter uit en heeft hij onlangs o.a. in Japan gespeeld. KIIRO staat bekend om zijn sample based beats, Nederlandstalige hiphop met Japanse invloeden en zijn lazy manier van rappen. Zijn nieuwe ep Tokyo Joe komt eraan en tijdens deze show krijgt het publiek hiervan een voorproefje!

Wowi en KIIRO brachten begin maart ook samen nog de track Magic samen uit:

Een special guest wordt nog bekend gemaakt, dus stay tuned! Tickets en meer info via de site van BIRD.