Eendracht Festival pakt met vierde editie nog groter uit

eendracht 17Het Eendracht Festival is het gratis Rotterdams showcase festival dat twee keer per jaar een podium biedt aan creatieve Rotterdammers, die gezamenlijk de binnenstad levendiger willen maken. Aankomende editie is op donderdag 17 juli, waar meer dan 130 Rotterdamse muzikanten, kunstenaars, organisaties en ondernemers, verspreid over zo’n vijftien festivallocaties op en rond het Eendrachtsplein, laten zien hoeveel tofs Rotterdam te bieden heeft.

Festivallocaties
Het Eendracht Festival vindt plaats op de volgende locaties: Rotown, Arminius, WORM (kelder), WORM (grote zaal), Boudewijn, Le Vagabond, Vibes, Bar3, Parket, Club Laxx, Zondebok en ’t ZwarteSchaap, House de la Paans, Hostel Downtown010 én op en rond het Eendrachtsplein.

Programma
Met wederom een groter programma dan voorgaande edities, vind je bij elke locatie de tofste Rotterdamse artiesten. Uiteraard is er op het Eendrachtsplein weer een markt, zijn er pop-up optredens van De Nieuwe Lichting en is er dit keer ook toneel te bewonderen! Om je een goed beeld te geven van het hele festival, vind je hier het complete programma.

Extra informatie
Datum: donderdag 17 juli
Locatie: op en rond het Eendrachtsplein, Rotterdam
Aanvang: 14:30 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van het Eendracht Festival.

Pene Corrida

penecorridaSummer Sweetness
download-ep
partymetal

Nadat Klaas-Jan Huntelaar de Mexicaanse voetbaldroom uit elkaar schoot, is de populariteit van Nederland onder de Midden-Amerikanen tot een absoluut nulpunt gedaald. Een video waarin een Mexicaans tienermeisje haar frustraties over ‘onze jongens’ bezong ging binnen enkele dagen viral. Pene Corrida bewijst echter dat het ook anders kan. Bewapend met sombrero’s, druipsnorren en (uiteraard) de nodige cervezas brullen ze zich op Summer Sweetness door een viertal bekende zomerhits.

Inderdaad, zomerhits. De tracklist bevat poppy songs als Smooth, de hit van Carlos Santana en Rob Thomas. Nummers die elk jaar, wanneer de zon begint te schijnen, weer tevoorschijn gehaald worden. Die zelfs al enigszins uitgekauwd aanvoelen. Gelukkig weten de heren van Pene Corrida wel raad met muziek uit de top veertig. Onder de noemer partymetal gaan ze bekende popmuziek te lijf. Het resultaat: snoeiharde covers van bekende deuntjes.

Pene Corrida – Maria

Het is een rare combinatie, maar het werkt. Pene Corrida beukt, stampt en schreeuwt, terwijl de catchy popmelodieën intact blijven. Soms vliegt de band iets uit de bocht, zoals op Eiffel 65-hit Blue, waar iets té ver van het origineel wordt afgeweken. Hierdoor klinkt de cover wat meer als een generiek metalnummer. Dat is zonde, want de kracht van Pene Corrida schuilt juist in de combinatie van pop en metal. De combinatie die het best naar voren komt in Vamos a la Playa. De band schakelt heen en weer tussen bruut en zacht, tussen zingen en schreeuwen. Zo weet Pene Corrida op Summer Sweetness een flinke dosis power te geven aan nummers waarvan de houdbaarheidsdatum al lang verstreken was. En dat is erg knap.

Download Summer Sweetness op de website van Pene Corrida.

Joey Huisman