Popunie Live presenteert tien bands op Eendracht Festival 6.0!

Standup '69

Standup ’69

Op donderdag 23 juli barst de zesde editie van het Eendracht Festival los. Voor de tweede keer host de Popunie een locatie en ditmaal zijn we te vinden met een buitenpodium voor de deur van Café de Zondebok en ’t Zwarte Schaap. Hier spelen maar liefst tien acts!

Tijdens de aankomende zomereditie van het Eendracht Festival kun je vanaf 15:00 uur meer dan 130 Rotterdamse acts, kunstenaars, organisaties en ondernemers checken bij verschillende festivallocaties op en rond het Eendrachtsplein. Het festival wil aan iedereen laten zien wat Rotterdam te bieden heeft en daarom zijn alle locaties gratis toegankelijk.

Programma & festivallocaties
11755757_1033992409945663_3281591482017211689_n
De festivallocaties van het Eendracht Festival zijn dit keer; WORM boven, Rotown, Vibes, de Zondebok en ’t Zwarte Schaap, Bar³, Boudewijn, WORM kelder, Coffee Company, Witte Aap, Wunderbar, Iez en Venezia.

Op het Eendrachtsplein vind je o.a. de pop-up optredens van De Nieuwe Lichting. Tevens is er dit jaar een Original Dub Radix soundsystem-area!

De winnaar van de Lekker Bezig Bokaal van het Metropolis festival, Death By Oxygen, en twee verrassingsacts vanuit Rotterdam Unlimited zullen deze line-up af maken. Ook presenteert Route du Nord een markt vol lekker eten, andere hebbedingen EN… biertjes!

Popunie Live
Wij hosten van 15.30 tot 23.00 uur het buitenpodium voor Café de Zondebok en t’ Zwarte Schaap waar de volgende tien topacts op het programma staan:

The Pendulum’s Motion
Duke John
Shrude
Standup ’69
Logue
Mol
Lunar Leshy
Beach Coma
Mozz
Infinite8

Extra informatie:
Datum: donderdag 23 juli
Locatie: Café de Zondebok en t’ Zwarte Schaap, Witte de Withstraat 96
Aanvang: 15.00 u festival | 15.30 u Popunie Live eerste band
Entree: gratis

Op het festival worden programmaboekjes uitgedeeld met plattegrond en tijdschema. Voor het gehele programma bezoek je de facebookpagina van het Eendracht Festival of het event.

Nog twee weken om in te schrijven voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015!

0449_GPVR_POSTER_WT.inddDe Sena Grote Prijs van Rotterdam (GPR) is dé competitie voor alle Bands, Singer/Songwriters, Urban en Electronic acts uit groot Rotterdam. Er is van alles te winnen: gages voor de finale, prijzengeld, optredens, een bekostigde releaseparty, promotie en een masterclass. Doe dus mee als je met jouw band/act een stap voorwaarts wilt maken in je muzikale carriere en overtuig de jury van je ambities en muzikale kwaliteiten.

Schrijf je in
Schrijf je vóór 1 augustus in via de website met drie MP3 tracks uit je eigen repertoire (oftewel geen covers), een complete biografie en een goede promotiefoto van je band of act.

En dan?
Vervolgens buigt een professionele jury zich over de inzendingen om te komen tot 10 geselecteerden in de categorieën Bands, Singer/Songwriter en Urban die doorgaan naar de halve finales. Hier worden de vijf meest overtuigende acts per categorie geselecteerd voor de grote live-finale op basis van het optreden en het gesprek met de jury. De Electronic acts stromen vanuit de demoselectie direct door naar de finale. Hier zullen zij in één uur een nieuwe track produceren op basis van een samplekit van de organisatie.

De finale vindt plaats in de Rotterdamse Popweek die van 6 tot en met 15 november plaats vindt.

Prijzenpakket
De eerste prijswinnaar per categorie wint sowieso € 1.000,-. De tweede prijswinnaar gaat naar huis met € 500,- en de publieksfavoriet met € 250,-. Ben je buiten de prijzen gevallen? Dan ontvang je als finalist in elk geval een gage voor je optreden! Naast al deze mooie geldprijzen ontvang je als eerste prijswinnaar ook nog een educatief natraject en veel exposure.

Voor inschrijven en meer info ga je naar de website.