Popunie Live presenteert acht bands op Eendracht Festival 7.0!

eendracht flyer alle bandsZoals we al eerder melden is het donderdag 21 juli weer tijd voor het Eendracht Festival. We doen voor de derde keer mee als ‘host’ en Popunie Live bestiert een buitenpodium voor Café De Zondebok en t’ Zwarte Schaap waar we acht ijzersterke Rotterdamse bands presenteren.

Het festival begint al om 14.30 en om 17.15 is onze eerste band te zien. De acts die we hebben uitgekozen staan hier in volgorde van optreden:

Shireen
Mieke van Veen
Rum For Breakfast
T.B. Florusse
Moon Druid
El Fatso
All Comes Down
Laf

Net zoals voorgaande jaren zijn alle locaties gratis toegankelijk. Op het Eendrachtsplein staat wederom een groot buitenpodium, wordt er street art verzorgd door Rewriters010 en er is de Fake Photobooth te vinden.

Vergeet niet te stemmen op jouw favoriete act: net als voorgaande edities zal er een Publieksprijs uitgereikt worden aan de act met de meeste stemmen.

Extra informatie:
Datum: donderdag 21 juli
Locatie: Café De Zondebok en t’ Zwarte Schaap, Witte de Withstraat 96
Aanvang: festival 14.30 u | Popunie Live 17.15 u – eerste band
Entree: gratis

Op het festival worden programmaboekjes uitgedeeld met plattegrond en tijdschema. Voor het gehele programma bezoek je de facebookpagina van het Eendracht Festival of het event.
Lees hier het algemene artikel over Eendracht Festival.

Interview: Sean Schipper en Jermaine Berkhoudt – Hoe de creative playground CHIPS uitgroeide tot een waar festijn

Hoe groeide creative playground CHIPS uit tot een waar festijn? Met die vraag in mijn hoofd loop ik op donderdagavond voor aanvang BAR binnen, ik volg de twee jongens en dame naar een ondergrondse ruimte, de backstage. Daar aangekomen ploffen we op de bank. Ik ben vooral benieuwd hoe het is om je feest zo te zien groeien.

CHIPS (20 of 38)-2Sean Schipper, mede-eigenaar van CHIPS, vertelt: “Toen Jetti (mede-eigenaar van BAR) aan mij vroeg of ik de donderdagavond aan de praat kon krijgen, kon ik niet wachten om het talent wat ik zag in het Rotterdamse nachtleven bij elkaar te brengen. Ook zag ik andere creatievelingen die iets konden. Toen vroeg ik André Marques erbij. Als we het deden, moest het wel een functie hebben. Er waren op dat moment al genoeg donderdag-feestjes en het moest iets nieuws worden waar we iets aan hebben als stad. Op die manier zijn we met een groep wisselende creatieven een nieuw platform gaan bouwen.”

Wat die ‘creative playground’ inhoudt, legt Sean uit: “Veel mensen kwamen naar me toe of ik hen kon helpen met hun marketing en met hen mee kon denken. Ik kwam op het idee om die mensen bij elkaar te brengen. Het ging om allerlei soorten creatievelingen. Van schilders tot muzikanten, fotografen, documentaire makers en decorbouwers. Omdat het iedere donderdag is kunnen we deze mensen op die playground inzetten.”

Naast Sean zit Naomi Lisa Davis, die in het dagelijks leven styliste is. Ze is verantwoordelijk voor de programmering. Volgens Sean is haar kennis van muziek insane. Al vanaf jonge leeftijd ging ze alleen naar clubs om dj’s te checken.

Naomi vertelt: “Naast mode is mijn grote passie altijd al muziek geweest. Ik ben continu opzoek naar nieuwe dingen, zowel oude als nieuwe muziek. Het is hard werken maar het loont wel op het moment dat iets wat jij neergezet hebt, muzikaal precies is zoals je het had voorgesteld en het publiek er heel enthousiast op reageert”.

Omdat er zoveel mensen zijn die een talent hebben, maar dat misschien niet van elkaar weten, is er dan ook een CHIPS newspaper uitgebracht waarin allerlei bekende figuren die in contact staan met CHIPS worden geïnterviewd, zodat mensen elkaar beter kunnen leren kennen. Dingen waarvan je niet wist dat ze het deden, een bepaalde passie hebben. Natuurlijk was de eerste keer CHIPS nog niet zo groots als het op dit moment is en ik vraag me dan ook af hoe de allereerste avond verliep.

“De dj-booth stond nog in de eerste ruimte waar nu eigenlijk alleen nog maar restaurant is. Ik weet nog wel dat we een dealtje konden krijgen met Absolut Vodka; gratis shotjes en cocktails. Op die manier trokken we mensen. Mensen stonden in de rij voor die gratis cocktails en vertrokken vervolgens weer naar andere feestjes. Het was eigenlijk een grote chaos.

Toch bleef er een groep van ongeveer 150 man over die vond dat het fris en anders was. Op die mensen zijn we eigenlijk gaan bouwen,” zegt Sean, “We hadden jongens die kwamen uit Club Vie, anderen draaiden nog in de VIP room. Op dit moment, anderhalf jaar verder, is het niveau onwijs hoog. Er draaien allemaal dj’s die hun eigen profiel hebben opgebouwd en aan het produceren zijn.” CHIPS gaat ook internationaal. Zo komen er kids uit België naar BAR om uit te gaan en vliegen de dj’s naar Parijs en Londen om te draaien.

Geen CHIPS zonder DIPS…
Maar het blijft niet alleen bij de clubavonden. Ze wilden meer en besloten om edities van live-muziek toe te voegen aan CHIPS. Er ontstond een klein zusje, genaamd DIPS, wat vooraf gaat en gratis toegang biedt tot de clubavond. Jermaine Berkhoudt, beter bekend als JR de Regelneger, vertelt: “Vanuit de community was er veel vraag naar live-acts. We hadden al wat stukjes live-muziek tussen de dj’s door tijdens CHIPS. Zo pakte goede vriend Tim Wes op een avond zijn saxofoon en begon mee te jammen. Wij vonden dat we dat gewoon móésten toevoegen als creative playground.”

De kracht van het samenwerken
Als ik Sean vraag naar het succes van CHIPS benoemd hij als belangrijkste factor de kracht van het samenwerken. Open staan om te leren van elkaar. Toch staan ze ook voor individualiteit.

11802742_819493341497212_5634806497761168174_oSean: “Wij willen heel graag dat mensen op zoek gaan naar wie ze zelf zijn. Daar ligt natuurlijk de winst. Als artiest is authenticiteit heel belangrijk. Er waren jongens die italo disco stonden te draaien en daarna werd er een hiphop-set gedraaid door de jongens uit Club Vie, en daar moesten we allemaal één verhaal van zien te maken. Maar het zijn wel stuk voor stuk talenten. Ik zeg altijd maar, wij zijn allemaal een beetje misfits. Mensen die net even anders naar de wereld kijken. Als je die bij elkaar gooit, ontstaat er een groep.”

CHIPS is genre-loos, sexe-loos, leeftijd-loos en er zijn weinig regels. Ik geloof in ieder geval dat die groep misfits het wel gaat maken. Iedere donderdag avond te bewonderen in BAR vanaf 23:00 uur tot heel laat.

Eerstvolgende CHIPS:
do 21 juli | CHIPS met ☆ HEAZ ★ MO JAKOB ☆ PIMPIM ★ SEANXX ☆ YUNG FEURICH ★ MC: JR & TRIOMPHE
za 23 juli | CHIPS host het Tokyo podium op het Triangle Festival

Alles over CHIPS volg je op deze Facebookpagina.

Tekst: Eline Schellekens
Foto: Mark Bolk

Eline Schellekens schrijft en fotografeert met name voor haar een eigen blog Elean en probeert daarmee haar schrijftalent te ontwikkelen en naam te maken voor zichzelf. Ze woont in Rotterdam en is gefascineerd door alles wat er gebeurd in deze stad.

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCOok wij dragen graag bij aan dit festijn: DIPS voor CHIPS wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Rotterdam.