Eendracht Festival laat zien wat Rotterdam te bieden heeft

eendrachtfHet Eendracht Festival is het gratis Rotterdamse showcase festival dat twee keer per jaar een podium biedt aan creatieve Rotterdammers. Samen willen zij de binnenstad meer leven inblazen. De volgende editie is op donderdag 27 februari. Dan laten meer dan 100 Rotterdamse (muziek) acts, kunstenaars, organisaties en ondernemers, verspreid over dertien locaties op en rond het Eendrachtsplein, zien hoeveel tofs Rotterdam te bieden heeft.

Festivallocaties
Het Eendracht Festival vindt plaats op de volgende locaties: Rotown, WORM (kelder), WORM (grote zaal), Club Vibes, Bar3, Sijf, Club Laxx, Zondebok en ’t ZwarteSchaap, House de la Paans, Hostel Downtown010, RACH, de Coffee Company én op en rond het Eendrachtsplein.

Hosting organisaties
De creatieve sector in Rotterdam ging de afgelopen jaren een enorme metamorfose door. Gepassioneerde, veelal bottom up initiatieven, gericht op een specifieke groep/scene staken één voor één de kop op. Doordat de meesten zo op een bepaalde scene gericht zijn, zijn ze niet altijd even zichtbaar voor buitenstaanders. Het Eendracht Festival brengt deze verschillende scenes en initiatieven bij elkaar.

Elke locatie op het festival wordt door een partij gehost die een bepaalde scene vertegenwoordigd. Zo kun je dansen in Rotown op de indie programmering van Bermuda Square. Daarnaast, in Bar3, host Woorden Worden Zinnen een dicht/spoken word locatie. Je kunt streetart van TelmoMiel en Manish bewonderen op de Nieuwe Binnenweg, onder muzikale begeleiding van DJ de la Paans & Friends in House de la Paans. Voor de beste lokale bass en hiphop kun je terecht in WORM. BoomDox neemt in de bovenzaal de hiphop programmering voor haar rekening. In de kelder van WORM laat Hybrid Kids je voelen wat de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bass-music zijn.

In Sijf kun je genieten van de mooiste liedjes van Rotterdamse singer/songwriters, gepresenteerd door Le Café Musical. Voor de groovy sounds moet je bij het All Eyes On podium in RACH (op skatepark Westblaak) zijn. Cloudhead verandert Vibes in een underground punkhol, De Likt presenteert live-electronica acts in Hostel DownTown010 en Miki Autar laat in Club Laxx zien waar de Rotterdamse dance scene voor staat. In de Zondebok en ’t ZwarteSchaap host 3voor12 zuid-holland pop/rockbands. In Coffee Company Eendrachtsplein host The Beatmakers Union een sessie met de beste beatmakers van Rotterdam. Een groep beatmakers krijgt daar één uur de tijd om een track te maken, op basis van een sample die aangeleverd is door één van hun eigen (internationale) helden.

Buitenprogramma
Ook buiten gebeurt van alles. Festimarkt host in samenwerking met De Nieuwe Lichting haar eigen area op het Eendrachtsplein. Daar zijn uiteraard leuke eet- en drinkgelegenheden, maar er zullen ook creatieve Rotterdammers gepresenteerd worden. Zo is Sober Industries bezig met een mooie visuale verrassing voor op het plein, zijn er pop-up optredens van De Nieuwe Lichting en vertoont Rotterdam I Love You video-testimonials op de gevel van de Coffee Company. Ook tussen de verschillende locaties in laten verschillende Rotterdamse initiatieven zichzelf zien. Zo worden er in Metrostation Eendrachtsplein akoestische sessies van verschillende bands gefilmd door Kejje Dat Nie Horen Dan? (3voor12 zuid-holland) en kun je kijken naar de visuals van Buitengewoon en de live graffiti van Hybrid Kids.

FlyerEF3.0 achter 843x1193

De organisatie van het Eendracht Festival wil aan iedereen laten zien wat Rotterdam te bieden heeft. Daarom zijn alle locaties gratis toegankelijk.

Extra informatie
Datum: donderdag 27 februari
Locaties: divers, binnenstad, Rotterdam
Aanvang: 17:00 uur (tijden verschillen per locatie)
Entree: gratis

Tag het festival met met @eendrachtfestival.

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie over de acts en locaties bezoek je de Facebook pagina van het Eendracht Festival.

Het Eendracht Festival wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.
  

Fly/Fade in BIRD tijdens Homegrown

BIRDMet Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer hét jazzgeluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen. Tijdens de editie van donderdag 27 februari staat de vierkoppige band Fly/Fade in BIRD.

Fly/Fade (ook bekend als het Dinokwartet) is een jonge, vierkoppige band die bestaat uit studenten van de Jazz Academy van Codarts in Rotterdam. Ieder bandlid brengt zijn of haar eigen muzikale achtergrond mee en het repertoire, dat ze gezamenlijk hebben opgebouwd, kent dan ook verschillende invloeden: van jazz tot pop tot soul.

Fly/Fade is momenteel druk bezig met het maken van een eerste cd, die in de loop van 2014 uit zal komen.

Line-up:
Merel Moelker: zang
Rowan de Vos: piano
Daniel Eskens: bas
Rafael Schwiddessen: drums

Extra informatie
Datum: donderdag 27 februari
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 29, Rotterdam
Aanvang: 21:30 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van BIRD.