Drunken Dolly – Alcoholic Rhapsody

 • Alcoholic Rhapsody

 • Drunken Dolly
  • Genre: Celtic Folk Punk
  • Release-type: Album, 12" Vinyl
  • Label: Self-Released

De eerste langspeler van de Rotterdamse band Drunken Dolly is een feit; Alcoholic Rhapsody ligt nu al even in de schappen. In wisselende samenstelling is de band al meer dan tien jaar bezig en je zou vermoeden dat de heren niet alleen ouder, maar ook zeker wijzer zijn geworden.

Maar niets is minder waar, de jeugdige rebellie is nog niet verdwenen, het arbeidsethos is ver onder nul en liefdesrelaties lopen immer op de klippen. Dit vertaald zich in veertien nummers, waarvan er reeds drie op de ep Drunken Dolly and the Drunken Man’s Curse uit 2015 verschenen, die bij vlagen in razend tempo uit de speakers knallen. De sound is vergelijkbaar met grootmacht Flogging Molly, maar de spirit à la de Schotse piraten-metalband Alestorm.

Geestverwanten in het alcoholic partygenre, maar dan met mandoline en banjo in plaats van de synths. Eervolle vermelding gaat uit naar het anthem No Regrets en het laatste nummer en titelsong Alcoholic Rhapsody, typerende folkpunk in de hoogste versnelling. Is dit echt jouw cup of whiskey, ga dan snel naar de Drunken Dolly webshop, koop de Drinking Team Scarf, neem het mee naar de eerst volgende show en party like it’s 1999!

Bekijk de website van Drunken Dolly.
Volg Drunken Dolly op Facebook.

Luisteragenda januari 2018

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in januari optreden in de stad.

Dus wil je uit in Rotterdam en heb je zin in livemuziek van eigen bodem? Check dan de Popunie Luisteragenda hieronder! Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

Tracklist

 1. Mayra Orchestra – Face In The Water

  Op zaterdag 6 januari kan het glas of een kopje koffie geheven worden op het nieuwe jaar met intieme optredens van Mayra Orchestra en a silent sound tijdens het Giraffe’s Nieuwjaarsconcert. Het filmische poporkest Mayra Orchestra zal je meenemen in hun wondere droomwereld en wie weet spelen ze alvast wat nummers van hun tweede studioalbum, dat ze eind maart zullen uitbrengen. De nieuwjaarsviering zal om 11.00 uur beginnen en vindt plaats in de branderij van Giraffe Coffee Roasters. Het evenement is gratis toegankelijk en smaakvolle koffie is gegarandeerd!

 2. Who Is Dave?! – Crocodile Tears

  Het eerste volledige weekend van 2018 kan op zondag 7 januari worden afgesloten met Who Is Dave?! in Café De Bel. Experimentele muziek waarin het gebied verkend wordt dat zich afspeelt tussen jazz, fusion, funk, hiphop en afrobeat. Inspiratiebronnen zijn o.a. Fela Kuti, Badbadnotgood, Avishai Cohen, Robert Glasper en Soft Machine. Who Is Dave?! begeeft zich in de schemerzones van al die stijlen, waarmee een geheel eigen sound gecreëerd wordt. Het optreden kan gratis bijgewoond worden en zal rond een uurtje of acht beginnen.

 3. Moving Frost – Reset

  Op het Facebook-event van Café De Riddert wordt Moving Frost omschreven als een superband die je meeneemt in hun dromerige wereld, waar de bandleden onbekende delen van het universum exploreren, die ijzig door ruimte en tijd zweven, genavigeerd door de meest heldere warme stem van Boris Berg richting hun thuishaven tussen de sterren!!! Op donderdag 11 januari zal de superband vanaf 21.00u een akoestisch optreden geven in Café De Riddert. De toegang is gratis.

 4. De Likt – Alleen Zij Geeft Licht In De Duisternis

  De moord op Commendatore is de nieuwe grote roman van Haruki Murakami: deel één is verschenen op 1 december 2017 en deel twee verschijnt op 12 januari 2018. Het verschijnen van het tweede deel wordt groots gevierd met het Murakami Weekend op zaterdag 13 en zondag 14 januari op een locatie waar je even goed verdwaald raakt als in het oeuvre van Murakami: de SS Rotterdam. Een weekend lang kunnen Murakami-fans zich onderdompelen in het universum van de Japanse schrijver met programmeringen gerelateerd aan zijn oeuvre. Het programma biedt onder andere interviews, livemuziek, jazzoptredens, colleges over klassieke muziek en Japanse kunst, hardloopsessies langs de Maas en Japanse workshops. De Likt komt het bijzondere feestje in het eigen stadje gezellig meevieren! Meer informatie over het Murakami Weekend en de kaartverkoop is te vinden op www.murakami.nl en het Facebook-event.

 5. Yes Darling – Ticket To The Tropics

  Fifi Fantastic (Miekiefire), Gigi Marvelous (Mink Quispel) en Mama Gorgeous (Delouise) tonen samen hun fabuleuze stemmen en karakters in Yes Darling. Ze bewerken onverwachte popliedjes voor ukulele, casio, gitaar en driestemmig zang en bevragen daarmee de liefde, zichzelf en het publiek. Op zaterdag 20 januari zijn ze terug in Proeflokaal Faas en staan ze om 21.30u op het podium. It will be a lovely, lovely night! En ook nog eens helemaal gratis!

 6. Half Way Station – Elephant Dreams

  Half Way Station groeide uit tot een toonaangevende Rotterdamse band. De laatste tijd gaan Rikke Korswagen en Elma Plaisier echter als duo terug naar hun songwriter-roots. Maakt niet uit hoe groot of hoe klein het podium is, Rikke en Elma zorgen altijd voor pure chemie. Vorig jaar speelde ze ook al in Sijf en dat was top! Nu dus op herhaling. Op zondag 21 januari spelen ze akoestisch tijdens Behind The Curtains in Sijf. Het optreden begint om 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

 7. Alison Jutta – The Sun

  Alison Jutta komt oorspronkelijk uit Antwerpen, maar woont al drie jaar in Rotterdam. Met haar warme stem en jazzy vibes heeft ze al veel mooie optredens gegeven. Hoogste tijd dus voor de eerste release. De laatste twee jaar heeft ze met haar muzikale kompanen Bob, Emilio en Barend hard gerepeteerd, geschreven, gespeeld, opgenomen, geschrapt en nog een keer opgenomen en het resultaat mag nu de wijde wereld in. Op donderdag 25 januari is het dan zover en presenteert ze haar debuut-ep For Two in V11. Het optreden begint om 21.00u en de entree is gratis.

 8. The Impact – La Fuente De Mi Alma

  Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen. Op donderdag 25 januari is het de beurt aan The Impact; vijf muzikanten uit vijf verschillende landen verspreid over 3 verschillende continenten komen samen in Rotterdam. De verschillende culturele invloeden zijn duidelijk merkbaar in de elektrische jazz/fusion die ze maken. Onder de bezielende leiding van de in Spanje geboren Isabel Bermejo zal The Impact deze avond het levenslicht geven aan hun debuut-ep Stories. Zoals altijd is ook deze Homegrown gratis toegankelijk.