Diverse songwriters brengen een Tribute aan Johnny Cash en Dolly Parton

bakkerijVrijdag 5 december vindt om 20:00 uur in Studio de Bakkerij de vijfde editie plaats van Nieuwe Baksels. De fijnste songwriters uit Rotterdam brengen deze avond een Tribute aan Johnny Cash en Dolly Parton in hun eigen stijl.

Voor het programma heeft Bregje Sanne Lacourt vier bevriende songwriters samengebracht. Hun gezamenlijke liefde voor Johnny Cash en Dolly Parton is de rode draad. Ieder van hen zal eigen nummers ten gehore brengen. Maar naast het spelen van hun eigen songs zullen zij elkaar ondersteunen in hun lievelingsliedjes van deze twee iconen.

Deze avond treden op: Delouise, Lulu Doxin, Steven Rietveld, Bregje Sanne Lacourt en Michel Ebben.

Extra informatie
Datum: vrijdag 5 december
Locatie: Studio de Bakkerij, Bergweg 283, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur
Entree: 2,50 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van Studio de Bakkerij.

BOSS start tweede pilot tour in Berkel

bossOp zaterdag 29 november vindt het eerste BOSS event van Zuid-Holland plaats in De Rotonde in Berkel en Rodenrijs. BOSS staat voor Bands on Stage Support. BOSS biedt bands de mogelijkheid om op te treden buiten hun gebruikelijke netwerkkringen. Bij BOSS zijn een aantal podia aangesloten en bands kunnen zich aanmelden voor een uitwisseling met drie bands langs drie podia. Op deze manier hopen de vrijwilligers achter BOSS het bereiken van publiek buiten eigen regio te faciliteren.

Op dit moment loopt de eerste pilot tour in Groningen en Drenthe. Deze eerste tour heeft al aardig wat aandacht getrokken in de regio, onder andere van 3voor12groningen. 29 november beginnen ze met een tweede tour in Zuid Holland, Noord Holland en Utrecht;  De Rotonde in Berkel en Rodenrijs, Patronaat Café in Haarlem en ACU in Utrecht zijn de eerste drie podia uit deze provincies die zich hebben aangesloten bij dit nieuwe initiatief. De bands die zullen optreden zijn Munks, Lightwires en Pavlov. Momenteel zijn ze voor Limburg, Brabant en Zeeland aan het inventariseren voor een derde pilot. Planning is om 2015 BOSS landelijk aan te bieden.

Zaterdag 29 november staan er dus drie bands op het podium van De Rotonde. Pavlov zal op deze avond voor het eerst hun vernieuwde repertoire spelen. Lightwires presenteerde eerder deze maand hun nieuwe album Modern Memory, welke momenteel via de luisterpaal van 3voor12 te luisteren is. Munks is een relatief jonge band uit Haarlem, waarvan binnenkort een eerste ep zal verschijnen, ook zij zullen voor het eerst hun nieuwe repertoire ter gehore brengen.

Alle drie de bands zijn met zorg geselecteerd vanuit de aanmeldingen via de BOSS Facebook pagina. De vrijwilligers achter BOSS Zuid-Holland (Evi Bulters), BOSS Noord-Holland (Kees Groot) en Utrecht (Monique Veenswijk) streven er dan ook naar om verrassende bands van hoge kwaliteit neer te zetten. De drie bands zullen na de kick-off in Berkel gezamenlijk nog twee optredens in elkaars provincie verzorgen. Het evenement  in ACU, Utrecht staat gepland op 19 december en op 23 januari staan de bands in Patronaat Café, Haarlem.

BOSS is nog op zoek naar podia en bands in alle regio’s. Meer info en aanmeldingen op de Facebook pagina van BOSS.