Luisteragenda januari 2018

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in januari optreden in de stad.

Dus wil je uit in Rotterdam en heb je zin in livemuziek van eigen bodem? Check dan de Popunie Luisteragenda hieronder! Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

Tracklist

 1. Mayra Orchestra – Face In The Water

  Op zaterdag 6 januari kan het glas of een kopje koffie geheven worden op het nieuwe jaar met intieme optredens van Mayra Orchestra en a silent sound tijdens het Giraffe’s Nieuwjaarsconcert. Het filmische poporkest Mayra Orchestra zal je meenemen in hun wondere droomwereld en wie weet spelen ze alvast wat nummers van hun tweede studioalbum, dat ze eind maart zullen uitbrengen. De nieuwjaarsviering zal om 11.00 uur beginnen en vindt plaats in de branderij van Giraffe Coffee Roasters. Het evenement is gratis toegankelijk en smaakvolle koffie is gegarandeerd!

 2. Who Is Dave?! – Crocodile Tears

  Het eerste volledige weekend van 2018 kan op zondag 7 januari worden afgesloten met Who Is Dave?! in Café De Bel. Experimentele muziek waarin het gebied verkend wordt dat zich afspeelt tussen jazz, fusion, funk, hiphop en afrobeat. Inspiratiebronnen zijn o.a. Fela Kuti, Badbadnotgood, Avishai Cohen, Robert Glasper en Soft Machine. Who Is Dave?! begeeft zich in de schemerzones van al die stijlen, waarmee een geheel eigen sound gecreëerd wordt. Het optreden kan gratis bijgewoond worden en zal rond een uurtje of acht beginnen.

 3. Moving Frost – Reset

  Op het Facebook-event van Café De Riddert wordt Moving Frost omschreven als een superband die je meeneemt in hun dromerige wereld, waar de bandleden onbekende delen van het universum exploreren, die ijzig door ruimte en tijd zweven, genavigeerd door de meest heldere warme stem van Boris Berg richting hun thuishaven tussen de sterren!!! Op donderdag 11 januari zal de superband vanaf 21.00u een akoestisch optreden geven in Café De Riddert. De toegang is gratis.

 4. De Likt – Alleen Zij Geeft Licht In De Duisternis

  De moord op Commendatore is de nieuwe grote roman van Haruki Murakami: deel één is verschenen op 1 december 2017 en deel twee verschijnt op 12 januari 2018. Het verschijnen van het tweede deel wordt groots gevierd met het Murakami Weekend op zaterdag 13 en zondag 14 januari op een locatie waar je even goed verdwaald raakt als in het oeuvre van Murakami: de SS Rotterdam. Een weekend lang kunnen Murakami-fans zich onderdompelen in het universum van de Japanse schrijver met programmeringen gerelateerd aan zijn oeuvre. Het programma biedt onder andere interviews, livemuziek, jazzoptredens, colleges over klassieke muziek en Japanse kunst, hardloopsessies langs de Maas en Japanse workshops. De Likt komt het bijzondere feestje in het eigen stadje gezellig meevieren! Meer informatie over het Murakami Weekend en de kaartverkoop is te vinden op www.murakami.nl en het Facebook-event.

 5. Yes Darling – Ticket To The Tropics

  Fifi Fantastic (Miekiefire), Gigi Marvelous (Mink Quispel) en Mama Gorgeous (Delouise) tonen samen hun fabuleuze stemmen en karakters in Yes Darling. Ze bewerken onverwachte popliedjes voor ukulele, casio, gitaar en driestemmig zang en bevragen daarmee de liefde, zichzelf en het publiek. Op zaterdag 20 januari zijn ze terug in Proeflokaal Faas en staan ze om 21.30u op het podium. It will be a lovely, lovely night! En ook nog eens helemaal gratis!

 6. Half Way Station – Elephant Dreams

  Half Way Station groeide uit tot een toonaangevende Rotterdamse band. De laatste tijd gaan Rikke Korswagen en Elma Plaisier echter als duo terug naar hun songwriter-roots. Maakt niet uit hoe groot of hoe klein het podium is, Rikke en Elma zorgen altijd voor pure chemie. Vorig jaar speelde ze ook al in Sijf en dat was top! Nu dus op herhaling. Op zondag 21 januari spelen ze akoestisch tijdens Behind The Curtains in Sijf. Het optreden begint om 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

 7. Alison Jutta – The Sun

  Alison Jutta komt oorspronkelijk uit Antwerpen, maar woont al drie jaar in Rotterdam. Met haar warme stem en jazzy vibes heeft ze al veel mooie optredens gegeven. Hoogste tijd dus voor de eerste release. De laatste twee jaar heeft ze met haar muzikale kompanen Bob, Emilio en Barend hard gerepeteerd, geschreven, gespeeld, opgenomen, geschrapt en nog een keer opgenomen en het resultaat mag nu de wijde wereld in. Op donderdag 25 januari is het dan zover en presenteert ze haar debuut-ep For Two in V11. Het optreden begint om 21.00u en de entree is gratis.

 8. The Impact – La Fuente De Mi Alma

  Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen. Op donderdag 25 januari is het de beurt aan The Impact; vijf muzikanten uit vijf verschillende landen verspreid over 3 verschillende continenten komen samen in Rotterdam. De verschillende culturele invloeden zijn duidelijk merkbaar in de elektrische jazz/fusion die ze maken. Onder de bezielende leiding van de in Spanje geboren Isabel Bermejo zal The Impact deze avond het levenslicht geven aan hun debuut-ep Stories. Zoals altijd is ook deze Homegrown gratis toegankelijk.

Popunie clipoverzicht december 2017

Het Popunie clipoverzicht van december 2017 staat klaar! Ook in deze eerste wintermaand zijn er weer een flink aantal nieuwe videoclips van Rotterdamse acts en bands uitgekomen. Alles wat op onze radar is verschenen, hebben we hier op een rijtje gezet.

Evil Activities – Infinite Triumph (Defqon 1 Australia Hardcore Soundtrack)
Lex Talento – Lift ft ChiQi
NoizBoiz – Fris ft. Wiley
Famodis – Mijn Tijd ft. Deesy
WeTheGirls – Before I Do (original by Sevyn Streeter)
Kevtendencies – Bitcoins ft. Sammie Sedano
Mopperatchi – Zeg Me ft. Gellow & Royki
Lijger – Brighter Days
Day Fly – Do You Need Me
Mr Carty – Stop (One Day) ft. Moon
Stanley Clementina – Kombersa Kuné
Ronnie Flex – Blijf Bij Mij ft. Maan
RAiK – Free As A Bird
Momi – Kickdown ft. Heinek’n
Mrs Hips – I Promise You An Angel This Christmas
Nana Fofie – Bebe/It’s Alright (acoustic version)
Ricky De Sire – Moonwalk Avenue
G-no – Ik Heb Je Nodig
The Thing With Five Eyes – Salem
OwwGee – Mijn Tijd
Cesair – Isolde
Kid de Blits – Champs Elysees
Smallavelli – Op De Block/67
Day Fly – Do You Need Me
Remedy & Mark Pathuis – O Holy Night
IBROW – Money Don’t Matter (original by Prince)
Lijger – Rise/Fall
Legende – Little Match Girl
Cirque de Juliette – Summerhot
NoizBoiz – Links/Rechts (live bij 3FM)
Ronnie Flex – 4/5
Twice – We Have Changed
G-no – Brief Aan Rotjoch
Gentlemen Of Rock & Roll – Smartphone Zombie
Berry Oost – Guns & Goud
Hef – Hayabusa ft. Jayh
Kid Harlequin – Wake Up
Famodis – One Love ft. Regi HB
Harry Merry – Cinnamon Mornings And Butterscotch Dreams
Playgrounded – Rotterdam (live in Athens)
The Hearted – Christmas Special
Melissa Lopes – Twijfels
Shortout Kid – Post You
Modern Spooks – Living Like The Spiders