Dien je aanvraag in voor Music Export Rotterdam 2019

Om de export van Rotterdamse popmuziek te bevorderen, heeft de Popunie de toursupport regeling Music Export Rotterdam ontwikkeld. Vanaf 2014 worden hiermee per jaar gemiddeld 25 tournees van Rotterdamse artiesten gesuppord. Deze muziekambassadeurs van de stad verzorgen hierbij jaarlijks ruim 150 optredens/shows verspreid over 25 landen.

Ook in 2019 is de regeling operationeel! Dankzij een investering van de gemeente Rotterdam kan de Popunie Rotterdamse muzikanten supporten bij hun muzikale zegetocht in het buitenland. Vanaf heden kunnen er dus weer aanvragen voor buitenlandse tournees door Rotterdamse artiesten ingediend worden. Let er goed op dat je aanvraag uiterlijk zes weken voor aanvang van de tour door de Popunie ontvangen moet zijn, om in behandeling genomen te kunnen worden!

Rotterdam barst van het muzikale talent dat rijp is om hun kunsten in het buitenland te gaan vertolken. De drempel om in het buitenland optredens te regelen en te verzorgen is vrij hoog. Onder meer vanwege de kosten, de administratieve rompslomp (visa, verzekeringen, vervoer apparatuur en instrumentaria) en het ontbreken van voldoende directe inkomsten voor deze optredens. De meeste bands missen de middelen om in het buitenland op te treden, terwijl het talent volop aanwezig is en er zich voldoende kansen voordoen. Met Music Export Rotterdam probeert de Popunie de drempel te verlagen om de stap naar het buitenland te zetten. De voornaamste doelstellingen zijn:

  • Promotie van Rotterdam, de Rdamse muziek en haar beoefenaars over de landsgrenzen
  • Netwerken creëren door aanleg centrale database met contacten waardoor de weg voor Europese optredens geplaveid wordt voor meer Rotterdamse acts
  • Kennisoverdracht: o.a. middels tourverslagen op de Popunie site
  • Deskundigheidsbevordering: o.a. door intakes en workshops over touren in het buitenland

De Popunie biedt met Music Export Rotterdam zowel financiële, promotionele als organisatorische ondersteuning. Wil je een aanvraag doen, lees dan eerst hier aan welke criteria je moet voldoen. Download of print het aanvraagformulier en stuur dit ingevuld met een korte inhoudelijke omschrijving van de tour digitaal of per post naar:

Popunie
T.a.v. Martin Scheijgrond
Postbus 21450
3001 AL Rotterdam
martin@popunie.nl

Als de aanvraag gehonoreerd is, vergeet dan niet de logo’s op het promomateriaal te plaatsen en de hashtag #musicexportrotterdam op je socials te gebruiken.

Binnen zes weken na afloop van de tour moet de eindverantwoording ingediend worden, om de bijdrage vast te kunnen stellen. Hiervoor kun je dit afrekenformulier gebruiken.

Voorbeelden van bands die afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van Music Export Rotterdam om op tour te gaan in het buitenland.

Het stemmen voor de Rotterdam Music Awards is gesloten!

De stembussen van de Rotterdam Music Awards 2018 zijn gesloten! Ben jij benieuwd wie er gaan winnen? Check dan op maandag 3 december vanaf 20.00 de livestream van de uitreiking! Wil jij vrijkaartjes winnen voor dit exclusieve evenement? Mail dan snel naar noortje[at]popunie.nl

Kom alvast in de stemming en luister de Spotify playlists van de categorieën ‘Beste Track’ en ‘Beste Album’: