Dien je aanvraag in voor Music Export Rotterdam 2016

POPUNIE_MUSICEXPORT_RDAM_FCOm de export van Rotterdamse popmuziek te bevorderen, heeft de Popunie de toursupport regeling Music Export Rotterdam ontwikkeld. In 2014 en 2015 werden hiermee jaarlijks circa 20 tourtjes van Rotterdamse artiesten gesupport. Ook in 2016 is de regeling operationeel, maar wel met een iets lager budget waardoor er minder tours ondersteund kunnen worden.

Aanvragen kan vanaf heden. Let er goed op dat je aanvraag sowieso zes weken voor aanvang van de tour bij de Popunie binnen is.

Rotterdam barst van het muzikale talent dat rijp is om hun kunsten in het buitenland te gaan vertolken. De drempel om in het buitenland optredens te regelen en te verzorgen is vrij hoog. Ondermeer vanwege de kosten, de administratieve rompslomp die optredens in het buitenland met zich meebrengen (visa, verzekeringen, vervoer apparatuur en instrumentaria) en het ontbreken van directe inkomsten voor deze optredens.

De meeste bands missen de middelen om in het buitenland op te treden, terwijl het talent volop aanwezig is en er zich voldoende kansen voordoen. Met Music Export Rotterdam probeert de Popunie de drempel te verlagen om de stap naar het buitenland te zetten. De voornaamste doelstellingen van de regeling zijn:

Promotie van Rotterdam, de Rotterdamse muziek en haar beoefenaars over de landsgrenzen.

Netwerken creëren door aanleg centrale database met contacten waardoor de weg voor Europese optredens geplaveid wordt voor meer Rotterdamse acts.

Kennisoverdracht: o.a. middels tourverslagen op de Popunie site.

Deskundigheidsbevordering: o.a. door workshops over touren in het buitenland.

De Popunie biedt met Music Export Rotterdam zowel financiële, promotionele als organisatorische ondersteuning. Wil je een aanvraag doen, lees dan eerst hier aan welke criteria je moet voldoen. Download of print het aanvraagformulier en stuur dit ingevuld met een korte inhoudelijke omschrijving van de tour digitaal of per post naar.

Popunie
T.a.v. Martin Scheijgrond
Postbus 21450
3001 AL Rotterdam
martin@popunie.nl

Als de aanvraag gehonoreerd wordt, vergeet dan niet de logo’s op al het promotiemateriaal te plaatsen!

D-Luzion

d-luzion_elixer_vol-1_album_front-coverElixer Vol. 1
download-ep
Nederlandstalige hiphop

Na het podium gedeeld te hebben met o.a. Shirma Rouse en met het collectief Dam Dutchess, is het nu tijd voor D-Luzion om haar eigen spotlight te pakken. In 2013 kreeg ze de DNAMC award voor Beste Vrouwelijke Artiest en als je niet weet waarom, dan heb je haar muziek nog niet beluisterd. Ze komt met haar debuutplaat in de vorm van een dubbel-ep genaamd Elixer.

En vandaag verschijnt het eerste deel als Elixer Vol. 1. Alle songs zijn geproduceerd door D-Luzion en bevatten gastbijdrages van Shedney Ruffin en Fereaux.

Elixer Vol 1. telt maar vier tracks, maar iedere track is een compleet pakket aan luistergenot. De ep opent met de track Systeem. Een nummer dat niet mag ontbreken in de playlist van je rooftop feestje. Systeem is redelijk mellow, maar met een rake beat en een perfect passende flow.

Het feit dat haar muziek prima in een laidback omgeving past, betekent niet dat het wegluistermuziek is, dat zou een belediging zijn.

Toch weet D-Luzion haar Rotterdamse attitude te behouden zonder ‘in your face’ te zijn. In tegenstelling tot veel andere hiphop artiesten overschreeuwt D-Luzion haar beats en melodiën niet, maar gaat ze er moeiteloos in mee.

No Mercy ft. Shedney Ruffin, de eerste single die begin dit najaar uitkwam, klinkt als Nederhop met Amerikaanse invloeden. Nicky Minaj zou er prima op kunnen dansen, al moet ze haar tempo dan misschien een beetje bijstellen.

Met het nummer Dom heeft ze een goede donkere club-hit te pakken. In deze track beschrijft ze wat er door haar hoofd gaat, als ze uitgaat. Het komt neer op het feit dat je best flink uit je plaat mag gaan en je verplichtingen naast je neer mag leggen. Hiermee bewijst ze dat ze goed bij zichzelf kan blijven. Er valt geen enkele pretentieuze tekst te ontdekken op Elixer.

De ep is eigen genoeg om het talent te herkennen, maar het zou ook direct de radio op kunnen. Solo gaan was een goede beslissing van deze dame.

Wil je meer weten over D-Luzion? Bekijk haar website en like haar Facebookpagina.

Hilke Heijmans