Dichter verzorgt support clubtour Tourist LeMC

dDichter begint het jaar 2016 goed met de aankondiging dat hij de support voor de clubtour van de Belgische troubadour Tourist LeMC zal gaan verzorgen. Deze brengt hem onder andere naar Bitterzoet (Amsterdam), Tivoli Vredenburg (Utrecht) en Doornroosje (Nijmegen).

Daarnaast is hij ondertussen aanbeland bij alweer de zesde aflevering van zijn Nieuw Leven documentaire. Deze keer gaat hij op bezoek bij illustrator Vadivisuals uit Hilversum, die het nummer Voor Een Nacht onder handen nam. In de documentaire verrast hij Dichter met een hele interessante vertaling van de track.

Vanaf februari schrijft Dichter ook maandelijks een column voor 3voor12 Rotterdam, waarin hij in zal zoomen op het talent uit de stad, dat in zijn ogen vaak onderbelicht blijft. Met de aankondiging van deze columns deelt 3voor12 ook exclusief als eerste de nieuwe documentaire aflevering.

Data Tourist LeMC clubtour + support Dichter
16 maart Doornroosje (Nijmegen)
17 maart TivoliVredenburg (Utrecht)
19 maart Bitterzoet (Amsterdam)
24 Maart Mezz (Breda)

Nieuw Leven
Hoe laat je mensen waarde hechten aan een nieuw project van een opkomende artiest? Hoe dwing je mensen uit hun comfortzone te stappen om kennis te maken met nieuwe kunstvormen? Nieuw Leven is het antwoord hierop. De Nieuwerkerkse Dichter gaat met zijn eclectische debuut op een muzikale ontdekkingstocht en vertelt hierin over zijn weg naar volwassenwording.
Nieuw Leven is de coming of age van Dichter – wiens roots in de hiphop liggen – die zijn mini-album op 17 juni 2015 digitaal uitbracht.

Dichter’s Nieuw Leven is digitaal verkrijgbaar via iTunes, Spotify en Deezer.

Music Support: Grote Prijs Schiedam editie 2016 van start

gps-werving001Na een daverend succes van de eerste editie, met verrassende winnaars als The Hague Idiots (inmiddels omgedoopt tot Forever Saturday), Roumers en Nicolas Joan, start op zaterdag 19 maart a.s. de tweede editie van de Grote Prijs Schiedam. In drie voorrondes kunnen amateurbands de strijd met elkaar aangaan in de Graauwe Hengst in Schiedam voor een plaats in de finale op zaterdag 9 april.

Meedoen?
Geïnteresseerde amateurbands uit de provincie Zuid-Holland kunnen zich t/m 14 februari inschrijven. Uit alle voorrondes zal er een winnaar bekend gemaakt worden. Deze voorronde-winnaars gaan de strijd aan met elkaar en met de winnaar van de ‘Wild Card’ tijdens de finale op 9 april.

De winnaars van vorig jaar hebben goed gebruik gemaakt van de prijzenpot met o.a. geld bedragen beschikbaar gesteld door de Popunie, foto-shoots, optredens Maas-boulevard en Kroepoekfabriek en studio opnames. Ook dit jaar zijn er weer leuke geldprijzen te winnen en krijgt iedere deelnemende band bovendien een interview en item bij Popup-TV en wordt er studiotijd beschikbaar gesteld voor de winnaars.

Inschrijven!
Geïnteresseerde bands kunnen zich inschrijven door een korte bio en een link naar een geluidsfragment te sturen naar groteprijsschiedam@gmail.com. De voorwaarden voor inschrijving zijn:

  • De band speelt een eigen repertoire (geen covers)
  • De band kan minimaal 30 minuten spelen
  • De band is gevestigd in de provincie Zuid-Holland.
  • Inschrijfgeld is €15,- per band.

Over Stichting Schiedamse Jazz – werkgroep GPS
Onder de vlag van de Stichting Schiedamse Jazz zal de werkgroep GPS (Grote Prijs Schiedam) ook dit jaar het evenement Grote Prijs Schiedam organiseren. De stichting en de werkgroep hebben zich ten doel gesteld om de lokale amateurmuziekgezelschappen te ondersteunen en stimuleren. Dit tracht zij te doen door middel van het organiseren van een amateur band battle.

Extra informatie
Data:
– inschrijven t/m: 14 februari
– 1e voorronde: zaterdag 19 maart
– finale: zaterdag 9 april
Locatie: De Graauwe Hengst, Lange haven 28 Schiedam
Kosten deelname: €15,-

Voor meer informatie kunt je terecht bij de werkgroep GPS (Ronald de Groot en Ad van der Made) via: groteprijsschiedam@gmail.com.