De Kunstbende Zuid-Holland Voorronde gaat bijna beginnen!

Op zondag 25 oktober is het eindelijk zo ver, de Voorronde van Kunstbende Zuid-Holland. Maandenlang hebben de artiesten in verschillende categorieën de tijd gehad om hun optreden voor te bereiden en deze mogen zij die dag eindelijk showen aan de jury. De Voorronde zal worden gehouden in Lantarenvenster in Rotterdam.

De Voorronde
Door corona ziet de Voorronde er dit jaar wat anders uit dan gewoonlijk. Er gaan normaal gesproken van elke categorie (behalve Influencer) drie acts door naar de Voorronde. Tijdens deze Voorronde zijn dan alle acts afwisselend achter elkaar te zien.

Dit jaar zullen alle categorieën na elkaar optreden, in tijdblokken, in plaats van allemaal door elkaar. Zo zorgen we dat iedereen voldoende afstand kan houden en dat er nooit te veel mensen in het pand aanwezig zijn. De acts worden door een jury beoordeeld op (podium)prestatie, originaliteit en ontwikkeling.

Finalisten Muziek en DJ
Er zijn al een aantal finalisten voor de Voorronde bekend gemaakt. Voor de categorie muziek zijn dat; Lucia, Thomas van der Sleen en Babette Zwinkels. Ook voor de categorie DJ zijn de finalisten bekend. Dat zijn DJ Deks, Sjef Jock en Lars Uri.

Winnaars Selectieronde muziek

Copyright foto: Ferdows Faghir

Landelijke finale
De winnaars van deze Voorronde bemachtigen een plaats in de landelijke finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam op 7 en 8 november 2020.

Kunstbende
Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent en biedt een podium aan talentvolle makers tussen de 13 en 18 jaar in de categorieën Taal, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek en Theater.

 

Voor meer informatie over het traject, de Voorronde en de landelijke finale kijk je op: www.kunstbende.nl.  Volg Kunstbende Zuid-Holland op Instagram!

Voorronde Kunstbende Zuid-Holland
zaterdag 25 oktober 2020
Lantarenvenster: Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht en Lantarenvenster.

Open Call: Organiseer je eigen Popweek Special!

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in 2013 in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien hoe bruisend de popscene is. Dit jaar vindt De Popweek plaats van woensdag 25 t/m zondag 29 november.

In dit door corona getroffen jaar is de opzet van De Rotterdamse Popweek iets anders. Normaal gesproken is De Popweek een tiendaags spektakel met 800 optredens op 225 events verspreid over 125 locaties in de hele stad. Dit jaar is dit door alle omstandigheden helaas niet mogelijk, maar we kunnen De Popweek natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom doen we dit jaar een verkorte versie van De Popweek van woensdag 25 t/m zondag 29 november, waarin we ondanks de situatie en binnen de maatregelen alsnog een bruisende editie zullen gaan neerzetten. 

Maak ook onderdeel uit van De Popweek!
Om nieuwe makers en organisatoren ook en juist dit jaar te stimuleren, nodigen we iedereen uit om een creatief initiatief te bedenken om Rotterdam als popstad mee te verrijken. Het event moet dan in Rotterdam plaatsvinden tussen woensdag 25 en zondag 29 november.

De Popunie stelt een bedrag van € 1.000,- beschikbaar waarmee jij je eigen Popweek Special mag organiseren. Je kunt hierbij denken aan:

– een te gekke avond met je favoriete bands (met eventueel daarbij een livestream)
– de beste singer/songwriters van Rotterdam in een hippe locatie
– een hiphop-event met upcoming artists

Wil jij iets organiseren, maar heb je hier geen of te weinig budget voor? Stuur jouw creatieve idee in en wie weet komt jouw idee tot leven in de leukste week van het jaar!

Beschrijf in je conceptplan:

– je idee inclusief uitvoering locatie
– jezelf/de organisatie d.m.v. een cv / portfolio
– de begroting
– stuur eventueel beeldmateriaal / bronnen van wat je wilt maken of eerder hebt gemaakt

Bedenk iets dat binnen 6 weken, met de coronaregels in gedachte, te realiseren is en een mooie toevoeging is aan de Rotterdamse Popweek en waar je de bijdrage van € 1.000,- specifiek voor wilt gebruiken.

Stuur uiterlijk 9 oktober jouw idee in naar: info@popunie.nl

Copyright foto: Brian van Rensen (WatWatIs in Grounds)