Voorronde Kunstbende Zuid-Holland in Maaspodium

Zondag 22 april organiseert de Popunie de Voorronde van Kunstbende Zuid-Holland in Maaspodium, Rotterdam. De selectie gaat dan nogmaals de strijd met elkaar aan voor een plek in de Landelijke Finale. Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent en biedt een podium aan talentvolle makers tussen de 13 en 18 jaar in de categorieën Taal, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek en Theater.

Voorronde

Na een intensief coachingstraject gaan de geselecteerde acts nogmaals de strijd met elkaar aan tijdens de Voorronde. De jonge makers geven een performance of presentatie van hun werk. Publiek kan deze korte performances bijwonen. Ook zijn er fashion shows, korte films, animaties en beeldend werk te bewonderen.

Tijdens de Voorronde kiest de jury per categorie een eerste, tweede en derde prijswinnaar. De eerste prijswinnaars stromen door naar de Landelijke Finale.

Landelijke finale

Na de Voorronde zullen de 1e prijswinnaars van elke categorie doorstromen naar de landelijke finale op zaterdag 30 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam. Wie daar naar huis gaat met de 1e prijs staat op één van de acht mainstages, zoals Mysteryland 2019, Oerol 2019, International Film Festival Rotterdam 2019 of Amsterdam FashionWeek 2019. Daarnaast zullen alle eerste prijswinnaars staan in de What’s Happening area op Lowlands.

Meld je aan bij het Facebookevent of koop hier een kaartje.

Like de Facebookpagina van Kunstbende Zuid-Holland. Voor meer informatie over Kunstbende bezoek je de website.

Kunstbende Zuid-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Janivo Stichting, Stichting Boschuysen, Madurodam Kinderfonds en Van Cappellen Stichting.

Extra informatie
Datum:
zondag 22 april 2018
Locatie: Maaspodium, St. Jobsweg 3
Deur open: 12.00
Start programma: 13.00
Einde programma: 17.00
Website | Facebookevent

Finalisten van de Grote Prijs van Nederland bekend!

De finalisten van de Grote Prijs van Nederland zijn bekend. In totaal tellen we maarliefst vijf finalisten uit Rotterdam!

In de categorie Hiphop bestaat de helft uit Rotterdamse acts: Shagga Ranx, Rey Tranquilo en Joël Domingos. In de categorie Bands zal Out Of Skin Rotterdam vertegenwoordigen in de finale en bij de Singer/Songwriter-finale mag WARD gaan vlammen. Gefeliciteerd met jullie finale-plek!

In de finales strijden de finalisten om de titel en beker, maar ook om een 3.000 euro werkbudget, een tailor-made natraject met een Grote Prijs manager, optredens op onder andere Woohah, The Brave en I Love Hiphop, studiotijd in de Wisseloord Studio’s en vele andere tools om te groeien als artiest.

De finale Hiphop vindt plaats op 12 mei vanaf 19:00, in de Melkweg. De finale Singer-songwriter vindt plaats in de Paradiso op 13 mei vanaf 12:00 en daaropvolgend de finale Bands/Electronics vanaf 19:00.

Je kan vanaf NU stemmen op jouw favoriet voor de publieksprijs!