Finalisten van de Grote Prijs van Nederland bekend!

De finalisten van de Grote Prijs van Nederland zijn bekend. In totaal tellen we maarliefst vijf finalisten uit Rotterdam!

In de categorie Hiphop bestaat de helft uit Rotterdamse acts: Shagga Ranx, Rey Tranquilo en Joël Domingos. In de categorie Bands zal Out Of Skin Rotterdam vertegenwoordigen in de finale en bij de Singer/Songwriter-finale mag WARD gaan vlammen. Gefeliciteerd met jullie finale-plek!

In de finales strijden de finalisten om de titel en beker, maar ook om een 3.000 euro werkbudget, een tailor-made natraject met een Grote Prijs manager, optredens op onder andere Woohah, The Brave en I Love Hiphop, studiotijd in de Wisseloord Studio’s en vele andere tools om te groeien als artiest.

De finale Hiphop vindt plaats op 12 mei vanaf 19:00, in de Melkweg. De finale Singer-songwriter vindt plaats in de Paradiso op 13 mei vanaf 12:00 en daaropvolgend de finale Bands/Electronics vanaf 19:00.

Je kan vanaf NU stemmen op jouw favoriet voor de publieksprijs! 

Alison Jutta – For Two

  • For Two

  • Alison Jutta
    • Genre: jazzy pop, singer/songwriter
    • Release-type: ep, digitaal
    • Label: self-released

Alison Jutta komt oorspronkelijk uit Antwerpen, maar woont sinds drie jaar in Rotterdam. Met haar warme stem vertelt ze verhalen, gedachten en dromen. Ze combineert haar vertelkracht met groovy baslijnen en elegante melodieën. Ondersteund door haar band, vult ze de kamer met oprechte, beeldende lyrics en jazzy vibes.

De plaat bestaat uit vijf songs en opent met een heerlijke groove van drummer Emilio de Temmerman , bassist Bob Roche en toetsenist Barend Lippens. Als Jutta begint te zingen gaat je aandacht meteen naar de tekst en prachtige stem. Het eerste nummer is tevens de titeltrack van de ep en is een mooie introductie voor wat komen gaat.

Sign The Deal is nummer twee op de ep en start met alleen zang en piano. Door de zeer fijne sfeer, het spelen met stilte, dynamiek en timing, zou Allen Stone zo mee kunnen zingen in deze song. Wat een fantastisch geheel en wat is de band goed op elkaar ingespeeld! In de brug komen de koortjes goed tot z’n recht en is het tevens een mooie knipoog naar de muziek van Lianne la Havas.

Dan is daar een ballad die opent met verrassende meerstemmigheid. De stemmen blijven het hele nummer de basis van de song en houden aan tot het einde. Met weinig instrumentatie, blijft dit wel een nummer dat voor net genoeg variatie zorgt, waardoor je de plaat en deze song, Too Easy, op repeat wilt zetten.

Op For Two combineert de band jazzy vibes met poppy refreinen, waardoor je constant meer wilt horen van Alison Jutta. Als je langzaam dreigt weg te dromen, zal je dankzij de eerlijke en duidelijke teksten, als luisteraar op de juiste momenten naar de tekst worden teruggeleid.