Voorronde Kunstbende Zuid-Holland in Korzo Den Haag

17492709_1850742181618609_3564058397428781994_o
Zondag 23 april organiseert de Popunie de Voorronde van Kunstbende Zuid-Holland in Korzo, Den Haag. De selectie gaat dan nogmaals de strijd met elkaar aan voor een plek in de Landelijke Finale. Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent en biedt een podium aan talentvolle makers tussen de 13 en 18 jaar in de categorieën Taal, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek en Theater.

Voorronde
Na een intensief coachingstraject gaan de geselecteerde acts nogmaals de strijd met elkaar aan tijdens de Voorronde. De jonge makers geven een performance of presentatie van hun werk. Publiek kan deze korte performances bijwonen. Ook zijn er fashion shows, korte films, animaties en beeldend werk te bewonderen.

Tijdens de Voorronde kiest de jury per categorie een eerste, tweede en derde prijswinnaar. De eerste prijswinnaars stromen door naar de Landelijke Finale.

Landelijke Finale
De Landelijke Finale is zaterdag 1 juli in de Westergasfabriek te Amsterdam. De eerste prijswinnaars van de Landelijke Finale krijgen als hoofdprijs een ‘mainstage’, oftewel een optreden op bijvoorbeeld Mysteryland voor DJ, IFFR voor Film, Fashionweek Amsterdam voor Fashion, Stedelijk Museum Amsterdam voor Expo en Oerol voor Theater.

Extra informatie
Datum: zondag 23 april
Locatie: Korzo, Prinsesstraat 42, Den Haag
Aanvang: 13.00 uur
Entree: € 5,00 klik hier voor voorverkoop
Website | Facebookevent

Like de Facebookpagina van Kunstbende Zuid-Holland. Voor meer informatie over Kunstbende bezoek je de website.

Kunstbende Zuid-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Janivo Stichting, Stichting Boschuysen, Erasmusstichting en Van Cappellen Stichting.

Music Support: Mark Lotterman en Harry Merry slaan handen ineen voor Record Store Day 

Mark Lotterman en Harry MerryDe twee markante Rotterdamse muzikanten Mark Lotterman en Harry Merry slaan dit jaar speciaal voor Record Store Day de handen ineen voor de release van een 7″ single: Happy / Been Through Friday. De release zal op vrijdag 21 april gevierd worden met een feestje in Kopi Soesoe in Katendrecht.

Mark Lotterman
Happy
is de eerste single afkomstig van Holland, het nieuwe album van Lotterman, dat in het najaar van 2017 zal verschijnen. Rond Holland werkt Lotterman aan een gigantisch project. Hij vraagt kunstenaars, wetenschappers en bijvoorbeeld schoolklassen om een bijdrage te leveren bij een van de liedjes.

In het najaar wordt het project afgerond met de release van een cd, een vinyl album en ook van een boek waar alle bijdragen in te vinden zijn.

Harry Merry
Been Through Friday
is een alternatieve versie van het liedje dat Harry Merry fans zullen kennen van zijn langspeler Veronika. De eerder uitgebrachte versie werd met complete band gespeeld; deze versie echter is eerder opgenomen met alleen Harry en zijn keyboard.

Harry Merry is al jaren een markante verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Hij had zelfs een eigen item bij Man Bijt Hond. Hij is zo’n zeldzame muzikant bij wie het predikaat ‘origineel’ echt op zijn plaats is. Niemand maakt muziek als Harry.

Lotterman en Merry kennen elkaar al jaren. Zij brachten vroeger allebei muziek uit op het fameuze (Rotterdamse) Tocado Records en deelden verschillende keren een affiche. Tot een gezamenlijke release kwam het nooit, tot nu. Het prachtige artwork is gemaakt door Auke Triesschijn en de foto’s zijn gemaakt door Willem de Kam en Daniël Baggerman.

Extra informatie
Datum: vrijdag 21 april
Locatie: Kopi Soesoe, Sumatraweg 15
Tijd: 21.00 uur
Entree: gratis
Facebookevent

popuniemusicsupportDit event wordt mede mogelijk gemaakt door Music Support Rotterdam.