Bestel nu je kaartje voor de Grote Prijs finales!

Wie gaan er dit jaar met het prijzenpakket vandoor en mogen zich de winnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam noemen?! De kaartverkoop voor het finaleweekend van de GPR is online! Bestel je Early Bird ticket(s) nu!

Het weekend van vrijdag 20 september en zaterdag 21 september staat in het teken van upcoming Rotterdams talent! Wil jij dit niet missen? Bestel dan nu je kaartje hier. Grijp snel je kans om gebruik te maken van de Early Bird korting! Ook is er dit jaar een passe-partout verkrijgbaar zodat je extra veel kunt zien met extra veel korting! Check het hier.

Onlangs zijn alle finalisten bekend gemaakt:

Categorie Bands: Eline Mann, Ella East, Hearing Dogs for Deaf People, MODJI en The Legendary Orchestra of Love
Categorie Hiphop: ANDIJ, Boogie Brothers, Troy Dominiq, Wowi en Zachery V
Categorie Electronics: Deep Filip, Fallwood, Kofi The Unknown, Oby Nine en Pildrin
Categorie Singer/Songwriter: Jessy Yasmeen, LAURA, Le Motat, RZLZ en Serelda

Finales in De Doelen & BIRD
De Hiphop en Electronics finale wordt gehouden op vrijdag 20 september in BIRD en dit keer is de Singer/Songwriter finale een matinée op zaterdag 21 september in De Doelen. Aansluitend volgt de Bands finale in de avond in de Eduard Flipse Zaal van De Doelen. Alle artiesten spelen een korte set van 20 minuten waarna de publieksfavoriet en de juryprijs winnaar worden aangewezen.

De Electronics finale kent een andere opzet, namelijk een beat battle mede-gehost door Triphouse Rotterdam. De vijf Electronics finalisten gaan in één uur tijd een nieuwe track produceren op basis van een door ons geleverde sample pack. Daarna worden de tracks gepresenteerd aan publiek en jury.

Rotterdam Music Awards en Grote Prijs van Nederland
Net zoals vorig jaar worden alle jurywinnaars van de vier categorieën genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte. Ook selecteren zij zich automatisch voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.

Meer informatie over de finales
Hiphop & Electronics | vrijdag 20 september | Locatie: BIRD | ticketsevent
Singer/Songwriter | zaterdagmiddag 21 september | Locatie: De Doelen | ticketsevent
Bands | zaterdagavond 21 september | Locatie: De Doelen | ticketsevent

Website | Instagram | Facebook | #GrotePrijsRdam19

Investeer in Talent: Golden Caves

Golden Caves wil hun tweede album gaan maken en heeft jullie hulp nodig! De progressieve rockband uit Rotterdam is daarom een crowdfunding gestart en jij kunt bijdragen.

“Wij zijn Golden Caves, een progressieve rockband uit Rotterdam. We maken een dynamische mix van progrock met alternatieve invloeden en een catchy poprandje. Invloeden: A Perfect Circle, Porcupine Tree, Steven Wilson, Radiohead en London Grammar.

In 2017 hebben we ons debuutalbum Collision uitgebracht, wat heeft geleid tot shows op grote festivals zoals onder andere Progdreams, Summer’s End Festival, ProgPower Europe en Prognosis Festival. Vorig jaar hebben we door de UK getourd. We stonden onder meer met bands als Focus, Panic Room, Mostly Autum, Tesseract, Devin Townsend op het podium.

Nadat we de tour naar aanleiding van Collision hadden afgerond, wilden we ons schrijfproces een stap verder brengen. Dus zijn we opnieuw de repetitieruimte ingegaan om materiaal te componeren.

Nieuw album

Tijdens de schrijfsessies hebben we inspiratie gehaald uit de fundamentele clash tussen verstand en emoties. Op het nieuwe album kun je zowel een unieke alternatieve progsound als pop-achtige melodieën verwachten. Een aantal songs van het nieuwe album hebben we al live gespeeld en die werden in diverse recensies zeer positief ontvangen, zoals in het blad ‘PROG’ magazine.

Jouw hulp

Om ons tweede album te realiseren, hebben we hulp van onze fans nodig. Jouw steun aan ons blijft natuurlijk niet onbeloond. Wat krijg je ervoor terug? We delen exclusief materiaal wat niemand eerder heeft gehoord of gezien, merchandise in een beperkte oplage en nog veel meer. Dit is een unieke kans voor jou om bij te dragen aan de totstandkoming van het nieuwe album van Golden Caves.”

Check hoe jij kunt bijdragen op hun speciale VoorDeKunst-pagina.