Juryfinalisten Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam bekend!

Welke acts mogen optreden tijdens het finaleweekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in september 2019? Na maar liefst drie intensieve feedbackavonden maakt Popunie de jury uitslag van alle vier de categorieën bekend. Dit zijn de talenten:

Categorie Bands: Eline Mann, Ella East, MODJI en The Legendary Orchestra of Love
Categorie Hiphop: ANDIJ, Troy Dominiq, Wowi en Zachery V
Categorie Electronics: Fallwood, Kofi The Unknown, Oby Nine en Pildrin
Categorie Singer/Songwriter: LAURA, Le Motat, RZLZ en Serelda

Publiek wildcard per categorie

Nieuw dit jaar is dat er per categorie één act een finaleplek kan bemachtigen via online stemmen. Alle acts die niet door de jury zijn geselecteerd, posten via hun eigen Instagram en Facebook kanalen dat zij naar de finale willen. De act met de meeste likes op zijn post wint de laatste finale-spot in zijn/haar categorie. Wil je weten wie jij kunt supporten? Houd dan #GrotePrijsRdam19 de komende dagen in de gaten.

De weg naar de finale

De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury en worden klaargestoomd voor de finales. Ze krijgen een stageplan check, een fotoshoot, een workshop over financiën en feedback op hun biografie, presskit en social media.

Finales in De Doelen & BIRD

De Hiphop en Electronics finale wordt gehouden op vrijdag 20 september in BIRD en dit keer is de Singer/Songwriter finale een matinée op zaterdag 21 september in De Doelen. Aansluitend volgt de Bands finale in de avond in de Eduard Flipse Zaal van De Doelen. Alle artiesten spelen een korte set van 20 minuten waarna de publieksfavoriet en de juryprijs winnaar worden aangewezen.

De Electronics finale kent een andere opzet, namelijk een beat battle mede-gehost door Triphouse Rotterdam. De vijf Electronics finalisten gaan in één uur tijd een nieuwe track produceren op basis van een door ons geleverde sample pack. Daarna worden de tracks gepresenteerd aan publiek en jury. Net zoals vorig jaar worden alle jury-winnaars van de vier categorieën genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. Alle finales worden in één weekend georganiseerd. Verwacht een weekend boordevol nieuw Rotterdams talent 20 en 21 september. De kaartverkoop voor de finales zal spoedig online gaan!

Meer informatie over de finales
Categorieën: Hiphop & Electronics |vrijdag 20 september | Locatie: BIRD | event
Categorie: Singer/Songwriter |zaterdagmiddag 21 september | Locatie: De Doelen | event
Categorie: Bands |zaterdagavond 21 september | Locatie: De Doelen | event

Website | Instagram | Facebook

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam maakt finalisten Hiphop bekend!

Afgelopen woensdagavond hebben juryleden Mo Jakob. (aka Richard Nazier) en DJ Aisek (Kesia Smit) zich in het zweet gewerkt om vier finalisten te kiezen voor de categorie Hiphop van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019. Alle acts konden feedback krijgen op de door hen ingezonden tracks en hoorden tijdens dit gesprek met de jury of ze door zijn naar de finale. De acts die door zijn: ANDIJ, Troy Dominiq, Wowi en Zachery V.

Maar nog niet getreurd voor de hiphoppers die niet door zijn, er is nog een finaleplek te bemachtigen via online stemmen! Vanaf vrijdag 14 juni kunnen afgevallen acts uit alle vier de categorieën nog kans maken op de laatste finaleplek in hun categorie. Via Instagram & Facebook zal met behulp van de hashtag #GrotePrijsRdam19 een actie plaatsvinden voor alle aanmeldingen om zich alsnog te kunnen plaatsen voor de finales.

ANDIJ

Troy Dominiq

Deze act is zo supernieuw dat er nog geen muziek online staat, dit blijft een verrassing ;).

Wowi

Zachery V