Baroeg viert het 35-jarig bestaan!

506Baroeg is al 35 jaar hét podium voor alternatieve en harde muziek in Rotterdam. Liefhebbers van (hard)rock, metal, gothic, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial komen al 35 jaar veelvuldig aan hun trekken in Baroeg en dat moet natuurlijk groots gevierd worden! Op zaterdag 7 mei staat er daarom een mooi programma in de planning.

Hoofdact van de dag is de Noorse progressive / black / viking metal band Enslaved (foto). Voor deze set zal de band zich niet alleen richten op het stevige oudere werk,  maar ook op het progressievere nieuwe materiaal. Enslaved heeft zelf ook iets te vieren, de band bestaat namelijk 25 jaar.

Naast Enslaved heeft Baroeg de legendarische Amerikaanse doom metal band Trouble geregeld. Trouble maakt al eerder een verpletterende indruk in Baroeg op de Dutch Doom Days in 2013.

Bands die deze dag ook zullen optreden zijn: Komatsu (stoner / sludge), Dario Mars And The Guillotines (dark soul) en Red Vultures (rock). Voor elk wat wils dus! De zaal gaat open om 14.00 uur, de eerste band vangt aan om 14.30 uur.

Extra informatie
Datum: zaterdag 7 mei
Locatie: Baroeg
Aanvang: 14.00
Entree: vvk €13 | deur €15

Gastcolumn Harvey Sengers (The Hearted): #theproject

2Het was zover; na maanden van voorbereiding deed mijn huidige band The Hearted een officieel bericht de deur uit, waarin we het vertrek van onze drummer Pieter en mijzelf aankondigen. In een notendop: het ritme waarin The Hearted speelt en doorgroeit is geweldig, maar voor mij niet meer te combineren met mijn privé zaken. Dus dat is dat, we spelen in deze formatie nog één show in mei en dan is het tijd om dat stokje over te geven…

Het idee om met muziek te stoppen is voor mij ronduit belachelijk. Al meer dan tien jaar speel ik in bandjes, werk ik mee aan projecten, tour ik door Europa en netwerk ik waar ik kan. In die tien jaar is meer dan eens het idee in me opgekomen om een solo project te doen. Wanneer ik eraan dacht maakte ik mezelf duidelijk dat als ik het ooit zou doen, het iets heel ongewoon en bijzonders zou moeten zijn. Ik wil mijn grenzen zover mogelijk pushen en zoveel mogelijk ervaringen en personen erin kwijt.

Nu is mijn plan om een nieuwe plaat uit te brengen, maar ik ben niet van plan om dit alleen te doen…

Voor deze plaat wil ik een aparte groep (waaronder ikzelf) met afzonderlijke muzikanten voor elk nummer vormen. Elk nummer zal in een andere muziekstijl zijn. Eén voor één zal ik een stijl kiezen, een ‘skelet’ voor een liedje schrijven en vervolgens op zoek gaan naar muzikanten die er samen het best eindresultaat van willen maken. Bij elke sessie wordt er samen gebrainstormd en gerepeteerd om daarna het resultaat in een professionele studio op te nemen… éénmalig!

Ik zal zelf zorgdragen voor de planning en de financiële verantwoordelijkheid van de oefensessies en studiotijd dragen. Zo kan elk nummer een op zichzelf staand proces en verhaal zijn. Iedereen maakt deel uit van een plaat met daarop zoveel mogelijk variatie in muziek en musici. Bovendien is er geen druk van een deadline en verdere betrokkenheid.

Het project heeft geen deadline want het daadwerkelijke album wordt pas gemaakt, geperst, gepromote en verspreid wanneer er genoeg songs zijn gemaakt en het moment goed voelt. De naam van het eindresultaat weet ik al, maar omdat ik wil dat deze tot het einde een guess blijft, duiden we het simpelweg aan als ‪#‎theproject.

ALLE ARTIESTEN worden hierbij opgeroepen om zich aan te melden. Rappers, dj’s, violisten, djembe spelers, metal gitaristen, spoken word dichters, jazz bassisten, singer/songwriters, punkrock drummers… misschien ben je iemand die nooit wat met muziek heeft gedaan en er nu mee wilt flirten… Whatever! Zolang het op te nemen is en relevant kan zijn is iedereen MEER dan welkom om zich aan te melden. Buitenlandse muzikanten die een reis naar Holland niet kunnen maken, kunnen ook deelnemen door digitaal contact te maken en hun muziek door te sturen.

De officiële Facebook-pagina voor dit project vind je hier. Dus als je mee wilt doen, of vanaf de zijlijn wilt volgen hoe we ons ontwikkelen… klik like!

Bij elk nieuw nummer zal ik een bericht plaatsen met de ‘stijl’, voorwaarden en wat voor soort muzikanten ik zoek. Bij elk afzonderlijk lied en de ‘band’ die erbij komt maak ik een dagboek, foto’s en sneak peeks om online te droppen voor iedereen die de pagina liked. Ik hou een lijst met inzendingen/aanmeldingen bij om te gebruiken voor het vaststellen van elk nieuw nummer.

Ga deze uitdaging aan en meld je aan door het sturen van een motivatie naar: harveyhasadream@gmail.com!

Harvey Sengers