Dansfeest Latin Lovers viert acht-jarig bestaan in Cruise Terminal

cruiseeeAcht maal hoera, want dansfeest Latin Lovers bestaat alweer acht jaar en gaat dit groter dan grootst vieren in de hotspot locatie van Rotterdam: Cruise Terminal! Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de line up, deze maakt de organisatie zo snel mogelijk bekend. Ze beloven dat dit een MEGA line up wordt.

De Cruise Terminal is een van de grootste locaties die Rotterdam rijk is aan de Kop van Zuid. Met een wervelend uitzicht over de Maas en natuurlijk de verlichtte Erasmusbrug is dit met vlag en wimpel een uiterst exclusieve locatie te noemen. De Cruise Terminal staat vooral bekend om haar altijd drukke feesten zoals Housequake en de FRANK borrel, maar nu mag ook Latin Lovers zich in dit rijtje plaatsen!

Achter de schermen wordt op dit moment keihard gewerkt aan de programmering, deze zal binnenkort bekend worden gemaakt. Wel kunnen we alvast verklappen, dat Latin Lovers extra groots zal uitpakken en dat er b.v. ook een tweede area bij komt, welke gehost gaat worden door het bekende concept Metz! Normaal is Metz (on Sunday) altijd op de zondag, maar dit keer komen zij graag naar de Cruise Terminal om een hele toffe tweede area te maken voor al haar vaste fans en geweldige aanhang!

Extra informatie
Datum: Zaterdag 12 oktober
Locatie: Cruise Terminal, Wilhelminakade 699, Rotterdam
Aanvang: 22:00 uur
Entree: 8 euro

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Latin Lovers.

Eddie Next Door

eddieeBack In The Barrelhouse
cd-ep
bluesrock

Eddie Next Door is een vierkoppig gezelschap  en ze leveren met Back In The Barrelhouse hun tweede ep af. Ze worden beïnvloed door Queens Of The Stone Age en Beth Hart. In de biografie wordt virtuoos gitaarspel en een krachtige stem beloofd en die belofte lossen ze deels in met deze ep.

De ep begint met een typische blues riff en gaat al snel over in de bekende semi-disco ritmiek die tegenwoordig eerder regel dan uitzondering lijkt te zijn. Niks mis mee hoor! De groove is duidelijk en wordt strak neergelegd door drummer Joppe van Merkom en basgitarist Nick Zonneveld. Het gitaarwerk van Guido Jeurissen is degelijk en creatief en bepaalt grotendeels de bandsound. Ik vermoed dat Guido de nummers schrijft en er worden herkenbare hooks geleverd die houvast geven in de wat onvoorspelbare nummers op deze ep.

Die hooks als houvast is jammer genoeg precies hetgeen dat mist in de zangarrangementen van Tamara Bakker. Ze soleert als het ware door de nummers heen en hier zit ik als luisteraar niet altijd op te wachten. Soms valt het wel op zijn plek, zoals in Desert Song of in de break van Black Cat Bone, waarin meer ruimte is voor haar manier van zingen. Het is echter vooral vermoeiend en ik zou de band gunnen dat de creativiteit, kennis en stijl van de overige bandleden Tamara wat weten in te perken. Haar stem is krachtig en zuiver, maar dat hoeft natuurlijk niet de hele tijd geëtaleerd te worden. Less is more.

De productie doet erg ‘live’ aan. Ook hier is nog veel winst te behalen voor de band die soms een te grote sound opzoekt en te weinig doet om deze mooi op te vullen. Vooral de zangsound heeft hier onder te lijden. Luister dus goed naar de producties van je helden en ga met een nog duidelijker visie de studio in. Een producer die de band een duidelijke kant opstuurt en harde, maar noodzakelijke, keuzes maakt is naar mijn mening precies hetgeen Eddie Next Door nodig heeft.

Download Back In The Barrelhouse via Souncloud.

Jean Luc P.