Officium Triste viert twintigjarig bestaan in Baroeg

officiumAankomende zaterdag (op Koningsdag) viert de Rotterdamse doom metalband Officium Triste hun twintigjarig bestaan in Baroeg. Ze spelen een set waarin aandacht gegeven wordt aan oud en nieuw materiaal. De Rotterdamse band Machine Valley opent de avond.

Kom kijken en laat je verrassen. Het is tevens de laatste keer dat gitarist Bram op het podium staat. Na zeven jaar trouwe dienst verlaat hij de band. Ook zijn vervanger William kun je bewonderen op het podium. Het wordt dus een bijzonder optreden.

De overige support acts zijn Shadow Of The Torturer (US) en Dark Tharr (DE).

Speelschema
19:00 – 19:40 Machine Valley
20:00 – 20:40 Dark Tharr
21:00 – 21:45 Shadow Of The Torturer
22:15 – 23:30 Officium Triste

Extra informatie
Datum: zaterdag 26 april
Locatie: Baroeg, Spinozaweg 300, Rotterdam
Aanvang: 19:00 uur / deur open: 18:30 uur
Entree: 12 euro / 10 euro (vvk)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Officium Triste.

Opening van Nederlands eerste en enige Britse gastropub op Lichtschip V11

v11Op zaterdag 3 mei vindt de langverwachte opening van V11 plaats; de enige Britse gastropub in Nederland. Je kent de locatie wellicht onder de naam ‘Tinto’, waar wekelijks optredens plaatsvinden. Het knalrode, voormalig Brits lichtschip ligt afgemeerd in de Rotterdamse Wijnhaven.

Om klokslag 15:00 uur gaat de loopplank uit, wordt de vlag gehesen en zullen champagneflessen knallen ter viering van de opening van dit nieuwe concept. De hele middag en avond kunnen gasten hapjes uit de nieuwe keuken en de eigen gebrouwen V11 ‘Skunky Red Ale’ proeven.

Op het feest zal niemand minder dan de befaamde jazz groep New Cool Collective een gratis optreden in het ruim van het schip geven. Daaropvolgend zal de multi-getalenteerde chefkok annex dj van V11, Gravy Davy, achter de draaitafels kruipen en het publiek de hele nacht vermaken met Britse muziek.

Gastropub Vessel 11
V11 heeft Britse maaltijden op het menu die gebaseerd zijn op traditionele ‘gastropub food’, maar dan met een speciale en onverwachte ‘twist.’ V11 specialiseert zich in lokale, seizoensgebonden en waar mogelijk biologische producten. In de weekenden serveren ze uiteraard het klassieke Britse ontbijt en zondagavond de echte ‘Sunday roast’. Een Britse pub is natuurlijk niet compleet zonder een lijn van authentieke gins, pimm’s, whisky’s, limonades en echte Engelse bieren.

Optredens op Vessel 11
Maar er is meer… Vessel 11 is naast een restaurant en pub ook het nieuwste Rotterdamse poppodium. In het ruim vind je zowel lokale als (inter)nationale underground bands. Op de website vind je de agenda met livemuziek. Een groot gedeelte van de optredens wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam. De intieme setting van het ruim is een ideale plek voor een gevarieerd programma met uiteenlopende genres van metal tot swing.

Extra informatie opening
Datum: zaterdag 3 mei
Locatie: V11, Wijnhaven t/o 101, Rotterdam
Aanvang: 15:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van V11.

Meer weten over het poppodium? Lees dan hier het interview.